Dodaj do ulubionych

MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ

03.05.06, 11:59
STALOWA WOLA TO MIASTO GDZIE CORAZ WIECEJ LUDZI ZASTANAWIA SIE NAD SENSEM
SZUKANIA, POZYSKIWANIA PRACY, NA MIEJSCU SZCZEGOLNIE MLODZI LUDZIE
PRZYKLAD MLODY CZLOWIEK PO STUDIACH W STALOWEJ WOLI MOZE ZNALESC PRACE
SREDNIO ZA 800 ZL NETTO A JAK MA SZCZESCIE TO 1200 ZL
WYJEZDZAJAC ZA GRANICE (ANGLIA, IRLANDIA, SZKOCJA) MOZE ZAOSZCZEDZIC PRZEZ
TYDZIEN, TYLE CO W POLSCE ZAROBIC PRZEZ MIESIAC

CHCIALBYM ZEBY KAZDY WYPOWIEDZIAL SIE NA TEMAT TEJ SYTUACJI

PAMIETAJMY ZE W STALOWEJ WOLI LADA MOMENT POJAWIA SIE DWA A MOZE TRZY SKLEPY
TYPU HIPERMARKET PAMIETAJMY ROWNIEZ ZE NA JEDNA OSOBE ZATRUDNIONA W TYCH
SKLEPACH PRZYPADA 4 OSOBY KTORE NIEBAWEM TA PRACE STRACA

ZBLIZAJA SIE WYBORY SAMORZADOWE - KAZDY BEDZIE OBIECYWAL TO SAMO !!!!!
PRATIA PiS JUZ NAM OBIECALA PODATKI 17 I 32 - MOZE W 2007 A MOZE NIGDY
OBIECALA ROWNIEZ REDUKCJE KOSZTOW BIUROKRACJI RZADOWEJ - POWSTAJA NOWE
INSTYTUCJE NOWI URZEDNICY

DROGI WYBORCO ZANIM WRZUCISZ SWOJ GLOS DO URNY ZASTANOW SIE
CZY TWOJ KANDYDAT JEST WSTANIE CI POMOC I CZY CI JUZ KIEDYS POMOGL

Obserwuj wątek
    • sloggi Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 03.05.06, 12:01
      Dlaczego piszesz dużymi litermi?
    • krisp-u Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 03.05.06, 12:27
      Bardzo dobrze ze wyjezdzaja, jak sie pracodwacy naucza szanowac pracownikow i jego prace to sie moze ten proceder sie skonczy. Zaczynaja sie konczyc czasy pomiatania ludzi przez wschodnich bizmesmenow i dawanie z laski 600 zl oraz nieterminowe wyplaty itd. Oczywiscie wazny jest tez aspekt finansowy, w tej chwili mlody czlowiek chcac zamieszkac w swoim M3 musi zgromadzic calkiem pokazna sume oczywiscie z kredytu ktory bedzie splacac przez 30 nastepnych lat :)
      Pozdrowienia krisp-u

PS
      Widac juz cos sie dzieje w sprawie agitacji wyborczej :)
    • dariusz77po bezrobocie spada ? 06.05.06, 15:01
      Należy zadać pytanie, Dlaczego bezrobocie spada?
      Dziś politycy, na pierwszych stronach gazet, chwalą się spadkiem bezrobocia,
      wzrostem gospodarczym, tym, że w Polsce jest już lepiej a będzie jeszcze lepiej.
      Odpowiedz na wyżej postawione pytanie jest prosta. Bezrobocie spada, ponieważ
      dobrowolnie lub przez nie zgłaszanie się do Powiatowych Urzędów Pracy, osoby
      zostają wykreśleni z bezrobocia, ponieważ wyjeżdżają do Anglii, Irlandii, a już
      nie długo do Hiszpanii. Na postawione pytanie osobie pracującej już legalnie w
      Anglii (miejscowość – Bath, koło Bristolu) osoba odpowiada, do czego wracać ?
      tu zarabiam cztery razy więcej niż w Polsce. Firma dała mi mieszkanie, wysyła
      na kursy, szkolenia.
      Jadąc busem (Marcel) relacji Stalowa Wola – Rzeszów, słyszałem jak młode osoby
      w wieku około 20 lat powiedziały, Stalowa Wola to miasto umierające, tu nic się
      nie rozwija.

Jeżeli chodzi o super i hiper markety, zdania są podzielone, przebywając na
      delegacji w Krośnie czytałem lokalne gazety, gdzie w artykule poświęconym
      powstaniu w Krośnie Tesco przedstawiono sondaż zwolenników i przeciwników
      powstania owego sklepu. Oczywiście za powstaniem tego sklepu była większość
      biorących udział w sondażu, w śród których większość to osoby bezrobotne, co
      się nie dziwię osoba bezrobotna lub o niskich dochodach woli pójść kupić towar
      tam gdzie tanio i gdzie można skorzystać z promocji.
      Dlaczego ma płacić za chleb 1,50 zł, jak ten sam chleb kupi za 1,00 zł lub 1,20
      zł.
      Czy dlatego ma płacić za chleb czy inny produkt drożej przy „blokowym” sklepiku
      aby utrzymać go, aby nie splajtował ?

Jeżeli ten sam chleb, z tej samej piekarni może kosztować w Tesco o 50 czy 30
      groszy taniej niż w PSS Społem to dlaczego mam nie kupić go w Tesco ?

Dlaczego mam nie kupić w Tesco sok Pysio za 2,49 zł gdy ten sam sok, ten sam
      smak kosztuje w PSS Społem 2,99 zł.

