dianamirek 09.05.07, 01:25 Zapraszam na moje prywatne forum o Egipcie www.e-morningstarcorp.com/ Pozdrawiam Diana Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiasz Re: Nowe forum o Egipcie 09.05.07, 02:05 dianamirek napisała: > Zapraszam na moje prywatne forum o Egipcie > www.e-morningstarcorp.com/ > Pozdrawiam Diana A my zapraszamy do obejrzenia zbiorów egipskich (m.in. słynnej głowy Nefretete) w Altes Museum na Lustgarten. W czwartki ostatnich kilka godzin wstęp za friko. Odpowiedz Link
pia.ed Egipt w Berlinie 09.05.07, 11:02 "... . W czwartki ostatnich kilka godzin wstęp za friko..." Dzieki za te informacje! Wielokrotnie widzialam glowke Nefretete i swietnie zachowane mumie, ale tylko dzieki temu, ze w tych dawnych juz czasach, przed zburzeniem muru berlinskiego nie bylo platnego wstepu do berlinskich muzeow. Po zburzeniu muru zalapalam sie jeszcze na niesamowicie tanie wejscie do muzeum papirusow. Teraz przypuszczam ze cena sie "wyrownala" - w gore! Odpowiedz Link
dobiasz Re: Egipt w Berlinie 09.05.07, 11:56 Większość muzeów w centrum (na pewno Alte i Neue Nazionale Galerie i Pergamon - sprawdzałem) w czwartki wieczorem ostatnie 2 albo 3 godziny wpuszcza za darmo. Można sobie spokojnie i na raty obejrzeć wszystko bez gonienia, żeby "zaliczyć" całe zbiory na jednym bilecie. Odpowiedz Link