Dodaj do ulubionych

Prace ruszyły !!!

IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 12:57
Są już działania podjete przy budowie obwodnicy. Wzdłuż drogi do dawnego
Dworca PKP Zamość Północ (po którym nie na już śladu) jak i na samym placu
jest zwieziona ogromna ilość piasku. Stoją tam też pakamery pracowników. A
przy wiadukcie od strony Lubina stoi tablica informacyjna. Więc zaczęto prace
i za jakiś czas ulica wzdłuż koszar bedzie wolniejsza od samochodów.
Tylko gdzie teraz beda stali autostopowicze ???
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: Prace ruszyły !!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.10.03, 13:03
      nie posiadam pełnych inormacji w przedmiocie... to gdzie nam ta obwodnica
      wpadnie na "17-kę" , zaraz za wiaduktem? , w jakiej odległości 100, 200 metrów?
      cieszą INFO , że prace juz trwają:-)
    • Gość: ubott Re: Prace ruszyły !!! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 13:18
      Muszę więc sie przejechać tamtedy w dzień bo wczoraj byłem nocą. Ale mi sie
      wydaje, że wpadnie tuż przed wiaduktem. Tam nawet stoją słupy przy istniejącym
      wiadukcie (dawno już postawione) jakby miał to byc drugi pas. Dobrze, że juz
      prace ruszyły zawsze to jakieś udogodnienie i początek lepszego objazdu
      Zamościa w stronę Lwowa. Ciekawe gdzie teraz policja bedzie stała i czekała na
      Ukraińców ? Jeszcze trochę czasu i znowubedą oni u nas bo duże zapotrzebowanie
      jest u nich na nasze (dla nich bezpłatne) wizy.
      • januszx Re: Prace ruszyły !!! 13.10.03, 13:36
        w nawiązaniu do wiz - wspaniale sie stało , że udało się wynegocjować wizy
        bezpłatne !!! . Z pewnościa Ukrainiec o wiele łatwiej uzyska taka wizę aniżeli
        Białorusin. A zatem kontakty z Ukraina będa sie o wiele sprawniej rozijały
        aniżeli z krajem rządzonym przez Lukaszenkę. brawo dla dyplomatów.
      • Gość: gamma Re: Prace ruszyły !!! IP: proxy / 10.33.104.* 13.10.03, 14:38
        no dobrze, ale z ktorej strony przed wiaduktem? ty mowisze ze przed, Janusz ze
        za, a moze mowocie obaj o tej samej stronie, tylko z innej strony!!?!?!?! wiec
        od ktorej strony przed wiaduktem wpadnie? od strony sitanca czy zamoscia???

co do Ukraincow i polskiej policji to wedlug mnie to ich "czekanie" na
        Ukraincow jest wg mnie zenujace, i jak widze ze lapia tylko Ukraincow to mi
        sie plakac chce. to wedlug mnie takie leczenie polskich kompleksow przez
        znalezienie sobie kolejnej "ofiary" w lancuszku. przykre
        pzdr
        g

Gość portalu: ubott napisał(a):
        > Muszę więc sie przejechać tamtedy w dzień bo wczoraj byłem nocą. Ale mi sie
        > wydaje, że wpadnie tuż przed wiaduktem. Tam nawet stoją słupy przy
        istniejącym wiadukcie (dawno już postawione) jakby miał to byc drugi pas.
        Dobrze, że juz prace ruszyły zawsze to jakieś udogodnienie i początek
        lepszego objazdu Zamościa w stronę Lwowa. Ciekawe gdzie teraz policja bedzie
        stała i czekała na Ukraińców ? Jeszcze trochę czasu i znowubedą oni u nas bo
        duże zapotrzebowanie jest u nich na nasze (dla nich bezpłatne) wizy.
        • czuk1 Re: Prace ruszyły !!! 13.10.03, 17:07
          Gość portalu: gamma napisał(a):

> no dobrze, ale z ktorej strony przed wiaduktem? ty mowisze ze przed, Janusz
          ze
          > za, a moze mowocie obaj o tej samej stronie, tylko z innej strony!!?!?!?!
          wiec
          > od ktorej strony przed wiaduktem wpadnie? od strony sitanca czy zamoscia???
          >
          > co do Ukraincow i polskiej policji to wedlug mnie to ich "czekanie" na
          > Ukraincow jest wg mnie zenujace, i jak widze ze lapia tylko Ukraincow to mi
          > sie plakac chce. to wedlug mnie takie leczenie polskich kompleksow przez
          > znalezienie sobie kolejnej "ofiary" w lancuszku. przykre
          > pzdr
          > g
          >
          >
          > Gość portalu: ubott napisał(a):
          > > Muszę więc sie przejechać tamtedy w dzień bo wczoraj byłem nocą. Ale mi si
          > e
          > > wydaje, że wpadnie tuż przed wiaduktem. Tam nawet stoją słupy przy
          > istniejącym wiadukcie (dawno już postawione) jakby miał to byc drugi pas.
          > Dobrze, że juz prace ruszyły zawsze to jakieś udogodnienie i początek
          > lepszego objazdu Zamościa w stronę Lwowa. Ciekawe gdzie teraz policja bedzie
          > stała i czekała na Ukraińców ? Jeszcze trochę czasu i znowubedą oni u nas bo
          > duże zapotrzebowanie jest u nich na nasze (dla nich bezpłatne) wizy.

Nie znam projektu (nowego) ale na chłopski (mój) rozum obwodnica powinna
          sie "wpinać" przed wiaduktem - patrząc od strony Centrum - gdyż inaczej trzeba
          by budować na niej drugi wiadukt, tak to wystarczy wybudować drugie pasmo drogi
          obok wiaduktu istniejącego. Nie bedzie to wymagało takich nakladow, tym
          bardziej, że pewne prace na istniejącym wiadukcie były już wcześniej wykonane.
          Być może jednak nie mam racji. Muszę to sam obejrzeć - na spokojnie.

pzdr M
          • czuk1 Re: Prace ruszyły !!! 13.10.03, 17:09
            czuk1 napisał:

> Gość portalu: gamma napisał(a):
            >
            > > no dobrze, ale z ktorej strony przed wiaduktem? ty mowisze ze przed, Janus
            > z
            > ze
            > > za, a moze mowocie obaj o tej samej stronie, tylko z innej strony!!?!?!?!
            > wiec
            > > od ktorej strony przed wiaduktem wpadnie? od strony sitanca czy zamoscia??
            > ?
            > >
            > > co do Ukraincow i polskiej policji to wedlug mnie to ich "czekanie" na
            > > Ukraincow jest wg mnie zenujace, i jak widze ze lapia tylko Ukraincow to m
            > i
            > > sie plakac chce. to wedlug mnie takie leczenie polskich kompleksow przez
            > > znalezienie sobie kolejnej "ofiary" w lancuszku. przykre
            > > pzdr
            > > g
            > >
            > >
            > > Gość portalu: ubott napisał(a):
            > > > Muszę więc sie przejechać tamtedy w dzień bo wczoraj byłem nocą. Ale
            > mi si
            > > e
            > > > wydaje, że wpadnie tuż przed wiaduktem. Tam nawet stoją słupy przy
            > > istniejącym wiadukcie (dawno już postawione) jakby miał to byc drugi pas.
            >
            > > Dobrze, że juz prace ruszyły zawsze to jakieś udogodnienie i początek
            > > lepszego objazdu Zamościa w stronę Lwowa. Ciekawe gdzie teraz policja bed
            > zie
            > > stała i czekała na Ukraińców ? Jeszcze trochę czasu i znowubedą oni u nas
            > bo
            > > duże zapotrzebowanie jest u nich na nasze (dla nich bezpłatne) wizy.
            >
            > Nie znam projektu (nowego) ale na chłopski (mój) rozum obwodnica powinna
            > sie "wpinać" przed wiaduktem - patrząc od strony Centrum - gdyż inaczej
            trzeba
            > by budować na niej drugi wiadukt, tak to wystarczy wybudować drugie pasmo
            drogi
            >
            > obok wiaduktu istniejącego. Nie bedzie to wymagało takich nakladow, tym
            > bardziej, że pewne prace na istniejącym wiadukcie były już wcześniej wykonane.
            > Być może jednak nie mam racji. Muszę to sam obejrzeć - na spokojnie.
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            > Ale długa wypowiedż ..................