To samo dotyczy się innych super i hipermarketów, dziś mamy wybór z czego
      bardzo się cieszę. A tłumacząc, że upadną sklepy to nie jest prawidłowe
      tłumaczenie, niech dostosują ceny do otoczenia, do dochodów mieszkańców naszego
      Miasta, w śród których większość to zaczyna być emerytów i rencistów.

Wiele osób zastanawia się dlaczego w Stalowej Woli jest tyle banków i aptek ??

Znacie odpowiedz?

Jeżeli komuś nie podoba się moja wypowiedź, to już jego problem, wypowiadam się
      na tym forum, ponieważ po to ono zostało stworzone.
      Jestem mieszkańcem Stalowej Woli od urodzenia, od 29 lat i jeżeli ktoś chce
      podjąć rozmowę w tej sprawie i komentarzu to proszę o osoby dorosłe a nie
      dzieci.

Pozdrawiam serdecznie
      DarekP
      • smalltownboy Re: bezrobocie spada ? 06.05.06, 16:45
        A niech wyjadą wszyscy. Problem bezrobocia w Polsce rozwiąże się sam.
      • lolo125 Re: bezrobocie spada ? 06.05.06, 21:03
        Uważam, że w Twojej wypowiedzi jest zarówno sporo prawdy jak i obiegowych mitów.
        Na pewno bezrobocie spada dzięki wyjazdom za granicę (podobno 1,5 mln ludzi
        wyjechało).
        Kolejna sprawa hipermarket - nie sądze aby tego typu sklepy zagrażały małym
        osiedlowym sklepikom, są one konkurencją dla supermarketów np:Biedronka,
        Albert, Centrum. Nikt chyba nie będzie biegł codziennie na drugi koniec miasta
        po pieczywo, a w sobotę nie kupi zapasu chleba na tydzień,jak kupi chleb w
        sklepiku osiedlowym to kupi mleko itp. itd. Czy są dowody , opracowania na to
        że jedno miejsce w hipermarkecie to likwidacja czterech miejsc w drobnym handlu
        (bo takie informacje najczęściej się spotyka)?
        Stalowa starzeje się? - prawda, tylko proszę pokazać miasto w Polsce w którym
        jest inaczej? To tendencja ogólno europejska. Następstwem starzenia się
        społeczeństwa jest spadająca liczba mieszkańców.
        Nie twierdzę, że Stalowa jest rajem na ziemi, po prostu te problemy które są u
        nas, dotyczą większości miast w Polsce. A że kilku dwudziestolatkom (sądząc z
        relacji busa, studentom rzeszowskich uczelni) się nie podoba się tu? No cóż
        mogę im tylko powiedzieć, że znam mieszkańców Rzeszowa ,którzy wyjeżdzają
        stamtąd z takich samych powodów.
        • adudus2 Re: bezrobocie spada ? 06.05.06, 21:12
          A dlaczego czepiasz sie mgr europeistyki?
    • adudus2 Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 06.05.06, 21:20
      Szczerze mówiąc to młodzi ludzie mają rację wyjeżdżając z tej mieściny. A co tu
      mozna robić? Brak jakichkolwiek perspektyw na cokolwiek. A co do kandydatów to
      nie wiedziałam zeby którykolwiek z nich komukolwiek pomógł. Poza tym każdy
      patrzy na siebie i nic wiecej. Nic dodać nic ująć.
      Jesli chodzi o hipermarkety to dla mnie bez róznicy. Wieksze zakupy zrobię tam.
      A chlebuś i mleczko w sklepie obok mnie.
      A tak wogóle to nie zamierzam iść na wybory bo zwyczajnie nie ma na kogo
      głosować i chociażby z tego powodu nie będę sobie "psuła nerwów". Znowu
      naobiecują ludziom cuda wianki, a potem będą nabijać swoje kieszenie i zapewniać
      swoim rodzinom i pociotkom stołki.
      Troszeczkę już przezyłam i niejedno widziałam. Odkąd zyskałam pełnoletniość
      chodziłam na wybory i głosowałam. I zawsze efekt jest ten sam. Puenta sama sie
      nasuwa. Obiecanki cacanki....
      • dariusz77po Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 06.05.06, 21:59
        Aguś a nie pamietasz jak na zakupy jechałaś do Tesco w Rzeszowie :) za
        pampersami :)
        • avatka1 Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 17.11.06, 12:03
          JA ZGADZAM SIE Z DARIUSZEM77 MA RACJE.
    • megi852 Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 08.11.06, 17:04
      napewno nie zatrzymają ich tak jak mówią kandydatci na prezydenta czy radnego,
      że trzeba zbudować basen, jakas hale sportową, itd. trzeba pomyśleć o
      inwestycjach a nie o wydatkach !!
      • koraa2 Re: MODZI LUDZIE WYJEZDZAJCIE DO PRACY Z STALOWEJ 17.11.06, 14:59
        taka jest prawda,nie ma poszanowania dla pracowniku,tyra sie za marne
        pieniadze,rachunki czlowieka zjadaja,ciezko zdecydowac sie na dziecko ehh,ten
        kraj nasz.Jakbym mial tylko oakzje aby wyjechac nie zastanaiwlabym sie:(.Ciezko
        sie czegokolwiek dorobic nie tylko w tym miescie ale i w tym kraju,zyje sie
        nedznie,koszmar.Ja nie wierze w zadne bzdury i obietnice jakie sola kazdydaci
        przed wyborami.PORAZKA
    • megi852 Mam nadzieje ze nowy prezydent coś zrobi 10.11.06, 13:46
      i Stalowa Wola bedzie atrakcyjniejsza
      • tubylec1 Re: Mam nadzieje ze nowy prezydent coś zrobi 19.12.06, 10:22
        W bajki wierzysz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka