ggigus 05.07.06, 12:52 moge zaspiewac po tym, jak po meczu ze Szwecja spiewano: Ihr seid nur Möbellieferanten, a po meczu z Argentyna: ihr seid nur Rindlieferanten! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Bierlieferanten nie jest wcale zle. 05.07.06, 12:58 Gorzej ze chcesz sie przylaczyc do choru glupkow. Odpowiedz Link
polaola Re: ja??? w jakim watku? w tym?? 05.07.06, 13:06 Möbellieferanten, Rindlieferanten czy Bierliferanten wcale nie jest obrazliwe. Mozna sobie spiewac. Troche uszczypliwosci gehört dazu !!! Chociaz ja osobiscie kibicowalam Niemca, to musze sie pogodzic z tym ze Pizzaliferanten byli jednak lepsi ;) Odpowiedz Link
ggigus jesli sie komus po przegranym meczu spiewa 05.07.06, 13:08 ihr seid nur RIndlieferanten, to wg mnie to jest obrazliwe poza tym irytowaly mnie gwizdy przy wloskim hymnie i krzyki wieczorem "na dzielnicy" Italien Sch... Odpowiedz Link
caysee Re: ja??? w jakim watku? w tym?? 05.07.06, 13:34 Nooo.. jak dla mnie to Pizzalieferanten to jest wrecz komplement, uwieeelbiam pizze :))) Odpowiedz Link
kielbasakrakowska ewa553 - klasyczny przklad poddanstwa 05.07.06, 14:01 Szkoda tylko, ze do tego choru glupkow nalezy 99% niemieckiego narodu. Oj pachnie mi to rokiem 1936... Oby za 3 lata nie pachnialo 1939.... Odpowiedz Link
ewa553 Re: Ihr seid nur Bierelieferanten! 05.07.06, 13:08 sorki ggigus, myslalam ze mowisz to zlosliwie. Kajam sie za brak poczucia humoru:)))) Odpowiedz Link
dunia77 Re: Ihr seid nur Bierelieferanten! 05.07.06, 13:11 Bo w ogole upal uderzyl chyba wszystkim do glowy ;-( Chcialabym miec klime, a nawet w aucie sie popsula jak na zlosc :-(((((( Odpowiedz Link
ggigus hm troche tak 05.07.06, 13:11 irytowaly mnie te spiewy po przegranym meczu i gwizdy przy wloskim hymnie i takie inne (patrz post powyzej) ale to nie jest zlosliwosc a priori przec. Niemcom, a jedynie przeciwko psedokibicom i pseudopatriotom pozdrawiam Odpowiedz Link
caysee Re: Ihr seid nur Bierelieferanten! 05.07.06, 13:31 A my dzisiaj idziemy do wloskiej restauracji na obiad ;)) Moze po wczorajszym to politycznie niepoprawne, ale co tam :D Jacy by Wlosi zli i niedobrzy nie byli, to w koncu zawdzieczamy im pizze, spaghetti i najlepsze lody swiata ;)) Odpowiedz Link
dunia77 Re: Ihr seid nur Bierelieferanten! 05.07.06, 13:32 I pesto !!! I mozarelle !!! Zycie nie mialo sensu bez tego :-) Odpowiedz Link
caysee Re: Ihr seid nur Bierelieferanten! 05.07.06, 13:36 No wlasnie, do czego sluzy pesto, bo ciagle nie wiem? Do kanapek czy do spaghetti? A mozarelle rowniez uwielbiam, co pare dni robie sobie salatke Caprese, ostatnio nawet w tym celu kupilam sobie zywa bazylie w doniczce :)) Odpowiedz Link
dunia77 Re: Ihr seid nur Bierelieferanten! 05.07.06, 13:41 Oryginalnie to do spaghetti (pychota), ale mozna tez uzywac do kanapek, np. biala bulka jakas (taka bagietkowa), pesto, mozarella, pomidorek - b. smaczne wiesc glosi, ze pesto pochodzi z ligurii i rzeczywiscie tam jadlam najlepsze, mnnnnniam. Bazylie w doniczce tez mam, juz wyglada jak male drzewko, hehe. Odpowiedz Link
ggigus a moze dwa przepisiki bombastyczne - dunia&cayse 05.07.06, 13:35 -na spaghetti aglio olio zapodac? udaja sie - gwarantowane kuchnia wloska to superkuchnia Odpowiedz Link
dunia77 Re: a moze dwa przepisiki bombastyczne - dunia&ca 05.07.06, 13:38 Dawaj, dawaj... ostatnio spaghetti bylo w promocji, wiec mam zapasik, hyhyhy Wloska kuchnia podchodzi mi nawet latem, kiedy jest tak goraco, ze na wiekszosc cieplych posilkow nie da sie nawet patrzec... Odpowiedz Link
ggigus oki 05.07.06, 13:43 1) algio olio wersja a) . mam nadzieje, ze dobrze pisze nazwe glowke czonsku obrac, pokroic, ale nie musi byc drobno,do tego sok z cytryny, pepperoni, pietruszka moze byc troche dla koloru, sol, pieprz, wszystko zmiksowac, i dolac oliwy do smaku - niemalo ugotowany makaron - na dnie troche sosu, zamieszac, a cieply makaron polac sosem Knoblauchfahne gwarantowana! i b) prostszy - duzo czonsku lekko podsmazyc na blond w niemalej ilosci oliwy, plus pietruszka, pepperoni, pieprz, sol, (ew. maslo, jak ktos lubi - ociupinke) i ok. mala szklana wody z gotujacego sie makaronu piec minut poddusic i podac jak powyzej Knoblauchfahne mniejsza Odpowiedz Link
caysee Re: oki 05.07.06, 14:04 Lubie czosnek, musze wyprobowac:) A piszac pepperoni masz na mysli ostre papryczki? Ile sztuk? Odpowiedz Link
caysee Re: a moze dwa przepisiki bombastyczne - dunia&ca 05.07.06, 13:42 Jako fanka wloskiej kuchni prosze o przepis:)) Ja za to moge podac inny, wprawdzie nie oryginalny wloski (chociaz nie wiem dokladnie skad to danie pochodzi), ale rewelacyjny jest... makaron z tagiatelle, wloska mortadela, brokulami i feta - pycha. Kiedys opisywalam to na forum kuchnia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=29521455&a=29581833 Polecam goraco i czekam na przepisy od ggigus:)) Odpowiedz Link