C...O.. ???? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            !!!!!!!!!!!!!
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            > pzdr M
            • Gość: gamma Re: Prace ruszyły !!! IP: proxy / 10.33.104.* 13.10.03, 17:12
              no z tym wiaduktem to pewnie masz racje, ze co jeden to nie dwa!
              z wypowiedzia rzeczywiscie zaszalales! wydluzyla sie nieco. czytales moje ze
              tak powiem porady co do postojada w watku 1580? bedziesz z nim walczyl?
              prosze, zrob to dla nas!
              pzdr
              g

czuk1 napisał:

> > Ale długa wypowiedż ..................
              >
              >
              C...O.. ???? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> > pzdr M
              • Gość: janusz Re: Prace ruszyły !!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 17:22
                tak nie dajmy sie postojadom!, zwalczmy te małe ochydne potworki z duzymi
                zębami i paszczą bestrii!
                tymczasem...
              • czuk1 Re: Prace ruszyły !!! 13.10.03, 22:49
                Gość portalu: gamma napisał(a):

> no z tym wiaduktem to pewnie masz racje, ze co jeden to nie dwa!
                > z wypowiedzia rzeczywiscie zaszalales! wydluzyla sie nieco. czytales moje ze
                > tak powiem porady co do postojada w watku 1580? bedziesz z nim walczyl?
                > prosze, zrob to dla nas!
                > pzdr
                > g
                >
                >
                > czuk1 napisał:
                >
                > > > Ale długa wypowiedż ..................
                > >
                > >
                >
                C...O.. ???? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                >
                > > > pzdr M

Kurcze blade. Nie czytałem. Zaraz tam idę. Skorzystam z porad. Z góry
                dziękuję. Choc nie w tym miejscu ale (po przeczytaniu relacji z objazdu
                przyszłej obwodnicy) cieszę się, że miałem rację. Wiadukt miał mieć od razu
                dwa pasma , tak został zaprojektowany - z myślą o szybkiej (jednoczesnej)
                budowie obwodnicy. Budowe drugiej jezdni na wiadukcie trzeba było przerwać.
                Architekt wojewódzki Jan Dzieciątkowski ubolewał, że robimy prowizorkę.
                Zabrakło niestety sił i środków (limitów inwestycyjnych, środków,
                mocy przeobowych i materiałów - to musiało być równocześnie, a nie mielismy)
                a potem w niebyt odeszła PRL.
                pzdr Mariusz
    • Gość: ubott Re: Prace ruszyły !!! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 17:54
      Jak mówiłem tak i zrobiłem. Jechałem koło tej nowe obwodnicy i bedzie ona
      biegła za osiedlem na ulicy Górnej, Granicznej w odledłości jakieś 150- 200 m
      od torów i dochodzić będzie przed wiaduktem (od strony Zamościa) być może
      własnie jako drugi pas na tych podporach które już stoją. Jest tam juz cięzki
      sprzęt i równają ziemie pod przyszłą obwodnicę.

A jeśli chodzi o te wizy i Ukraińców to i chwala władzom Ukraińskim, ze
      nie "obraziła sie" na Polskę jak to zrobiła Rosja i Białoruś za wprowadzenie
      wiz tylko ułatwiła dalsze kontakty miedzy nami. Nie mozemy ukrywać, że Ukraina
      nam a my im jesteśmy potrzebni. Byłem tam nie raz i widziałem ile polskich
      towarów jest w sklepach.
      Raz miałem nawet ciekawe zdarzenie. Byłem w sklepie u znajomej Ukrainki i
      przyszedł facet po olej. Nie wiedział, że ja jestem Polakiem i pytał o różne
      oleje jakie ma ona w sklepie. A potem nagle dodaje : A ma pani jakiś olej nie
      pochodzący z Polski ? Było to bardzo zabawne. Podobnie dużo wedlin jest tam z
      Polski. Powód ? U nas sa niższe ceny. A co do policji to fakt, może czekaja na
      łatwą kasę od ukraińców ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka