Dodaj do ulubionych

800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzegu!

08.05.07, 13:22
Robię kurs na prawo jazdy, niebawem będę kończył i zbliża się czas ustalenia terminu egzaminu w Tarnobrzegu. Popytałem tu i okazuje - całe to gadanie o uczciwości i równych szansach na zdanie prawa jazdy to pic na wode. Wszystkie te obostrzenia i kamery mają tylko jeden efekt - załatwienie prawa jazdy kosztuje 800 zł!
Żeby jeszcze bardziej zszokować powiem, że 800 zł płaci się tylko za to że egzaminator przymyka oko jedynie podczas wyjazdu na miasto!
800 zł! Osiemset złotych! OSIEMSET ZŁOTYCH!
To przecież ponad 200 euro! To prawie 300$! To prawie 150 funtów!
Zapłacić trzeba, za pierwszym razem prawie się nie zdaje. Można podejść, ale nie ma co liczyć na to że egzamin będzie zdany. Nawet nie che pisać co usłyszałem od innych uczestników kursu, instruktora...
Obserwuj wątek
    • kochamklaudie Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 08.05.07, 13:42
      Jeśli tak piszesz i jesteś pewny/pewna to zgłoś to do CBA bądź na Policje.
      Taki jest Twój obywatelski obowiązek.
      • mariusz-ef Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 08.05.07, 14:34
        obowiazek obowiazkiem
        ale mnie zastanowia czy 07 do 007 powinien zglosic przed egzaminem czy po egzaminie
        a jesli po egzaminie to czy po zdanym czy oblanym
        jak mnie bedzie cos jeszcze zastanawialo to dam znac ;-)
    • dzik213 Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 08.05.07, 16:54
      A powiedz jeszcze kto był twoim informatorem, że tak ślepo mu wierzysz??? Nie
      płaciłam, zdałam za pierwszym podejściem, tak jak i kupa moich znajomych, no
      chyba, że to jakiś cud??
    • smalltownboy Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 08.05.07, 22:47
      Najlepiej zrób prowokacje, nagrywając ją czymś ukrytym. Potem zgłoś sprawę
      prokuraturze. Tak powinni robić wszyscy, którzy widzą korupcję.
      • mariusz-ef Re: 09.05.07, 07:41
        wiem ze nie do mnie, ale....
        prawde mowiac to i ja jestem zaskoczony kwota, dawno zdawalem egzamin na prawo jazdy, nie orientuje sie jakie teraz panuja zasady, wiem ze jest test, plac i wyjazd na miasto i ze ten wyjazd to ok 40 min. jazdy
        no i 800 zeta za 40 min. to podejrzewam ze bill gates z checia by zamienil swoja posadke (tak wiem, ale chodzi o przyklad)
        no i mam wrazenie ze to nie zdajacy wymyslili taka sume ale jest to kwota ktorej rzadaja egzaminatorzy
        zdaje sobie sprawe ze ryzyko duze, ale taka kasa, pomijajac wszystko, to naprwde bandyctwo, zwlaszcza ze egzamin na prawko nie weryfikuje/sprawdza umiejetnosci kierowania pojazdem/zachowania sie na drodze
        • mariusz-ef Re: 09.05.07, 13:32
          na białostocczyznie za prawko trzeba zaplacic 1 000 zl
          wiec u nas i tak nie jest najdrozej ;-)
    • pop76 Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 10.05.07, 16:26
      Ja zdalem za pierwszym razem i znam kilka osob ktore tez zdaly. Jak sie nie
      umie jezdzi to nie ma sie co dziwic. Chyba ze sie ma pecha to tez sie czasem
      zdarza.
    • kkaska2 Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 10.05.07, 16:50
      Czesc ja niedawno zdawałam egzamin i nie zdałam niestety porazka najechałam na
      line na łuku i nie miałam poprawki gosc sie nie zgodził niedługo mam
      nastepny.Najgorsze było to ze uczyłam sie na inny samochodzie niz jest na
      egzaminie i zle mi sie jechało.
    • kochamklaudie Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 10.05.07, 17:16
      Czekam z niecierpliwością na odezw z Twojej strony autorze wątku.
    • urodzony.na.swinskim.ryju Re: 800 zł za egzamin na prawo jazdy w Tarnobrzeg 10.05.07, 18:40
      "Żeby jeszcze bardziej zszokować powiem, że 800 zł płaci się tylko za to że egzaminator przymyka oko jedynie podczas wyjazdu na
      miasto!"

Wcale mnie to nie szokuje. Jak zawalisz na placu przy kilkudziesięciu świadkach to nawet 5 tysięcy będzie za mało, żeby zdać. Mam mam wrażenie, że Ciebie nie szokuje to, że trzeba płacić. Ty jesteś zszokowany kwotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka