Dodaj do ulubionych

FAtalne drogi

27.03.06, 15:39
Dlaczego stan dróg jest taki tragiczny , drogi prowadzące do huty mają tyle
dziur co ser szwajcerski albo i więcej , al.Jana Pawla II też pozostawia
wiele do życzenie , Do k.....y nędznej co to za rządzenie miastem.
Obserwuj wątek
    • nieztejbajki Re: FAtalne drogi 27.03.06, 19:46
      Bez przesady senatorze :), bez przesady... Dzisiaj już widziałam pracujacych panów na drogach (akurat na drodze do huty):D. Powoli, powili. Nie od razu Rzym zbudowali. NIe wiem czy dziury akurat to przyczyna "rządzenia miastem", bo rządy były różne, a po każdej zimie "dziury wychodziły". Jak na razie radzę uzbroić się w cierpliwośc i zdjąć nogę z gazy na dziurawych nawierzchniach. To że mamy takie a nie inne drogi ( i to nie tylko w naszym mieście) to nie wina obecnie rządzących - przyczyny należy szukać w przeszłości, i to dość odległej. :)
      • jasnoniebieski.5 Re: FAtalne drogi 27.03.06, 20:47
        W tym roku ul. Orzeszkowa bedzie (powinna byc) budowana od nowa, wiec trzymajcie
        kciuki za wykonawcow! No i aleje JPII tez beda poprawione, spokojnie...
        (:
    • senators2 Re: FAtalne drogi 27.03.06, 21:53
      Chodzilo mi o 60 % naszych dróg ktore nie spelniaja wymogów UE .Smiech na sali
      • nieztejbajki Re: FAtalne drogi 27.03.06, 22:04
        przykre ale prawdziwe, z niektórych kwestiach jesteśmy trochę w tyle w porównaniu z krajami UE. Ale senator....do koga masz pretensje??? Nie ma co marudzić i przeklinać. Takie jest życie - i po co przejmowac się czymś co i tak jest od nas niezależne??? Przeklinaniem nie załatasz dziur w jezdni, bo dziura "leży w tym", że źle była budowana droga, a nie w tym kto teraz Stalową rządzi :)
    • nieztejbajki Re: FAtalne drogi 27.03.06, 21:55
      uuuuuu aż mi uszy więdną jak czytam ... wyluzuj..wiosna :D
      • senators2 Re: FAtalne drogi 28.03.06, 00:21
        To chyba nie jezdzisz po st.woli skoro takie masz zdanie, ciekawe ze rzady nie
        maja wplywu ,to kto twoim zdaniem za to odpowiada.:) św mikolaj??

Pozdrawiam
        • nieztejbajki Re: FAtalne drogi 28.03.06, 08:13
          A jeżdzę, jeżdzę..nie dorobiłam się jeszcze własnego helikoptera, a do pracy
          jakoś musze się dostać. Uważam, że akurat na dziury w jezdniach "wychodzące po
          zimie" rzady nie maja wpływu :). Chyba że wyjdzie jakies zarządzenie "DZIUROM
          MÓWIMY NIE - akt zakazu "wychodzenia" dziur po zimie". A jak wcześniej
          napisałam już widać, że łatanie jest w toku. Pozimowe dziury to niestety urok
          polskich dróg nie tylko stalowowolskich.
          Pozdrawiam
    • guliwer27 Re: FAtalne drogi 28.03.06, 16:38
      Chyba pocieszeniem :-)) moze byc fakt, ze Nisko to ma juz katastrofalne drogi,
      szczegolnie ta na Tysiacleciu oraz od PKS-u.
      Stan drog bedzie fatalny, dlatego , ze nie ma funduszy a przetargi na drogi
      wygrywaja tylko okresleni prominenci.
      Nikt nie chce wziasc odpowiedzialnosci za taki stan rzeczy, Zarzad Dyrekcji
      Drog odbija pileczke do uzytkownikow, uzytkownicy do Zarzadu.
      Oj odbije sie to na stanie naszych aut oraz przypadkowych awariach i wypadkach.
      Koncze optymistycznie. Moze jednak cos sie zmieni :-))
      • eternit2 Re: Do Gulwer 29.03.06, 16:51
        Trzeba odstawić samochód na kołki i podrużować pieszo, jak przed wiekami.
        A najlepiej siedzieć na miejscu. Takie czasy.
    • eternit2 Re: FAtalne drogi - praca wre. 29.03.06, 16:44
      Ostatnio pojawili się drogowcy i ostro łatają.
      A tak ogólnie to nie jest jeszcze tak najgorzej.
      Są miasta które mają gorsze dziurska i nic z tym nie robią.
      • bincek Re: FAtalne drogi - praca wre. 29.03.06, 19:13
        no własnie poleciała mi sprężyna w przednim zawieszeniu... Kocham Polskie
        drogi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka