Dodaj do ulubionych

polski sklep internetowy

22.01.11, 20:53
Wymieniajcie się linkami do sklepów, gdzie można kupić polskie produkty których nie mozna dostać w niemczech, a bardzo za nimi tęsknimy :-)
Ja zaczynam pol-produkte.nazwa.pl/
Obserwuj wątek
    • niki_8 u mnie produkty pod dom przyjeżdżają 22.01.11, 22:32

wiem ze po Niemczech jeżdżą(ale nie wiem gdzie dokładnie),,jak widza polskie nazwiska zawsze ulotke wrzuca do skrzynki
      oni juz od lat tak jezdza ,,staja na roznych ulicach w miastach

maja od kielbas po ogorki,kapuste kiszona,masla itd..plus słodycze Wedel i takie tam
      tu link
      www.gollys.de/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=3&idart=3
      • niki_8 Re: u mnie produkty pod dom przyjeżdżają 22.01.11, 22:37
        tu ceny
        www.gollys.de/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=3&idart=66
    • kobietka_29 Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 11:53
      Ale przeciez mozna wszystko kupic w polskim sklepie. polskie sklepy sa w kazdym wiekszym miescie. a jak nie, to w ruskim. ruskie sa w kazdym miescie...
      • jureek Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 12:45
        Książki też można kupić w księgarniach, które są w każdym mieście, a mimo to amazon dobrze prosperuje.
        Jura
      • niki_8 Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 16:23
        kobietka_29 napisała:

> Ale przeciez mozna wszystko kupic w polskim sklepie. polskie sklepy sa w kazdym
        > wiekszym miescie. a jak nie, to w ruskim. ruskie sa w kazdym miescie...

u mnie w ruskim sa tylko tanie rzeczy z polski,ktore nie zawsze sa dobre
        nie ma takich firm jak Wedel czy Mieszko itd ,kiedys kupilam majonez to poszedl do kosza,,

• kobietka_29 Re: polski sklep internetowy 24.01.11, 08:18
          A to moze zalezy od sklepu i pewnie od tego, czego komus z polskich produktow brakuje. ja ptasie mleczko z Wedla w Mix Marktcie kiedys dostalam. Nie wiem, czy jeszcze to prowadza. Nie kupuje zbyt czesto w polskich czy ruskich sklepach. ostatnio bylam tylko na Boze Narodzenie kupic kiszonej kapusty, bo tego na prawde sie tu nie dostanie. Mozna co prawda dostac Fasskraut, ale jest bez marchewki i wogole smakuje jakos tak nudno. Nie to co polska kapucha. Ale do reszty produktow sie przyzwyczailam. Ze slodyczy nie brakuje mi niczego. Majonez faktycznie moglby byc lepszy. Ale ani w ruskim ani w polskim tez nie dostane tego, ktory wedlug mnie jest najsmaczniejszy, ktory ja zajadam zawsze lyzkami- Ketrzynski. Dlatego kupuje zawsze ten z Edeki. Jest podobny w smaku.
          • niki_8 Re: polski sklep internetowy 24.01.11, 19:50
            kobietka_29 napisała:

. Majonez faktyczni
            > e moglby byc lepszy. Ale ani w ruskim ani w polskim tez nie dostane tego, ktory
            > wedlug mnie jest najsmaczniejszy, ktory ja zajadam zawsze lyzkami- Ketrzynski.
            > Dlatego kupuje zawsze ten z Edeki. Jest podobny w smaku.

ja wlasnie dlatego wole isc tam gdzie podalam link bo mam majonez Kielecki super pasuje do polskiej Kartoffelsalat albo Winiary,,nie lubie niemieckiego juz wszystkie wyprobowalam..
            nawet keczup Pudliszki kupuje,,

• luna_de twarog 24.01.11, 20:05
              to jedyny produkt jakiego mi brakuje tu w De (pierogi ruskie robie z Quarkiem ale nie smakuja juz tak samo). Reszta mi pasuje w wydaniu niemieckim :)
              Gdzie kupujecie twarog?
              • niki_8 Re: twarog 24.01.11, 22:04
                luna_de napisała:

> to jedyny produkt jakiego mi brakuje tu w De (pierogi ruskie robie z Quarkiem a
                > le nie smakuja juz tak samo). Reszta mi pasuje w wydaniu niemieckim :)
                > Gdzie kupujecie twarog?
                do pierogow i ponoc sernika najlepszy tak mowia na forach Schichtkäse(edeka) jak polski samkuje,,w innych tez sklepach jest
                sama jeszcze nie próbowałam ale chwalony

www.supermarktcheck.de/img/product/picture/medium_0335f6f33a82805a76417c5865c03203.jpg
                • niki_8 Re: twarog 24.01.11, 22:07
                  smakuje mialo byc
                  www.supermarktcheck.de/img/product/picture/medium_0335f6f33a82805a76417c5865c03203.jpg
                  sa z roznych firm nie tylko z tej co w linku
                  • luna_de Re: twarog 24.01.11, 22:15
                    Dzieki:) Nie znalam tego.
    • koelschefrau Re: polski sklep internetowy 23.01.11, 16:26
      Ksiazki zamawiam i dochodza bez problemu w www.merlin.pl
      czasem kupie cos w www.czarymary.pl
      Art. spozywczych do tej pory nie zamawialam.
      Szukam teraz gdzie mozna zamowic kosmetki Tolpy, podobno dobre sa....uzywal ktos?
      • luna_de merlin wysyla do Niemiec? 23.01.11, 19:22
        dobrze wiedziec, ostatnio szukalam na ich www informacji i jakos mi umknela. Przyda sie na przyszlosc:)
    • vermieter nam nie zależy na odchudzaniu! 23.02.18, 14:38
      Sport ist Mord ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka