Dodaj do ulubionych

Bayern vs BVB

02.12.12, 13:31
Fantastyczny mecz. Oba teamy grały wspaniale taktycznie. Pokazały wyrównany poziom; wzajemna neutralizacja i zachowawczość podyktowana respektem.
Roman Weidenfeller udowodnił, że jest obecnie jest bramkarzem no.1 w Bundeslidze. Myślę, że gdyby potrafił tak dobrze rozgrywać piłkę jak Neuer, grać tak dobrze w polu jak bramkarz Bayernu, to byłby zdecydowanie pierwszym bramkarzem w reprezentacji. W każdym razie to "co bronił" przez ostatnie minuty to było na światowym poziomie: strzał Kroosa, Müllera i Martineza.
Mentalnie zwyciężyła Borussia nie przegrywając chyba już piatego meczu pod rząd.
Dzsiaj będzie ciekawy mecz Wolfsburg- HSV; Nordderby dwóch drużyn grających według mnie na podobnym poziomie
Obserwuj wątek
    • konrad_dk Re: Bayern vs BVB 02.12.12, 22:56
      Bundesliga jak zwykle pełna emocji

www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/spieltag/1-bundesliga/2012-13/15/0/spieltag.html
      Frankfurt zaprzepaścił okazję dołączyć do ścisłej czołówki. Z drugiej strony Düsseldorf odbil od się od strefy spadkowej. Cieszy postawa Mainz i Freiburg; super inteligentni trenerzy. Taktyka vom Feinsten. Zwróćmy uwagę, że możliwości finansowe tych klubów są bardzo ograniczone.
      Co do top 3 niespodzianką jest dla mnie pozycja Bayer Leverkusen. Jeszcze większą jest dla mnie postawa Hoffenheim, klubu którym de facto rządzi współtwórca SAP Hopp. No cóż, pieniądze to nie wszystko. Niby niezła paczka, super trener a grają do bani

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka