gosia.czarnota 22.01.11, 20:53 Wymieniajcie się linkami do sklepów, gdzie można kupić polskie produkty których nie mozna dostać w niemczech, a bardzo za nimi tęsknimy :-) Ja zaczynam pol-produkte.nazwa.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niki_8 u mnie produkty pod dom przyjeżdżają 22.01.11, 22:32 wiem ze po Niemczech jeżdżą(ale nie wiem gdzie dokładnie),,jak widza polskie nazwiska zawsze ulotke wrzuca do skrzynki oni juz od lat tak jezdza ,,staja na roznych ulicach w miastach maja od kielbas po ogorki,kapuste kiszona,masla itd..plus słodycze Wedel i takie tam tu link www.gollys.de/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=3&idart=3 Odpowiedz Link
niki_8 Re: u mnie produkty pod dom przyjeżdżają 22.01.11, 22:37 tu ceny www.gollys.de/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=3&idart=66 Odpowiedz Link
kobietka_29 Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 11:53 Ale przeciez mozna wszystko kupic w polskim sklepie. polskie sklepy sa w kazdym wiekszym miescie. a jak nie, to w ruskim. ruskie sa w kazdym miescie... Odpowiedz Link
jureek Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 12:45 Książki też można kupić w księgarniach, które są w każdym mieście, a mimo to amazon dobrze prosperuje. Jura Odpowiedz Link
niki_8 Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 16:23 kobietka_29 napisała: > Ale przeciez mozna wszystko kupic w polskim sklepie. polskie sklepy sa w kazdym > wiekszym miescie. a jak nie, to w ruskim. ruskie sa w kazdym miescie... u mnie w ruskim sa tylko tanie rzeczy z polski,ktore nie zawsze sa dobre nie ma takich firm jak Wedel czy Mieszko itd ,kiedys kupilam majonez to poszedl do kosza,, Odpowiedz Link
kobietka_29 Re: polski sklep internetowy 24.01.11, 08:18 A to moze zalezy od sklepu i pewnie od tego, czego komus z polskich produktow brakuje. ja ptasie mleczko z Wedla w Mix Marktcie kiedys dostalam. Nie wiem, czy jeszcze to prowadza. Nie kupuje zbyt czesto w polskich czy ruskich sklepach. ostatnio bylam tylko na Boze Narodzenie kupic kiszonej kapusty, bo tego na prawde sie tu nie dostanie. Mozna co prawda dostac Fasskraut, ale jest bez marchewki i wogole smakuje jakos tak nudno. Nie to co polska kapucha. Ale do reszty produktow sie przyzwyczailam. Ze slodyczy nie brakuje mi niczego. Majonez faktycznie moglby byc lepszy. Ale ani w ruskim ani w polskim tez nie dostane tego, ktory wedlug mnie jest najsmaczniejszy, ktory ja zajadam zawsze lyzkami- Ketrzynski. Dlatego kupuje zawsze ten z Edeki. Jest podobny w smaku. Odpowiedz Link
niki_8 Re: polski sklep internetowy 24.01.11, 19:50 kobietka_29 napisała: . Majonez faktyczni > e moglby byc lepszy. Ale ani w ruskim ani w polskim tez nie dostane tego, ktory > wedlug mnie jest najsmaczniejszy, ktory ja zajadam zawsze lyzkami- Ketrzynski. > Dlatego kupuje zawsze ten z Edeki. Jest podobny w smaku. ja wlasnie dlatego wole isc tam gdzie podalam link bo mam majonez Kielecki super pasuje do polskiej Kartoffelsalat albo Winiary,,nie lubie niemieckiego juz wszystkie wyprobowalam.. nawet keczup Pudliszki kupuje,, Odpowiedz Link
luna_de twarog 24.01.11, 20:05 to jedyny produkt jakiego mi brakuje tu w De (pierogi ruskie robie z Quarkiem ale nie smakuja juz tak samo). Reszta mi pasuje w wydaniu niemieckim :) Gdzie kupujecie twarog? Odpowiedz Link
niki_8 Re: twarog 24.01.11, 22:04 luna_de napisała: > to jedyny produkt jakiego mi brakuje tu w De (pierogi ruskie robie z Quarkiem a > le nie smakuja juz tak samo). Reszta mi pasuje w wydaniu niemieckim :) > Gdzie kupujecie twarog? do pierogow i ponoc sernika najlepszy tak mowia na forach Schichtkäse(edeka) jak polski samkuje,,w innych tez sklepach jest sama jeszcze nie próbowałam ale chwalony www.supermarktcheck.de/img/product/picture/medium_0335f6f33a82805a76417c5865c03203.jpg Odpowiedz Link
niki_8 Re: twarog 24.01.11, 22:07 smakuje mialo byc www.supermarktcheck.de/img/product/picture/medium_0335f6f33a82805a76417c5865c03203.jpg sa z roznych firm nie tylko z tej co w linku Odpowiedz Link
koelschefrau Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 16:26 Ksiazki zamawiam i dochodza bez problemu w www.merlin.pl czasem kupie cos w www.czarymary.pl Art. spozywczych do tej pory nie zamawialam. Szukam teraz gdzie mozna zamowic kosmetki Tolpy, podobno dobre sa....uzywal ktos? Odpowiedz Link
luna_de merlin wysyla do Niemiec? 23.01.11, 19:22 dobrze wiedziec, ostatnio szukalam na ich www informacji i jakos mi umknela. Przyda sie na przyszlosc:) Odpowiedz Link