markel2 24.02.08, 16:13 Witam Czy wystepuja u niemieckich operatowo gsm tanie karty typu prepaid ? Czy zakup jest prosty? tzn, bez spisywania umowy itd. Zalezy mi na tanim przesylaniu danych gprs/edge z telefonu komorkowego. Dziekuje za info. mmk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Re: gsm prepaid 24.02.08, 22:39 niestety musze cie zmartwic... kiedys probowalem cos takiego kupic..i mi sie nie udalo..umowa i inne tak,ie bzdety sa niezbedne..niestety... > Witam > Czy wystepuja u niemieckich operatowo gsm tanie karty typu prepaid ? > Czy zakup jest prosty? tzn, bez spisywania umowy itd. > Zalezy mi na tanim przesylaniu danych gprs/edge z telefonu > komorkowego. > Dziekuje za info. > mmk Odpowiedz Link
maya2006 Re: gsm prepaid 25.02.08, 16:23 a mi sie kiedys udalo i to bez problemu. z tym, ze to z 5 lat temu bylo. ale mysle, ze nie ma problemu. wiem, ze tam chyba trzeba cos wypelnic- podac adres lub cos w tym stylu, ale kupuje sie bez zadnych umow i zobowiazan. Odpowiedz Link
maya2006 Re: gsm prepaid 25.02.08, 16:26 tu przykladowo O2. z prawj strony jest nr telefonu, gdzie mozna zapytac jakie sa warunki. shop4.o2online.de/nw/produkte/mitigation/index.html?nidx=1 Odpowiedz Link
camel_3d Re: gsm prepaid 25.02.08, 17:13 no wlasnie chodzi o to, ze w Polsce idzeisz do jakiegos sklepu i kupujesz karte z numerem tel. Bez zpisywania adresow, danych idt. W Niemczech spisuje dane, adres itd... taka forma kontroli :) > > shop4.o2online.de/nw/produkte/mitigation/index.html?nidx=1 Odpowiedz Link
maya2006 Re: gsm prepaid 25.02.08, 19:11 ale jemu chodzilo o umowe, czyli ze bedzie musial tyle i tyle placic , tyle i tyle zuzyc itd. takie podanie adresu to w sumie nie zobowiazuje. :-) Odpowiedz Link
camel_3d Re: gsm prepaid 26.02.08, 00:03 no ja to inaczej zrozumialem.. prepaidy..raczej nie powinny miec umow.. > ale jemu chodzilo o umowe, czyli ze bedzie musial tyle i tyle placic , tyle i > tyle zuzyc itd. takie podanie adresu to w sumie nie zobowiazuje. :-) Odpowiedz Link
markel2 Re: gsm prepaid 26.02.08, 20:01 Podczas pobytu w Niemczech chcialbym zmienic karte operatora GSM na lokalnego, tak aby moc korzystac z nizszych (czytaj: bezroamingowych) taryf za polaczenia gprs (np. interent). Stad potrzeba zakupu zwyklej karty prepaid, bez umowy, wnioskow, itd. Odpowiedz Link
camel_3d Re: gsm prepaid 26.02.08, 22:02 ee..bez umowy si enie obedzie..tznnn zawsze spisuja dane... Odpowiedz Link
markel2 Re: gsm prepaid 27.02.08, 09:19 Dane moga spisac - tu nie ma problemu, ale nie chcialbym sie wiazac stala umowa. Odpowiedz Link
camel_3d Re: gsm prepaid 27.02.08, 09:28 nie..no przy prepaidach nie wiazesz sie umowa:) > Dane moga spisac - tu nie ma problemu, ale nie chcialbym sie wiazac > stala umowa. Odpowiedz Link
dobiasz Re: gsm prepaid 27.02.08, 10:37 > Dane moga spisac - tu nie ma problemu, ale nie chcialbym sie wiazac > stala umowa. Przecież pre-paid z definicji jest bez umowy. Kupić możesz nawet online, przyślą Ci do domu. Przejrzyj strony operatorów i sobie wybierz. Odpowiedz Link