ewa553 06.12.07, 18:25 to juz za dwa dni: pamietacie aby o dwudziestej wylaczyc wszystkie swiatla na 5 minut? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenchen Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 18:40 He? Ja chyba nie wylacze, bo w te i w nastepna sobote mam firmowe Weihnachtsfeier. Mam wrazenie, ze Niemcy uwielbiaja te ich imprezy firmowe na Boze Narodzenie. Idziemy do mongolskiej restauracji jesc, a potem bowling. W nastepna sobote Weihnachtsmarkt dla klientow firmy - caly dzien.... Odpowiedz Link
ewa553 Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:10 taktak, w firmie caly rok sie na Weihnachtsfeier czeka:)))) Odpowiedz Link
jessi_a Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:23 u mnie to samo, tylko w tym roku wloska knajpa:)) Odpowiedz Link
lenchen Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:25 Mongolskie zarcie na Boze Narodzenie :-0 A dzisiaj rano na biurku czekal wieeelki czekoladowy Mikolaj Milka.... Odpowiedz Link
jessi_a Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:28 przezyjesz i arbabskie, hiszpanskie jeszcze. Mikolaj na moim biurku tez stal jak co roku. Fajne sa te chwile przed Bozym Narodzeniem. Lubie je:) Odpowiedz Link
ro-bert Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:28 ewa553 napisała: > to juz za dwa dni: pamietacie aby o dwudziestej wylaczyc wszystkie > swiatla na 5 minut? Pozostaje miec nadzieje, ze na tych 5 minutach sie skonczy... wirtschaft.t-online.de/c/13/63/47/18/13634718.html Odpowiedz Link
jessi_a Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:35 "Aktion in San Francisco ohne Probleme Mitte Oktober gab es eine ähnliche Aktion in San Francisco: Dort schalteten knapp eine Million Menschen gleich eine ganze Stunde lang das Licht aus, Restaurants boten Dinner bei Kerzenlicht an. Auch Wahrzeichen wie die Golden Gate Bridge wurden eine Stunde lang nicht mehr beleuchtet. Zu einem Stromausfall kam es jedoch nicht. Ende März 2008 wollen auch Städte wie New York, Los Angeles und Chicago bei der landesweiten Aktion "Lights out America" teilnehmen" Odpowiedz Link
ro-bert Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 19:41 "Dort schalteten knapp eine Million Menschen gleich eine ganze Stunde lang das Licht aus" Znajac zapal Niemcow do tego typu akcji moze w tym wypadku chodzic o znacznie wieksza ilosc ludzi robiacych blackout. "Nach Berechnung von Hans-Jürgen Haubrich, dem Leiter des Instituts für Elektrische Anlagen und Energiewirtschaft an der RWTH Aachen, droht bei etwa zehn Millionen teilnehmenden Haushalten Gefahr für die Netzstabilität." Odpowiedz Link
magnusg Re: sobota, dwudziesta 06.12.07, 20:16 To prawda.A jak wielkie bedzie oburzenie, jak sieci wyziona ducha i w 6 minucie nie bedzie mozna wlaczyc TV:)) Proponuje calkowita rezygnacje z pradu w 2008:))Jak juz dzialac, to na calego, a nie polsrodkami:) Odpowiedz Link
magnusg W PRL takie akcje komunisci urzadzali kilka razy 06.12.07, 20:11 na dzien spoleczenstwu:)) Odpowiedz Link
aptus Re: W PRL takie akcje komunisci urzadzali kilka r 07.12.07, 09:04 magnusg napisał: >76,2% osadzonych w zakladach karnych glosowalo na PO. fajna statystyka.Nie jestem fanem PO,ale co ty za chora statystyke propagaujesz kolego? -Przezylismy Ruska, to przezyjemy tez Tuska:D A tak po za tym to wszystko ok? -64% nowych zakazen HIV w 2007 roku w Niemczech przypada na pederastow. Kolego,co to za chora pseudostatystyka.? A tak po za tym to wszystko ok u Ciebie? Co ty palisz? Odpowiedz Link
magnusg Re: W PRL takie akcje komunisci urzadzali kilka r 07.12.07, 11:02 Mozesz je nazywac chorymi statystykami,ale sa prawdziwe.Jedno mozesz sprawdzic w Panstwowej Komisji Wyborczej,drugie na stronie instytutu Roberta Kocha w Berlinie.Okay? Odpowiedz Link
fan.club Ach, magnus, Twoja cyfra dotycząca pedersatów... 07.12.07, 18:40 jest zaniżona. Mogłbyś wytłumaczyć co z tego procentu wynika względnie ma wynikać? Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: sobota, dwudziesta 07.12.07, 09:36 Ale o co chodzi? Ja o dwodziestej bede jak zwykle ogladac "Tagesguck". Jak przegapie, to nie bede wiedziec, co sie na swiecie dzieje. Odpowiedz Link
ha-jo Re: sobota, dwudziesta 07.12.07, 09:41 ja akurat o tej porze bede w autokarze na autostradzie, ale poprosze kierowce, zeby na godzinke wylanczyl. Odpowiedz Link
ewa553 statystyka 07.12.07, 16:36 magnus, jak juz to podaj dokladnie: 76 procent ludzi z zakladow karnych glosowalo na PO. Dobrze, ale jaki to byl procencik wszystkich glosujacych na PO? 0,1 czy 0,2 procent? Odpowiedz Link
pierwszywszystko Re: statystyka 07.12.07, 16:54 W wiezieniach zawsze glosuja na opozycje bo licza na amnestie z jakiegos niewiadomego powodu. A co do AIDS to boisz sie ze jestes w grupie podwyzszonego ryzyka, czy o to chodzilo? Odpowiedz Link
aptus Re: statystyka 07.12.07, 18:31 Sluszne spostrzezenie.Nie widze w tym nic szczegolnego,ze tak duzy procent wiezniow w Polsce byl za PO.Wiezniowie,nie sa dla mnie miarodajnym zrodlem swiadomosci(chodzi mi kryminalistow i recydywistow,srodowisko kryminogenne,patologiczne) za wyjatkiem waskiej ich waskiej grupy. A co do AIDS,to przeciez takze nic nowego,ze w tej grupie procent infekcji jest wiekszy,ktory jest nastepstwem innego sposobu zycia. Dla tego zwrocilem na to uwage, poniewaz nie uwazam wyzej wymienionych danych za zaskoczenie. Resocjalizacja, kryminalizm, pedofilia sa powaznymi problemami spolecznymi. Moj pierwszy post byl ironiczny,gdyz ubawil mnie wybor takich zdan w profilu .Ale kazdy ma do tego prawo.Co kto lubi. Odpowiedz Link
magnusg Re: statystyka 08.12.07, 10:29 Dlaczego nie sa miarodajnym zrodlem??W wiezieniach zasiada caly przekroj spoleczenstwa-od malo groznych przestepcow nieplacacych n.p. alimentow, bo bezwzglednych bandziorow,od slabo rozgarnietych i nijak nie wyksztalconych, po ludzi z wyzszym wyksztalceniem popelniajacych n.p. przestepstwa podatkowe czy oszustwa na rynku finansowym. Co ich laczy to wspolny interes w tolerancyjnym i poblazliwym Kodeksie Karnym i walka z ludzmi, ktorzy ustawodastwo karne chca zaostrzyc.Wiezniowie jak kazda grupa wyborcow wybiera wedlug tego kto broni ich interesow.Wybrali wiec logicznie, jesli uwzglednic fakt, ze Pan Cwiakalski juz wycofal wszelkie inicjatywy ustawodawcze zaostrzajace przepisy KK.Nie pomylili sie z ich punktu widzenia w swoim wyborze. Odpowiedz Link
magnusg Re: statystyka 08.12.07, 10:32 A co do zakazen HIV, to jesli nie widzisz nic dziwnego w tym, ze grupa , ktorej odsetek w spoleczenstwie lezy przy 3-5% jest odpowiedzialna za 64% zakazten HIV to najwyrazniej mamy skrajnie inny odbior rzeczywistosci. Masz oczywiscie racje, ze jest to efektem ich sposobu zycia i wlasnie dlatego nie nalezy tego sposobu zycia promowac jako cos normalnego. Odpowiedz Link
magnusg Re: statystyka 08.12.07, 10:24 -po pierwsze nie widze koniecznosci tlumaczenia i usprawiedliwiania PO -po drugie , o ile mi wiadomo(jesli sie myle prosze o korekte), to nie ma innej miarodajnej grupy spolecznej, gdzie PO uzyskalaby tak wysokie poparcie procentualne jak wlasnie u osadzonych w zakladach karnych -po trzecie sygnaturki sa po to, zeby krotko podac cos znamiennego,a nie rozpisywac sie -zreszta ograniczenie znakow w sygnaturce na to i tak nie pozwala Pozdrawiam Odpowiedz Link
konrad-walenrod Światła/Lichter 08.12.07, 14:45 ewa553 napisała: > to juz za dwa dni: pamietacie aby o dwudziestej wylaczyc wszystkie > swiatla na 5 minut? -------------------- Odpowiedz Link
magnusg Ostatnio slyszalem, ze wyszukanie jednego hasla na 08.12.07, 18:19 Google kosztuje tyle pradu ile zuzywa 60 Wattowka przez 2 tygodnie.Nie wiem czy to prawda, ale napewno zmienienie tla na czarny kolor zuzycie pradu zmniejsza znaczaco. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Achtung! Wnimanie! Attention! Uwaga! 08.12.07, 19:34 ewa553 napisała: ntxt ---------------- Odpowiedz Link
info-tw Re: sobota, dwudziesta 08.12.07, 20:07 No tak chyba bylam jedyna na osiedlu, ktora swiatlo wylaczyla :/ Odpowiedz Link
jessi_a Re: wyłąaczyłam żarwki ,ale tivi nie, 08.12.07, 20:54 wydaje mi sie za apel poparla tylko polonia i niemieckie google;( Odpowiedz Link
czajnik40 Re: wyłąaczyłam żarwki ,ale tivi nie, 08.12.07, 21:11 Connie ? Przezyles ? besorgtes Schwesterlein Odpowiedz Link
aga_ta_70 Re: wyłąaczyłam żarwki ,ale tivi nie, 08.12.07, 21:12 jessi_a napisała: > wydaje mi sie za apel poparla tylko polonia i niemieckie google;( No nie, i jeszcze Bild-Zeitung.Greenpeace i takie tam. Dziiiwna koalicja;-) www.wir-klimaretter.de/lichtan/ My tez bylismy niemalze jedynymi, w domu naprzeciw jacys wylaczyli, ale tv lecial;-) Licht aus, TV an! Odpowiedz Link
fettinia Re: sobota, dwudziesta 08.12.07, 21:51 wylaczylismy...ale sasiedzi chyba nie slyszeli o tej akcji... Odpowiedz Link
jessi_a Re: sobota, dwudziesta 08.12.07, 21:54 bo ta akcja byla chyba po polsku zredagowana;) Odpowiedz Link
fettinia Re: sobota, dwudziesta 08.12.07, 21:57 ale moi chyba po polsku by zrozumieli-ruskie osiedle:DD Odpowiedz Link
annajustyna Re: sobota, dwudziesta 08.12.07, 22:05 Moi sa usprawiedliwieni: prawie sami Wlosi:D Odpowiedz Link
noie Re: sobota, dwudziesta 08.12.07, 23:27 miszkam w mialym miescie, duzo osob nie slyszalo o akcji corka zacieta mowila:gasimy...wiec....nie chce niszczyc jej marzen (17 lat ma) zgasilismy...z nami swiatlo zgasilo poare sasiadow,reszta swiecila bez przerwy... ogolnie wynik byl jakies 25 % ludniosci (naszej obserwowanej ulicy) brala udzial w akcji.....syn (8 lat) sie zainteresowal,zaczal pytac....i o to wlasnie chodzilo....poparl akcje i dobrowolnie zgasil tv ..... tja.....niby nic a jednak moze cos da,.... Odpowiedz Link