Dodaj do ulubionych

Drugim razem PISowi się nie uda

17.01.06, 11:17
To, co wyprawia obecnie Pis przechodzi wszelkie negatywne scenariusze. Czego
oni chcą - 100 % monopolu władzy? nasz prezydent, sejm, senat,
media....przecież to monokracja a nie demokracja!
Kaczyńscy pokazują swoje prawdziwe oblicze - prezydent ma w d...rozmowy o
koalicji, decyzja już zapadła - kolejne wybory, bo sondaże gwarantują pisowi
przejecie władzy. Ale przecież znowu nie samodzielne rządy! Na co oni liczą???
W co oni grają i dlaczego KOSZTEM całej Polski? Zamiast rozwiązywać problemy,
naprawiać gospodarkę, modernizować kraj oni się kłócą, kombinują, rachują !
Żałuję że postawiłem na PIs i Kaczyńskich. Więcej nie zrobię tego błędu i
będę agitował za PO! Nigdy więcej kaczek!
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Drugim razem PISowi się nie uda 17.01.06, 11:19
      Swoją drogą szkoda,że mamy do wyboru praktycznie tylko PO.To za mało
      • januszx Re: Drugim razem PISowi się nie uda 17.01.06, 17:21
        a ja moge tylko jedno radzić Hubertusie : słuchajmy racji obydwu stron ,
        najlepiej z róznych żródeł , wiesz oczywiście co to jest dywersyfikacja ?
        spróbujmy ustalić co juz udało się zrobic temu rządowi? , jakie są plany? ,
        wizje? tak żebyś znowu kiedyś nie musiał zmieniać zdania...

Pozdrawiam serdecznie
        • tytus.de.zoo Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 12:37
          Ja nie muszę "różnych źródeł", bo słucham polityków, a ci mówią te SAME słowa
          nawet w różnych źródłach.
          Słucham prezydenta, który wczoraj powiedział o krótszym terminie budżetu.
          Wcześniej słuchałem Jurka, który z uporem podawał inny termin.
          Nie zaczynaj proszę spiskowej teorii o manipulacji mediów. Fakty są wszędzie te
          same, interpretacje komentatorów mogą się różnić, ale te omijam :)
          Niestety Wałęsa miał rację. Kaczyńscy potrafią walczyć, ale nie wiedzą co zrobić
          z władzą po zwycięstwie.
          Smutnie skończyła się IV RP
          Mam nadzieję, że Kaczyński przeliczą się w kolejnych wyborach.
          Będę głosował na każdego byle nie na pis

• moherowy_beret1 Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 11:46
      Wierze w madrosc Polakow i tez mam nadzieje ze drugi raz sie nie uda oszukac
      spoleczenstwa. Zreszta ci bardziej swiatli czy tez mnie naiwni nie dali sie
      nabrac i w pazdzierniku. Juz w kampanii wyborczej PiS mnie przerazal swoja buta,
      arogancja i tanim populizmem, niestety w Polce kazdy kto duzo obiecuje poki co
      wygrywa. Zwlaszcza straszenie ludzi "eksperymentem liberalnym" bylo totalna
      manipulacja, jesli widzi sie dzis kto jest ministrem finansow - nie kto inny
      tylko pani Gilowska pisala program gospodarczy PO. I co? Nawrocila sie
      ekonomicznie? Ta nominacja powinna mnie cieszyc ale tak nie jest, po prostu mam
      niesmak ze ktos moze tak oszukiwac ludzi jak PiS. Ale ta nominacja swiadczy tez
      o tym jak slabe kadry ma PiS, skoro posilkuje sie ludzmi z innych formacji
      (Gilowska, Religa). W kontekscie tego co wyprawia PiS to dobrze ze sa tacy
      ludzie w rzadzie, bo partyjmni reprezentanci PiS to po prostu zakompleksieni
      nieudacznicy cierpiacy na manie przesladowcza, rzucajacy osczerstwa na lewo i
      prawo (pan Kaminski, Wasserman). I jestem przekonany ze zblizajace wybory
      oslabia oboz rzadzacy, choc paradoksalnie moze zaowocuje to koalicja POPiS w
      nastepnym sejmie. Bo na scenie poajwi sie konkurent ktory odbierze duzo glosow
      obu partiom, jesli nie wprost to poprzez ordynacje wyborcza. Aleksander
      Kwasniewski zjednoczy SLD,SdPL,PD,UP i taka koalicja odbierze prawicy sporo
      glosow. I takie zagrozenie zauwaza juz rowniez Roman Giertych. Mnie to nie
      cieszy, bo odbiora glosy rowniez PO. Zastanawiam sie tylko czy po obecnych
      doswiadczeniach w "tworzeniu" koalicji z PiS, Platforma nie zwroci sie w strone
      tej nowej parti zwlaszcze ze beda w niej tacy ludzie jak Mazowiecki czy
      Frayniuk. Pozyjemy, zobaczymy ale wedlug mnie taki scenariusz jest bardzo
      realny. Ciekawe do kogo bedzie mial wtedy pretensje januszx? Nie sadze zeby
      chociaz w jednym procencie winil za taki obrot sprawy swoj ukochany PiS. Wszak
      jest to partia samych "fachowcow, ludzi o wysokim poczuciu moralnosci". Tylko
      przebrzydle komuchy i liberalowie nie wiadomo czego sie ich czepiaja.
      • tiaraamber Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 12:20
        Nie mam zamiaru nikogo agitowac, ale z calego serca blagam NIE GLOSUJCIE WIECEJ
        NA
        PIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • yokashin1 Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 14:03
      pozwólcie, że na początek zacytuję wpis wg mnie cennego forumicza januszax z
      innego wątku "jesteśmy świadkami historycznych...":

