Dodaj do ulubionych

Stalowa Wola-miasto radarów

IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 10:20
Jeżdżę sobie czasami po Waszym pięknym mieście i ciągle zapominam,że prawie
wszędzie patrzy na mnie złe oko radaru.A nogę mam ciężką...Ciekawy jestem ilu
z Was zapłaciło już mandat.Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: rafał Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: 195.94.193.* 03.10.02, 12:07
      Ja sobie jeżdzę często po kraju i muszę stanowczo stwierdzić ,że nigdzie nie ma
      takiej ilości radarów niż na trasie STALOWA- Rzeszów !(w okolicach i w samej
      Stalowej rzecz jasna). Śmieszne, tym bardziej że ludzie jeżdżą tu niezwykle
      niemrawo a samochodów mało....Może to przez te rowery......:)?
    • Gość: Klaus Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: *.plusnet.pl 07.10.02, 16:17
      Gość portalu: tarnobrzeżanin napisał(a):
      > Jeżdżę sobie czasami po Waszym pięknym mieście i ciągle zapominam,że prawie
      > wszędzie patrzy na mnie złe oko radaru.A nogę mam ciężką...Ciekawy jestem ilu
      > z Was zapłaciło już mandat.Pozdrowienia.

To nie sa radary tylko puszki-atrapy ktore ewentualnie moga zawierac foto-
      radar. Plotka glosi ze Stalowka ma ich az dwie sztuki (choc mysle ze jest to
      liczba grubo zawyzona :) i panowie w mundurkach co jakis czas je przekladaja do
      tych puszek wlasnie. Abstrahuje juz od faktu ze taki mandat (choc nie slyszalem
      zeby ktos taki dosatal) nie ma mocy prawnej...

Klaus
      • Gość: yupi Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: 195.116.200.* 23.10.02, 10:08
        Z perfidia szosowego malolata w tatusiowym samochodzie przekraczam
        dopuszczalna predkosc przed puszka radarowa i szeroko wtedy sie usmiecham do
        Wielkiego Brata :) A Brat gluchy jakby :) Pusty chyba :)

Podobno brakuje kasy na obsluge tych radarow.Policja w Stalowej nie znalazlaby
        pieniazkow nawet na znaczki pocztowe, by poslac mandat, nie mowiac juz o
        robieniu odbitek i oplaceniu ekipy technicznej.Komendant stalowowolskiej
        Policji wyslal ponoc do Wa-wy prosbe o niezbedne po temu fundusze wzamian
        oferujac ministerstwu 20-sto procentowy udzial w dochodach z
        mandatow.Spodziewam sie, ze wkrotce kamery zaczna funcjonowac, ale dowiem sie
        tego prawdopodobnie dopiero od listonosza wreczajacego mi stosowny
        list :):):)
      • Gość: kosik Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 24.11.02, 00:54
        Gość portalu: Klaus napisał:
        > To nie sa radary tylko puszki-atrapy ktore ewentualnie moga zawierac foto-
        > radar. Plotka glosi ze Stalowka ma ich az dwie sztuki (choc mysle ze jest to
        > liczba grubo zawyzona :) i panowie w mundurkach co jakis czas je przekladaja
        do
        >
        > tych puszek wlasnie. Abstrahuje juz od faktu ze taki mandat (choc nie
        slyszalem
        > zeby ktos taki dosatal) nie ma mocy prawnej...
        >

Owszem radarów jest tylko kilka i przekładają je co jakiś czas. Co do mandatów
        to niestety maja moc prawną. Troche z ich wystawianiem schodzi, bo wysyłają
        zdjęcie do wywołania chyba do wa-wy (i tamci tez zgarniają kasę za mandaty).
        Słyszałem o przypadku, gdy koleś na motorku robił sobie jaja i przy ponad
        100km/h pokazywał "gesty" niestety w drodze powrotnej zapomniał i go
        pstryknęło - koniec z prawkiem :(
        • Gość: Mirek Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 19:18
          Chyba działają, przynajmniej jeden! Dostalem wezwanie na komendę w sprawie "fotoradaru". Resztę dopiszę po zapoznaniu się z faktami na komendzie.
          • Gość: ad Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.02, 19:49
            a moze to falszywy alarm:)
            pzdr i czekamy na szczegóły "operacji radar":)
      • Gość: ted Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: *.stalowa-wola.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 09:04
        Gość portalu: Klaus napisał(a):

> Gość portalu: tarnobrzeżanin napisał(a):
        > > Jeżdżę sobie czasami po Waszym pięknym mieście i ciągle zapominam,że prawi
        > e
        > > wszędzie patrzy na mnie złe oko radaru.A nogę mam ciężką...Ciekawy jestem
        > ilu
        > > z Was zapłaciło już mandat.Pozdrowienia.
        >
        > To nie sa radary tylko puszki-atrapy ktore ewentualnie moga zawierac foto-
        > radar. Plotka glosi ze Stalowka ma ich az dwie sztuki (choc mysle ze jest to
        > liczba grubo zawyzona :) i panowie w mundurkach co jakis czas je przekladaja
        do
        >
        > tych puszek wlasnie. Abstrahuje juz od faktu ze taki mandat (choc nie
        slyszalem
        >
        > zeby ktos taki dosatal) nie ma mocy prawnej...
        >
        > Klaus
        Kiedyś jechałem w nocy od Sandomierza ,światła uliczne były wyłączone .Jak mi
        błysneło to przez moment nie wiedziałem co się dzieje.Myślę że kedyś ktos
        spowoduje wypadek.Drugi raz zadziałał na trasie od Brandwicy.Tak że te dwa to
        napewno nie atrapy.
        pozdrawiam
        • Gość: dm Re: Stalowa Wola-miasto radarów IP: *.krasnik-fabryczny.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 21:28

> Kiedyś jechałem w nocy od Sandomierza ,światła uliczne były wyłączone .Jak mi
          > błysneło to przez moment nie wiedziałem co się dzieje.Myślę że kedyś ktos
          > spowoduje wypadek.Drugi raz zadziałał na trasie od Brandwicy.Tak że te dwa to
          > napewno nie atrapy.
          > pozdrawiam

Często jeżdżę od Brandwicy i jeszcze mi się nie zdarzyło. Chociaż zawsze mam
          około 50-55. A nawet gdyby błysnęło to i tak nic nie zrobią, bo za
          skrzyżowaniem jest już 60 .Hihi
          POzdrawiam
    • audax Wiem o 2 radarach 03.12.03, 01:57
      w tej chwili są zainstalowane na ul.Poniatowskiego (obok tego salonu Plus GSM)
      a drugi na drodze z Niska do St.Woli - niedaleko szpitala.

Ja słyszałem o problemach policji z tymi radarami - są w nich zainstalowane
      specjalne klisze szerokoklatkowe, których wywołanie sporo kosztuje, a do tego
      zajmuje się tym kilka firm w Polsce - nasz region obsługuje Łódź.
      Policja musi płacić za wywołanie filmu, podczas gdy pieniążki z mandatów
      wędrują do ministerstwa (jesli chcecie szczegółów to piszciena priv) - co za
      tym idzie - policja musi zapłacić z własnych pieniążków za wywołanie, a z
      mandatów ma tylko satysfakcję....

a! i jeszcze jedno - to co napisałem o problemach policji wiem z 3 ręki, więc
      nie musi być to do końca prawda.
      podobno w St.Woli są 4 radary
      a na ulicach hutniczego grodu jeździ już sporo samochodow z antyradarami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka