ewa553 Re: Fuerth tuz przy Norymberdze :-) n/t 26.11.06, 14:25 ale nie jestes przypadkiem siostra Joanny? Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: Fuerth tuz przy Norymberdze :-) n/t 01.02.07, 15:49 wiec kiedy kawka ? Odpowiedz Link
mazur39 Sensburg (Wojewodschaft Ermland-Masuren) 01.02.07, 19:02 ;-) do listopada 2006 byłem w Bochum (Nordrhein-Westfalen) ;-) Odpowiedz Link
arim28 Frankfurt/M 07.02.07, 13:32 oczywiscie ze Schwabach;) Jak to sie stalo, ze mnie tu jeszcze nie bylo? :))) Odpowiedz Link
agul77 Re: Skad jestescie? 15.02.07, 16:10 caresswoman napisała: > mieszkam niedaleko Darmstadt ja tez niedaleko:) Odpowiedz Link
caresswoman Re: Skad jestescie? 15.02.07, 19:38 Agul gdzie mieszkasz?,bo ja obecnie w Seeheim Odpowiedz Link
agul77 Re: Skad jestescie? 16.02.07, 15:43 mieszkam w Roßdorf:) caresswoman napisała: > Agul gdzie mieszkasz?,bo ja obecnie w Seeheim Odpowiedz Link
rama_dar2 Heidelberg:) 15.02.07, 18:50 mieszkam tu od roku i pracuje sobie naukowo:) piekne miasto trzeba przyznac:) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Heidelberg:) 15.02.07, 20:09 Bylam tydzien temu z goscmi w Hd. Nawet w siapiacym deszczu, to miasto jest cudne. Pracowalam tam zreszta 20 lat:))))) Bylas juz na Philosophenweg? Koniecznie idz koncem marca, jak kwitna migdalowce!! Odpowiedz Link
rama_dar2 Re: Heidelberg:) 15.02.07, 20:51 O tak! Znam Philosophenweg. Wisenne spacery tam to prawdziwa przyjemnosc, zgadzam sie:)To jest naprawde mile, ze sa tu miejca, w ktorych mozna sie wyciszyc i takie gdzie mozna zaszales:)Ten pierwszy rok tutaj to dla mnie tzw. rozpoznanie:) Ale ciagle odkrywam nowe mijsca. pozdrowienia Odpowiedz Link
mary_an Re: Heidelberg:) 16.02.07, 17:11 Mieszkam 10 metrow od philosophenweg :) pieeekne miejsce, tylko o 6 rano budza mnie cwierkaniem ptaki :) Gdzie pracujesz z HD? Tez jestes biologiem? (ja nie, ale wszyscy ktorych znam tylko w laboratoriach siedza) Odpowiedz Link
rama_dar2 Re: Heidelberg:) 16.02.07, 20:44 nie wiem czy Cie to rozczaruje :) ale tez jestem biologiem:) Pracuje w ZMBH na INF. Tez siedze w laboratorium ale poniewaz studia mam juz za soba, niespedzam tam dni i nocy:) Jestem postdokiem. Latwiej mi planowac prace w labie i znajduje czas na zachwycanie sie Heidelbergiem:) Moze mamy wspolnych znajomych? A Ty czym sie zajmujesz? Pozdr Odpowiedz Link
mary_an Re: Heidelberg:) 16.02.07, 23:40 Na pewno mamy wspolnych znajomych, bo znam ludzi w ZMBH i SKFZ :) Ja sama jestem studentka jeszcze. Jak chcesz napisz na GG: 891614 to pogadamy, nie bedziemy robic tu na forum czatu. Odpowiedz Link
ewa553 Agnieszka, obudz sie!!! 14.03.07, 08:21 Przeciez tu jestes na tym watku gdzie kazdy pisze skad jest:)))))) Odpowiedz Link
kacha0104 Re: Skad jestescie? 25.12.07, 23:02 Ja jestem z Leipzig. Moze znajdzie sie ktos z tych okolic.. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
poloniaflensburg Re: Langenhorn / Schleswig-Holstein 23.04.13, 16:43 Serdecznie zapraszamy Państwa na portal internetowy www.poloniaflensburg.de. Nasza strona, powstała w celu ułatwienia dostępu do informacji związanych z życiem Polaków we Flensburgu i jego okolicach. Dokładamy wszelkich starań, by na bieżąco umożliwiać Państwu nawiązywanie kontaktów w języku polskim z firmami, lekarzami, jak i z różnego rodzaju instytucjami. Naszym celem jest również promowanie kultury polskiej, jak i dzielenie się relacjami z przebiegu spotkań polonijnych. Jeśli są Państwo zainteresowani promocją własnej firmy lub umieszczeniem ogłoszeń dotyczących organizowania imprez, (sportowych, kulturalnych etc.) serdecznie zapraszamy do współpracy. Odpowiedz Link
0ania1981 Re: Skad jestescie? 25.02.08, 17:23 Memmingen !czesc Agnieszko, mieszkam od 8 miesiecy niedaleko Memmingen w BW, bardzo brakuje mi tutaj pokrewnych dusz, chociaz jstem mezatka, nie zawsze maz moze mi wszytsko wynagrodzic, ( smutek za ojczyzna, znajomymi ) dlatego sie ciesze ze tutaj sie "znalazlam" ( zabrzmialo jakbym byla AA hehe - nie jestem !)pozdrawiam, meldujcie sie jakby co ania ** Odpowiedz Link
nudek Re: Skad jestescie? 22.12.08, 16:30 SERWUS! Jeżeli studiowałaś(eś) w Münster za czasów jak Michael Jackson był jeszcze „czarny” a Lech Wałesa prezydentem Polski to napisz do nas! Chętnie opublikujemy na naszej witrynie internetowej Twoje wrażenia, wspomnienia oraz doświadczenia które zdobyłaś(eś) w Münster. Nieniejszym mamy również nadzieję, że będzie to dla zainteresowanych studiami lub różnymi programami wymiany studenckiej w naszym mieście pomocne w wyborze fakultetu, uczelni lub akademika. Ex-Student to następny projekt, w którym może wziąść udział każdy bez względu na wiek, okres oraz czas trwania studiów. Jedynym warunkiem, który jest do spełnienia to, że studia odbywały lub odbywają się w Münster. Jak sobie to wyobrażamy? To proste, napisz do nas krótki reportaż o przebiegu Twoich studiów oraz spędzonym czasie w Münster. Poniżej podsuwamy małą pomoc w formie punkto-pytań. Możesz oczywiście własnymi słowami opisać swoje przeżycia i przygody. Napisz w paru zdaniach coś o sobie, gdzie się urodziłaś(eś), ile miałaś(eś) wtedy lat, dołączyć również jakieś ciekawe zdjęcie z tamtych czasów upamiętniające tę chwilę, .... itd. Możesz również napisać czym się aktualnie zajmujesz. Co i na jakiej uczelni w Münster i jak długo studiowałaś(eś)? Opisz jak wspominasz ten czas spędzony w Münster i jak wspominasz dziś tamte chwile. Zawarłaś(eś) jakąś przyjaźń, która przetrwała do dziś...? Co podobało się Tobie wtedy w Münster a co byś zmienił(a)?! Dla wielu zainteresowanych studiami w Münster nasuwa się pytanie kto i za co płaci i ile co kosztuje oraz gdzie mozna to kupić czy załatwić? Pisz o pozytwnych jak i negatywnych przeżyciach, ważne żeby opisy były w miarę objektywne i nie zawierały obraźliwych podtekstów. Miejsce i przebieg praktyki (jezeli była wykonywana) Gdzie odbywały się najlepsze imprezy? Które akademiki były czy są najlepiej wyposażone w meble, itp...? itd, itd, itd........ Zaznaczamy, że są to tylko punkty pomocne, Ty decydujesz o czym piszesz Jeżeli masz jakieś wątpliwości lup pytania to prośimy o kontakt z nami: i-love-ms@gmx.net Za nadesłane reportaże dziękujemy z góry! Odpowiedz Link