Dodaj do ulubionych

Zamożanie...

21.12.03, 02:52

Obserwuj wątek
    • ubott.1 Re: Zamożanie... 21.12.03, 03:08
      A już myslałem, że to tylko ja jestem nocnym markiem. No chyba ze to z innej
      sfery czasowej jestes gregry
      Pozdrawiam
      • stach40 Re: Zamożanie... 21.12.03, 15:00
        ubott.1 napisał:

> A już myslałem, że to tylko ja jestem nocnym markiem. No chyba ze to z innej
        > sfery czasowej jestes gregry
        > Pozdrawiam

Chętnie ten temat na wolnym czasie podejmę. pzdr
        • users1 Re: Zamożanie... 21.12.03, 16:29
          Temat proponowany, godny jest dyskusji, ale jakoś po ostatnej reformie
          administracyjnej nie jestem przekonany. Kiedyś już w historii podzielono Polskę
          na księstwa i nic dobrego z tego nie wynikło.
          Co można by oczekiwać po takim podziale? Myślę że potrzeba reform ale opartych
          na jakimś konkretnym zamyśle, wyznaczeniu celu jakiemu mają służyć. Jednym z
          głównych celów ostatniej reformy administracyjnej miało być uproszczenia
          przepływu środków otrzymywanych z podatków do budżetu tzw. terenowego. Reformę
          zrobiono a przypływ pieniądza pozastał taki sam jak był a może jest i gorszy.
          Dopuki tym Państwem zarządzają ludzie, którzy Jego dobro odsuwają na plan
          dalszy jestem zdecydowanym przyciwnikiem dużych regionów (województw). Może
          jeszcze kiedyś zabiorę głos w tym wątku, ale to będzie zależało od rozwoju
          dyskusji, tymczasem "nie" regionom, wystarczy mi aż nadto województwo w Lublinie
          W.1
        • januszx Re: Zamożanie... 23.12.03, 16:21
          Temat ciekawy ..ważny i z przyjemnością porozmawiam ale może po świętach:-)
    • gregry Re: Zamożanie... 21.12.03, 20:20
      No ja też pozdrawiam wszystkich. A jeśli chodzi o główną ideę - to jest nią
      autonomiczność (czyli kres podstawowemu problemowi jakim jest centralistycznie
      myśląca Wawa - kolebka dla wszelkiej maści matactwa)
      • tytus.de.zoo Re: Zamożanie... 23.12.03, 21:44
        > czyli kres podstawowemu problemowi jakim jest centralistycznie
        > myśląca Wawa - kolebka dla wszelkiej maści matactwa)
        Nie bardzo rozumiem. To kolebka wszelkiej maści matactwa czy centralistycznego
        myślenia? Mataczenie nie wywodzi sie z tylko z warszawy. centralistyczne
        myslenie nie jest tez warszawska specjalnoscia. Wladze warszawy maja niewiele
        do powiedzenia w sprawie podzialu publicznych pieniedzy na regiony (zresztą
        prezydentem jest człowiek z gdanska). We wladzach krajowych natomiast nie
        zasiadaja sami warszawiacy. Koryto i owszem jest tu i do niego to pchaja sie
        ludzie z całego kraju. Moze warto ci przypomnieć dawniejszego włodarza kraju
        niejakiego Gierka, ktory to rządąc z warszawy bardzo byl hołubił śląsk. Obecny
        premier warszawiakiem też nie jest. Pamiętaj warszawę tworzą tysiace ludzi z
        całego kraju. Skąd więc wniosek o centralistycznym myśleniu warszawy???
        • users1 Re: Zamożanie... 23.12.03, 21:50
          Witaj Tytus
          Całkowicie się z Tobą zgadzam.
          Zajrzyj do wątku z bajaniem, apisałem kilka słów o attykach którymi kiedyś się
          interesowałeś.
          Pozdrawiam Wesołych Świąt.
          W.1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka