Dodaj do ulubionych

Frankfurt to fajne miasto

11.10.06, 21:53
bylam na targach.
Macie fajne kluby Exzess np na Leipzigerstr.
I polskie sklepy, jeden zauwazylam dzien za pozno.
Ale na pchlim targu kupilam kremy polskie i wzruszylam sie lez, bo pani
sprzedawczyni spytala pana koll mnie: A wodeczke pan chce?
A miala zoladkowa gorzka, chyba jednak powinnam byla...

Ale Frnakfurt jest cool, naprawde.
Obserwuj wątek
    • asieksnachfolger besonders Kaiserstrasse... 11.10.06, 23:59
      ;-))
      • ggigus czekaj, nie kojarze 12.10.06, 00:03
        to ta z burdelami??
        mialam tam fantazje ogolnokastracyjne i wznosilam okrzyki feministyczne, jesli
        to ta ulica
        • asieksnachfolger dokładnie ta! 12.10.06, 06:53
          ;-)
    • ewa553 Re: Frankfurt to fajne miasto 12.10.06, 09:08
      bardzo lubie ten pchli targ. Moja niemiecka kolezanka zaopatruje sie tam w
      polskie papierosy, polska w gazetki, ja czasami w DVD. Panie proponuja nie
      tylko wodeczke, ale i kielbasy. Jak sobie pomysle ile godzin jechaly z Polski
      to mnie osobiscie apetyt przechodzi. Co tam jadam, to jest kebab naprzeciwko
      Postmuseum. Najlepszy w Niemczech!!! Ostatnio kupilam u Turka piekny zegarek za
      5 Euro:)))) Jak oni to robia? Normalnie bateria jest drozsza....
      • pyciu00 Re: Frankfurt to fajne miasto 12.10.06, 11:59
        > 5 Euro:)))) Jak oni to robia? Normalnie bateria jest drozsza....

Żartujesz? Chińczyk zarabia tyle po 12h pracy.

--
        Pyciu
        album-foto.pl/CityTour/frankfurt
    • fan.club1 Re: Frankfurt to fajne miasto 12.10.06, 12:35
      Frankfurt jest cool:
      - polska wódka,
      - polskie papierosy,
      - polskie gazety,
      - polska kiełbasa,
      - polski sklep,
      - polska baba na targu.

Frankfurt jest cool.
    • fufu_ffm Re: Frankfurt to fajne miasto 12.10.06, 20:27
      Zgadzam sie. :-)

Lubie zycie we Frankfurcie, choc z powodow estetycznych mnie to miasto razi.
      Jest ogolnie brudne i pokazuje na kazdym kroku zly management, ale z jak dla
      emigranta to jest moim zdaniem najlepsze miasto w Niemczech. w moich okolicach
      na ulicy slysze ciagle angielski oraz wogole - rozne jezyki. Jest super
      miedzynarodowo i ludzie bardzo mili. Znam tutaj tez mase Polakow ktorym wiedzie
      sie bardzo dobrze i w zasadzie nie znam takiego co by niezadowolony chodzil i
      marudzil. Najczesciej czytam narzekanie na zycie w Berlinie albo problemy z
      praca wlasnie w tamtym regionie.

Byl u mnie teraz bardzo dobry kumpel(Niemiec) z Berlina na weekend (akurat o
      prace sie nie musi martwic bo pracuje dla panstwa). Ma w Berlinie mieszkanie z
      widokiem na Tiergarten ale mu sie bardzo we Franfurcie podobalo. Byl w
      Sachsenhausen na typowo Frankfurcie jedzenie w "Adolf Wagner"
      (typowo Frankfurckie Appfelschenkel czy jak to zwa) knajpie a nastepnie w
      knajpie w Museum Städel na drinks bo maja tam dobre wino oraz muzyke
      wieczorami. Do Palmengarten kolo mnie sie wybral, exchange zwiedzil i
      posiedzial w paru fajnych barach. Wrocil zachwycony. Zwlaszcza jacy mili ludzie
      wszedzie w sklepach i knajpach byli - bo on jest z Berlina zahartowany jezeli
      chodzi o obsluge.

Bockenheim (Leipziger str.) to studenckie okolice. Ja tam lubie Cafe Albatros
      (bo ma ogrodek z tylu do dziedzinca ukryty wsrod drzew gdzie mnie dym palaczy
      nie wkurza jak gdzie indziej) oraz Sausalitos (bo maja happy hour z bardzo,
      bardzo happy drinks do 8 wieczorem) :-)

Poza tym jest na Leipziger str. taki jeden malutki sklepik gdzie wlasciciel
      Wloch (taki juz troche "skurczony" z powodu wieku - on ma jakies 80 lat, a jego
      zona 70) sprzedaje swietne Wloskie capellini (rodzaj spaghetti tylko ciensze)
      oraz parmesan w duzym kawalku, z ktorym(znaczy z Wlochem nie z parmesanem)
      lubie sobie pogadac o tym jaka tutaj w tym DE pogoda do ...@§$%&/()=@!!! :-)
      Mamy takie bonding experience z powodu olowianego nieba.

Acha, i otworzyli tam niedawno swietny malutki butik z serem z calego swiata.
      Zaraz idac na polnoc po Leipziget str. od Bockenhemer str. (nigdy nie pamietam
      nazw). Mniam...

Ech, jak juz w Niemczech mieszkac to tylko w Hessen:-) Ale moja opinie na ten
      temat juz wszycy znaja :-)
      • ewa553 Re: Frankfurt to fajne miasto 13.10.06, 08:40
        jakie by Mannheim podle nie bylo, ale sklepik z ogromna iloscia serow, tez
        mamy:)))) Kawalek dobrego sera i czerwone winko.... Juz uzupelniam moja liste
        zakupow:))))
        • naganoga Re: Frankfurt to fajne miasto 13.10.06, 13:31
          a ja winka niepredko sie napije. natomiast frankfurt mi sie coraz bardziej
          podoba. zwlaszcza ze nie mieszkam w nim, a mam go w zasiegu reki.
          nawet poznalam juz kilka milych osob. aczkolwiek musze przyznac, ze trudne sa
          poczatki mieszkania w nowym miejscu. trzeba sobie wszystko od nowa ukladac. no
          i ja jestem troche powolny czlowiek i zanim zalapie gdzie co jest.... tym
          bardziej, ze przeprowadzka dala nam sie we znaki i znacznie ograniczyla czasowo.
          • ewa553 Re: Frankfurt to fajne miasto 13.10.06, 17:42
            dlaczego nieüpredko wina sie napijesz? Czyzby cos ze zdrowiem? Mam nadzieje, ze
            nie! Pozdrowka i milego mieszkania z Frankfurtem w zasiegu reki. Bylas juz w
            StädelMuseum? Maja kilka ladnych obrazow. No i jak Fifi wspomniala, mila
            restauracja w srodku.
        • ally121 Re: Frankfurt to fajne miasto 13.10.06, 14:11
          bardzo fajne!

vanilla-cafe.net/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka