Dodaj do ulubionych

Dzwonic z internetu

01.04.07, 19:21
Niestety nie mam telefonu Festnetz a chcialabym czasami zadzwonic do Polski,
wiem, ze mozna to zrobic przez rozne programy, m.in. Skype. Gdzies byl tu
kiedys link do jeszcze jednego programu, chyba nawet niemieckiego, moze ktos
wie co to byl za program?
A jesli nie - to czy oplaca sie dzwonic przez Skype? Jaka jest jakosc
polaczenia?
Obserwuj wątek
    • mazur39 Re: Dzwonic z internetu 01.04.07, 19:59
      www.peterzahlt.de
      • mary_an Re: Dzwonic z internetu 01.04.07, 20:51
        wow ale fajne!!!!!
        a ja wlasnie zaplacilam juz na innej stronie :( no ale coz na przyszlosc juz
        bede wiedziala :)
        dzieki
      • wredna_ja Re: Dzwonic z internetu 02.04.07, 10:32
        No,patrz........a ja myslalam,ze przez "petera" mozna dzwonic do Polski tylko
        przez stacjonarny....
        • mazur39 zgadza się, przeoczyłem brak stacjonarnego 04.04.07, 03:03
          u pytającej.
    • caysee Re: Dzwonic z internetu 01.04.07, 22:34
      Jakosc przez skype zalezy od jakosci lacza twojego i rozmowcy, ale generalnie
      jest bardzo dobra, nawet lepsza niz przez telefon.
      • mary_an Re: Dzwonic z internetu 02.04.07, 16:48
        Ale ja chce dzwonic z PC na telefon bo nigdy mi sie nie uda zagonic mamy przed
        komputer, w ogole jest a-informatyczna i zeby z nia pogadac to tylko przez tel.
        sie da.
        Na razie probowalam przez GG naglos ale jakosc tragiczna, ale mozna dziennie 10
        min za darmo :)
        • wredna_ja Re: Dzwonic z internetu 02.04.07, 21:07
          Korzystajac z "petera" trzeba wpisac swoj numer stacjonarny i numer z ktorym ma
          Cie polaczyc.
          Laczy dzwoniac na Twoj stacjonarny.

Ale ostatnio nie mam szczescia,co wejde na strone "petera" to zawiesza sie
          komputer......i nie tylko ja tak mam :-/
          • dorothy1 a w druga strone?? 02.04.07, 22:06
            Hej. A moze ktos zna jakas magiczna strone-typu peterzahlt, ktora umozliwilaby
            dryndanie z internetu z PL do DE, na stacjonarny badz komorke. Ehhh...to chyba
            zbyt piekne....pozdrawiam
            • wredna_ja Re: a w druga strone?? 02.04.07, 23:24
              Ja nie znam......ale tez chetnie poczytam odpowiedzi......choc to by bylo zbyt
              piekne,fakt :-D
            • artur666 Re: a w druga strone?? 03.04.07, 00:00
              Tutaj mozesz sie dowiedziec.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37
            • sedo8 A Skype? 03.04.07, 19:25
              dorothy1 napisała:

> Hej. A moze ktos zna jakas magiczna strone-typu peterzahlt, ktora umozliwilaby
              > dryndanie z internetu z PL do DE, na stacjonarny badz komorke.

Skype Ci nie odpowiada?
              • dorothy1 Re: A Skype? 03.04.07, 23:22
                No nie bardzo ;) Bo gdy osoba w DE nie ma dostepu do internetu, to juz sie to
                nie sprawdzi.
                • sedo8 SkypeOut 04.04.07, 07:40
                  dorothy1 napisała:

> No nie bardzo ;) Bo gdy osoba w DE nie ma dostepu do internetu, to juz sie to
                  > nie sprawdzi.

Sprawdzi sie.

Wiem juz, z czego wynika twoje pytanie. Nie slyszalas, ze ze Skype mozna dzwonic
                  z komputera na telefon (stacjonarny lub komorkowy).
                  Ta usługa Skype'a nazywa sie SkypeOut:
                  www.skype.com/intl/pl/products/skypeout/rates/
                  Mozna tez w druga strone (SkypeIn).

W przeciwienstwie do rozmow komputer <-> komputer, SkypeOut i SkypeIn sa platne,
                  choc tanie. W szczegolnosci dla osoby dzwoniacej z Polski na stacjonarny do
                  Niemiec SkypeOut to 15 groszy za rozpoczecie polaczenia + 7 groszy za kazda
                  rozpoczeta minute + VAT.

Milego korzystania.
                  • mary_an Re: SkypeOut 05.04.07, 09:52
                    No tak samo mozna przez GG Naglos i moze nawet jest to latwiejsze, bo konto
                    mozna latwo doladowac przez smsa albo kupic karte zdrapke w sklepie.
                    www.naglos.pl/naglos-rozmawiaj.php
                    Do Niemiec 9 groszy z VAT. Ja teraz dzwonie wlasnie z GG naglos jakosc jest
                    nawet lepsza i mi pomylilo mi sie - nie 10 ale 3h za darmo mozna dziennie
                    rozmawiac (miedzy 18-21). Nakladam sluchawki na uszy, wybieram w specjalnym
                    polu numer mamy w Polsce (tylko z przodu trzeba dac * zeby dzialalo) i mozna
                    rozmawiac. A w druga strone jak juz pisalam jest 9 groszy za minute. No tylko
                    ze ten co dzwoni musi rozmawiac przez sluchawki, ale za to normalnie mozna
                    dzwonic na telefon i to jest plus.
                    • mary_an GG Naglos 05.04.07, 09:54
                      Tylko z tym smsem to trzeba uwazac, bo wyslalam smsa zeby mi doladowalo 5zl i
                      zaplacilam za niego 12zl nie do konca rozumiem ten system... No ale doladowalam
                      i teraz moge po 18tej dzwonic z gwiazdka za darmo (tylko wtedy trzeba wysluchac
                      na poczatku minute reklamy).
                      • ha-jo Re: GG Naglos 06.04.07, 10:05
                        nie wiem jak jest teraz w naglosie, bo kiedy ja go uzywalem, nie ukrywam, ze
                        jakosc pozostawiala wiele do zyczenia. czesto przerywalo, wiec do odbiorcy
                        docieraly strzepy tego, co powiedzialem. natomiast dzwonienie ze skype na
                        stacjonarny w polsce, czy do niemiec, to juz bajka, i szafa gra. dodatkowo
                        wykupujac kredyt za 10 funaciakow dostalem w promocji polroczne czy roczne (juz
                        nie pamietam) darmowe rozmowy lokalne, a wiec na numery stacjonarne z uk. po
                        prostu rewelka! pewnie w niemczech jest podobnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka