Gość: ubott IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 14:05 Przed chwilą oglądałem koncert poświęcony pamięci zmarłego Marka Kotańskiego. W jednej piosence usłyszałem słowa, które zapadły mi mocno w pamieci - "Pomóż mi ja też chce żyć" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Narkomania ! 02.11.03, 17:41 Gość portalu: ubott napisał(a): > Przed chwilą oglądałem koncert poświęcony pamięci zmarłego Marka Kotańskiego. > W jednej piosence usłyszałem słowa, które zapadły mi mocno w pamieci - "Pomóż > mi ja też chce żyć" Temat rzeka. To jest tragedia - narkotyki, narkoman czy alkoholik w rodzinie, a w społoczeństwie grupa (zjawisko czy środowisko) takich ludzi. To jest (taki mam pogląd) jeden ze skutków jakie niesie otwarcie społeczeństwa na świat, efekt szybkiego przepływu informacji, mody a przedewszystkim upadku autorytetów , nieskuteczności metod wychowawczych i ideii moralnych. W naszym kraju jest to niewątpliwie efekt szybkich zmian ustrojowych w wyniku których nastąpiło solne rozwartwienie spoleczeństwa na bogotaych i biednych, moralnych i niemoralnych, wierzących i niewierzących . Nie wspólnej, zorganizoawnej i systemowej walki z patologiami społecznymi ( może głównie im zapobiegania ). Sam ks. Arkadiusz w Min. Edukacji - choćby był cudotwórcą - zjawisk patologicznych nie zmniejszy. Musi to robić rodzina, szkoła, organizacje pozarządowe, samorządy, organy państwa , no i kościół (choć to trudniejsze niż polityka i politykowanie). m To tylko takie lużne myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Narkomania ! 15.01.04, 00:14 A czy istnieje ten problem w Zamosciu ? Odpowiedz Link Zgłoś