Dodaj do ulubionych

konto postbank problem

24.09.14, 16:18
prosze jesli ktoś wie czy konto demo w postbanku bo mam na nim jakieś 5000euro to konto oczekujące bo nie wiem jak to sprawdzic i na zwykłym koncie mam 0,00 wiec prawdopodobnie pracodawca nie wpłacił wynagrodzenia za pracę [już nie pracuję]jestem w polsce kto mi doradzi co zrobic bo nie znam niemieckiego .
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: konto postbank problem 24.09.14, 18:48
      komedia1959 napisała:
      kto mi doradzi co zrobic bo nie znam niemieckiego .
      ======================

Spróbuj Twój problem jeszcze raz sformułować.
      Pełnymi ale w miarę możliwości krótkimi zdaniami.

Zaznacz proszę, gdzie się jedno zdanie kończy a następne zaczyna.
      Na Polskich Forach Patriotycznych jest dużo uczynnych ludzi, ale jak Tobie mają doradzić, skoro Twój wpis jest bardzo niezrozumiały?
      • komedia1959 Re: konto postbank problem 24.09.14, 19:04
        Wyjechałem do Niemiec do pracy .Pracowałem 2 miesiące..Założyłem z pomocą kogoś z pracy konto giro plus w Postbanku.Wypłacałem zaliczki z konta jak tam pracowałem.obecnie jestem w Polsce i wynagrodzenie miało być przelane na to konto.Chodzi mi o to ze jak podglądamonline konto to widnieją tylko te wpłaty i wypłaty zaliczek.Ale gdy podglądam online demo konto są tam różne operacje bankowe i saldo jest dodatnie.Interesuje mnie właśnie to demo konto a właściwie to saldo .Z zakładu pracy mam tylko umowę o pracę a z banku dokumenty są też po niemiecku.nie wiem może pójść do tłumacza
        • the-great-inuk Re: konto postbank problem 24.09.14, 19:47
          komedia1959 napisała:
          nie wiem może pójść do tłumacza
          ============================
          Sprawa jest na tyle skomplikowana, że to by było najbardziej rozsądnym rozwiązaniem.

W Googlu jest więcej takich spraw, podobnych do Twojej...
          • komedia1959 Re: konto postbank problem 24.09.14, 19:51
            Poczekam jeszcze na uwagi innych i zobaczę
            • the-great-inuk Re: konto postbank problem 25.09.14, 10:55
              komedia1959 napisała:

> Poczekam jeszcze na uwagi innych i zobaczę
              =======================

Problematyka jest tak skomplikowana, że wątpię czy polski tłumacz w Polsce ją zrozumie.
              Może lepiej od razu skontaktować polskojęzycznego adwokata w Niemczech?
              Bo tu nie chodzi tylko o tłumaczenie, ale także o znajomość zagadnień prawnych...
              I każdy bank ustala sobie własne warunki współpracy z klientem.

Ale tu chyba bardziej chodzi o Twego byłego pracodawcę, a nie o bank...?

Tu na forach polskich mamy nawet sądowego tłumacza przysięgłego.
              Skoro on milczy, to odzwierciedla to wagę zagadnienia.
    • fan.club Pierwszy raz słysze i jakimś koncie demo... 25.09.14, 12:36
      ale na chybił-trafił zapytam, czy w ogóle się zalogowałeś się do Online-Banking? Czy to nie jest tak, że przed zalogowaniem się masz demo, a dopiero po zalogowaniu konto z wszystkimi funkcjami?
      • komedia1959 Re: Pierwszy raz słysze i jakimś koncie demo... 25.09.14, 13:00
        loguję się normalnie na konto demo to otworzyłem gdy po wpisaniu mojego nr konta i hasła klikam poniżej na demo konto i wtedy otwierają mi się jakieś operacje i saldo tego
        • the-great-inuk Re: Pierwszy raz słysze i jakimś koncie demo... 25.09.14, 13:22
          komedia1959 napisała:

> loguję się normalnie na konto demo to otworzyłem gdy po wpisaniu mojego nr kont
          > a i hasła klikam poniżej na demo konto i wtedy otwierają mi się jakieś operac
          > je i saldo tego
          =========================

Ja gadam płynnie kilkoma językami, ale obsługi mego handy (komórka po polskiemu) jeszcze nie pojąłem całkowicie...

A jestem w takim wieku, że nie warto się jeszcze intelektualnie wysilać ...
        • fan.club Chyba się nie rozumiemy. 25.09.14, 14:06
          Zaloguj się do Online Banking. Konto demo jest niczym innym jak demonstracją, jak wygląda "prawdziwe" w pełnu fubkcjonujące konto.

Wejdź na :

www.postbank.de/home/
          Kliknij na Kunden-Login (pod logo Postbank) i następnie na Online-Banking - dopiero na tej stronie możesz się w pełni zalogować do wykonywania operacji, wglądu na konto, i co tam jeszcze...
          • fan.club Strona z zameldowaniem się do Online-Banking 25.09.14, 14:09

banking.postbank.de/rai/login
    • mei3 Re: konto postbank problem 25.09.14, 16:16
      banking.postbank.de/rai/crypt/T37LYtdG2cMzh0wcN9rcDVkvhNTwTFUUwmFmj9vUKOcT74w_8BvNjtbI8U6DN4AZ5UP3e6g5p9hbgDe114rXav65Guw0Fq13S_VtCGu4tk3G_xpKj4EcGwuC8gGk5TbU/T3797/9vU07/pKjce
    • jureek Re: konto postbank problem 25.09.14, 17:52
      komedia1959 napisała:

> prosze jesli ktoś wie czy konto demo w postbanku bo mam na nim jakieś 5000euro
      > to konto oczekujące bo nie wiem jak to sprawdzic i na zwykłym koncie mam 0,00 w
      > iec prawdopodobnie pracodawca nie wpłacił wynagrodzenia za pracę [już nie pracu
      > ję]jestem w polsce kto mi doradzi co zrobic bo nie znam niemieckiego .

To, co widzisz na koncie demo, to są dane zupełnie fikcyjne, każdy kto na to konto wejdzie, widzi to samo. To nie jest żadne konto oczekujące i jeżeli na Twoim zwykłym koncie masz zero, to niestety trzeba pogonić pracodawcę, bo w kulki leci.
      • the-great-inuk To takie MONOPOLY dla małych dzieci? 26.09.14, 07:49
        Pan Gutmensch pisze jak następuje:
        To, co widzisz na koncie demo, to są dane zupełnie fikcyjne, każdy kto na to konto wejdzie, widzi to samo. To nie jest żadne konto oczekujące i jeżeli na Twoim zwykłym koncie masz zero, to niestety trzeba pogonić pracodawcę, bo w kulki leci.
        =====================

Z powyższego logicznie konkluduję, że na sam wpierw należy sobie przyswoić język i dopiero w drugiej kolejności jechać na Saksy....

Ale Gggiguśka jednak twierdzi, że każdy w Niemczech ma prawo do wygodnego życia w przyjemnym i dobrze działającym otoczeniu. (Tak zwana Doktryna Gggigiśińska)

To ja pierdolę, za przeproszeniem, na takie konto, na którym tylko na "niby" mam 5000 Eurasów!

Ciągle problemy z temi Niemcami!
        Konto Demo sobie wymeślili!
        Gdy Jacek Pierdoliński był jeszcze w Europie, tego nie było!

Postscriptum

To takie MONOPOLY dla małych dzieci?
        • jureek Re: To takie MONOPOLY dla małych dzieci? 26.09.14, 08:10
          the-great-inuk napisała:

> Z powyższego logicznie konkluduję, że na sam wpierw należy sobie przyswoić języ
          > k i dopiero w drugiej kolejności jechać na Saksy....

Sukinsyn pracodawca go oszukał i nie wypłacił pensji, a Ty dopieprzasz się do ofiary? Jak ktoś nie zna języka, to można go oszukiwać?
          • the-great-inuk Re: To takie MONOPOLY dla małych dzieci? 26.09.14, 09:38
            forum.gazeta.pl/forum/w,10001,154871542,154880881,Re_konto_postbank_problem.html

Bez komentarza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka