joolka4 22.04.07, 19:42 chcę się wybrać samochodem do Londynu - czy ktoś z was wie, czy można kupić bilet na prom przed samym wjazdem czy trzeba wcześniej?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazur39 a nie chcesz przez tunel? zanim splajtują 22.04.07, 19:52 i zamkną :-)))))) W kanale kiwa, możesz rzygać! Odpowiedz Link
joolka4 wolę promem 22.04.07, 20:44 jadę z dwuletnim brzdącem - wynudzi się w samochodzie, niech na promie ma frajdę i będzie odpięte z siedziska Odpowiedz Link
sponsor301 w tunelu chyba wysiadasz z samochodu 22.04.07, 20:54 i siedzisz w normalnym wagonie, a samochód jest na platformie. Nie wiem dokładnie, ale może ktoś wie. Kiedyś pływałem na statku i widziałem jak te promy względnie poduszkowce śmigały w poprzek między statkami. Od raz przypomniał mi się taki stary film tv, jak jakiś chłop z wozem usiłował wjechać na szosę;-))) Cały czas klnął: Gdzie te psiekrwie jadą??? :-)))))))))) Odpowiedz Link
joolka4 Re: w tunelu chyba wysiadasz z samochodu 22.04.07, 21:04 też nie wiem, jak w tym tunemu - ale fajnie będzie małej pokazać morze Odpowiedz Link
ewa553 Re: prom Calais - Dover 22.04.07, 21:50 jakbym miala wybierac, to wolalabym utonac niz byc zasypana w tunelu....Zasypana i zalana szlamem - brrrr. Odpowiedz Link
mazur39 nie ma różnicy! 22.04.07, 21:57 właściwie marynarze nie powinni potrafić pływać (za dobrze). Nie musieliby się męczyć. Chociaż dużo się zmieniło. Za moich czasów (82-85) dostaliśmy już kombinezony z neoprenu niezatapialne, trzymające ciepło, ze światełkami sygnalizacyjnymi, proszkiem barwiącym itp. A dzisiaj różnie bywa, oszczędzać trzeba. Odpowiedz Link
joolka4 powrót do pytania zasadniczego 23.04.07, 09:55 czy ktoś jednak wie, jak jest z tym promem?? przyjechać ustawić się w kolejkę i czekać czy kupić "in advance" Odpowiedz Link
maria421 Re: powrót do pytania zasadniczego 23.04.07, 13:56 Podaje link: www.aferry.de/dover-calais-F%E4hre-Faehren.htm Ja jechalam ostatnim razem w 2002 roku, ale bez samochodu, bilet kupilam na miejscu, w kasie. Uwazam ze w sezonie, podrozujac samochodem i z malym dzieckiem, lepiej zarezerwowac wszystko wczesniej. Odpowiedz Link
ro-bert Re: nie ma różnicy! 25.04.07, 11:17 mazur39 napisał: > Chociaż dużo się zmieniło. Za moich czasów (82-85) dostaliśmy już kombinezony > z neoprenu niezatapialne, trzymające ciepło, ze światełkami sygnalizacyjnymi, > proszkiem barwiącym itp. Ten proszek do odstraszania rekinow masz na mysli ? :) Moje czasy to nawet kilka lat pozniej ale neopreny to mysmy tylko na szkoleniach ogladac mogli :) PS 82-85? W Polsce? Ktory armator? Odpowiedz Link