"Są wszelkie podstawy żeby zaufać rządowi premiera K. Marcinkiewicza i
      prezydentowi L. Kaczyńskiemu !, przy pomocy bożej Opatrzności oraz naszym
      współdziałaniu musi się udać!"

a teraz moja opinia(mam nadzieję janusz że mi wybaczysz:)? Każdy ma prawo,
      wiesz..

Wszystkim nam- Polakom życzę z zaproponowanych przez januszax rzeczy, a
      najbardziej "bożej Opatrzności" pod rządami PIS'u, bo na co innego możemy
      liczyć? Na pewno nie na PIS
      Ja już od tygodnia nie oglądam serwisów informacyjnych, a wcześniej oglądałem
      codziennie Fakty, Wiadomości, Wydarzenia- teraz jest mi niedobrze jak na to
      patrze. Żerowanie na naiwności, braku wykształcenia i biedzie...
      Żałosne, wstyd. A to wszystko z nienawiści i kompleksów- to jeszcze bardziej
      żałosne. Do tego pod hasłami wiary, miłości.
      Gyby to nazywało się nie PIS a
      PISN to ok..
      Czekam na zatwierdznie nazwy
      Prawo i Sprawiedliwość i Nienawiść- wtedy to nie będzie takie cyniczne może...

bleeeeee, ..:(

• haesek Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 14:38
        T-K-M
        Nic się w ich głowach nie zmieniło. Ani ani. Smutne i przerażające.
        Jestem pewien, że Jarek się przeliczy, i ma tę świadomość, stąd ponowne rozmowy
        z Leperem. Ale taka koalicja jeszcze gorzej by świadczyła o Pisie niż ponowne
        wybory!
        Nie wiem Januszu jak w takich okolicznościach można bronić Pisu, moje nadzieje
        na nową Polskę, szybki rozwój kraju i zmiany pierzchły już dawno...
        Na nowych wyborach najbardziej skorzysta z pewnością lewica i samoobrona a
        mniej Po. A Pisowi życzę powtórki z AWSowskiej rozrywki.
        tyle
        • tomalab1 Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 14:46
          Najsmutniejsze jest w tym wszystkim to że działacze partyjni się kłócą
          a Polska powoli przesuwa się we wszelkich rankingach na jedno z
          ostatnich miejsc w Uni . Nieszczęściem Polski są różni nawiedzeni
          natomiast brak pragmatyków
          • januszx Pomyślności i rozwoju Ojczyzny ...pragniemy 18.01.06, 15:03
            ważne ,że wszyscy tu chcemy: dobra , pomyslności, rozwoju naszej Ojczyzny i
            chociaż tu nam do siebie blisko...:-)
            Pozdrawiam

J
            • yokashin1 Re: Pomyślności i rozwoju Ojczyzny ...pragniemy 18.01.06, 15:14
              zgadzam się z Tobą januszx- my w Zamościu powinniśmy się "trzymać razem".
              Szkoda że na Wiejskiej liczą się inne wartości- władza, nienawiść
              • januszx Re: Pomyślności i rozwoju Ojczyzny ...pragniemy 18.01.06, 15:18
                Podpisuje się Yokashin pod Twoim pierwszym , mądrym zdaniem!:-)
                miałem mniej pisac o polityce:-)...ba...cha!
                Pozdrawiam
                J
      • januszx Re: Drugim razem PISowi się nie uda 18.01.06, 14:56
        Yokashin a dlaczego mam CI nie wybaczyć ?, jeśli tak to czujesz to cóz Twoje
        prawo do wyrażania poglądów:-) , jak wiesz widzę to zupełnie odmiennie
        w jednym zapewne się zgadzamy:-) chcemy dobrych rządów naszym pięknym krajem:-)
        Pozdrawiam
        J
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka