maajkuska 08.02.08, 12:49 Czy któraś z mam gościła au pai maedchen? Jakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mylord_1 moja żona wzięła ze mną rozwód. 08.02.08, 16:09 Przesadziła, jak można być tak wrażliwą. W końcu chciałem pokazać dziewczynie trochę miasto i okolice, czasami burza nas zaskoczyła i musieliśmy gdzieś przeczekać. Nie powinno się chodzić w mokrej odzieży, prawda? Odpowiedz Link
konrad-walenrod Wszystkim au pair dziewczynkom na przestrogę! 08.02.08, 17:04 maajkuska napisała: > Czy któraś z mam gościła au pai maedchen? Jakie macie doświadczenia? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wszystkim au pair dziewczynkom na przestrogę! ### Nie polecam tej pracy nikomu, a już na pewno nie wrażliwym osobom. Po pierwsze trzeba być niemalże przez całą dobę do dyspozycji rodziny, u której się mieszka; po drugie dzieci z Zachodu są bardziej rozpuszczone, niż nasze. Nie tylko nie słuchają, co się do nich mówi, ale też buntują się, czy krzyczą na operkę. Taka sytuacja jest trudna, bo zawsze dziecko ma rację... ### tinyurl.com/2dn6q5 Odpowiedz Link
mylord_1 nie wszędzie tak jest, w naszym domu 08.02.08, 17:41 "operka" była traktowana jako członek rodziny, a gdy Pani wyjeżdżała, to zajmowała nawet jej miejsce. Odpowiedz Link
konrad-walenrod I Twojego syna wychowała na prawego człowieka. 08.02.08, 17:49 mylord_1 napisał: > "operka" była traktowana jako członek rodziny, a gdy Pani > wyjeżdżała, to zajmowała nawet jej miejsce. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ I Twojego syna wychowała na prawego człowieka. Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: a ja niedlugo taka dziewczyne bede potrzebowac 09.02.08, 17:43 i juz jej wspolczuje :P zart:) Odpowiedz Link
maya2006 Re: a ja niedlugo taka dziewczyne bede potrzebowa 09.02.08, 22:19 mialam pare znajomych oh-perek, wszystkie sypialy z ojcami rodziny... ttjjjjjjjjjjjjjaaaa, ja to bym au-pair-Jungen wziela.... :-)) Odpowiedz Link
konrad-walenrod Wreszcie coś dla matki rodziny! 09.02.08, 22:28 maya2006 napisała: > mialam pare znajomych oh-perek, wszystkie sypialy z ojcami rodziny... > ttjjjjjjjjjjjjjaaaa, ja to bym au-pair-Jungen wziela.... :-)) ---------------------------------------------------- Odpowiedz Link
mary_an Re: au pair mädchen - mieliście 08.02.08, 18:04 Ja kiedys pracowalam jako au-pair i teraz mam przyjaciolki co sa operkami. To wszystko zalezy od osoby. Trafisz na lenia i zlodzieja - to bedzie sie lenil i cie okradnie. Trafisz na mila rozsadna dziewczyne - bedzie wielka pomoca i na pewno nie bedziesz zalowala, ze ja wzielas do pomocy. Oczywiscie zakladam, ze bedziesz ja traktowala ok, spelniala warunki umowy i nie bedzie niewolnikiem na kazde zawolanie. Odpowiedz Link
paulinka.paulikowska Re: au pair mädchen - mieliście 10.02.08, 12:35 to jest mysl:) au-pair junge :) z azji :) Odpowiedz Link