camel_3d 04.04.08, 19:09 jak nie wiesz jak dojechac z X do Y.. to pytaj:) cos wymslimy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiopental Brama Brandenburska-Alexanderplatz 17.05.08, 22:43 Czy między tymi dwoma miejscami jest połączenie metrem? Jak byłem pod w Berlinie trzy lata temu to coś budowali. Na mapie jest zarys, że w budowie i że ma byc gotowe do 2006 roku. Odpowiedz Link
buka007 Re: Brama Brandenburska-Alexanderplatz 23.05.08, 20:26 nie ma, nadal buduja. Autobus jezdzi. Chyba 100. Odpowiedz Link
camel_3d Re: Brama Brandenburska-Alexanderplatz 26.05.08, 11:28 od biedy mozesz dojsc do hauptbnanhof i pojechac s-bahnem:) ale autobus 100 jest najlepszy Odpowiedz Link
kitka_k28 Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 03.06.08, 19:54 Witam, mam pytanie czy na bilecie Schönes-Wochenende-Ticket można podróżować liniami InterConnex? Odpowiedz Link
camel_3d Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 05.06.08, 22:40 nie > Witam, mam pytanie czy na bilecie Schönes-Wochenende-Ticket można podróżować > liniami InterConnex? Odpowiedz Link
acek2004 Hauptbahnhoff z Lichtenberg czy z Gesundbrunnen 16.06.08, 15:25 Musimy sie dostac na Hbf a przyjezdzamy sypialnym z dzieciakami w sobote rano do Berlina (w lipcu) i mozemy wysiasc na stacj Lichtenberg lub Gesundbrunnen . Na pierwszy rzut oka z Lichtenberg jest wiecej bezposrednicha polaczen SBahnem z Hbf, macie jakis doswiadczenia w tej materii ? pozdrawiam j.acek Odpowiedz Link
camel_3d Re: Hauptbahnhoff z Lichtenberg czy z Gesundbrunn 22.06.08, 13:26 w jednym i drugim przypadku musiecie dojechac ubahnem do alexanderplatz i przesiasc sie w sbahn. Od alexanderplatz do glownego sa 3 przystanki Odpowiedz Link
acek2004 zaskoczyles mnie, bo.. 23.06.08, 15:57 wedlug strony www.s-bahn-berlin.de sa bezposrednie polaczenia, na przyklad to ponizsze.. czy tez ja cos zle rozumiem z tego ???? S+U Lichtenberg Bhf (Berlin) S Berlin Hauptbahnhof 05.07.08 ab 07:45 an 08:05 Dauer 0:20 Umst. 0 bede wdzeiczny za informacje :) bo bedziemy z bagazami i z dzieciakami.. i kazda informacja jest bardzo wazna :) pozdr j.acek Odpowiedz Link
camel_3d Re: zaskoczyles mnie, bo.. 23.06.08, 16:49 rzeczywiscie masz racje... sorry..zle spojzalem. z Lichtenberg odjezdzaja sbahny..i jada bezposrednio do Hauftbanhof czyli w sumie mozesz spokopjnei tam wysiac. To jast maly dworzec i na pewno sie nie zgubicie. Odpowiedz Link
acek2004 Re: zaskoczyles mnie, bo.. 23.06.08, 23:21 uff :) dzieki za potwierdzenie :) pozdrawiam j.acek Odpowiedz Link
mariela1 MERCURE Hotel Berlin Tempelhof-Röblingstr130-132 14.07.08, 20:58 poprosze o pomoc w dotarciu do sklepu pieskowego :) moze w centrach/galeriach handlowych sa takze sklepy dla zwierzakow? Odpowiedz Link
camel_3d Re: MERCURE Hotel Berlin Tempelhof-Röblingstr130- 17.07.08, 21:08 a. herman platz (Karstadt) b. alexander platz - Berliner Carre Odpowiedz Link
mariela1 Re: MERCURE Hotel Berlin Tempelhof-Röblingstr130- 17.07.08, 22:11 dzieki za pomoc rozumiem ze mam dojechac metrem? Odpowiedz Link
camel_3d Re: MERCURE Hotel Berlin Tempelhof-Röblingstr130- 20.07.08, 21:15 > dzieki za pomoc rozumiem ze mam dojechac metrem? tak,. to najlepszy sposob. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: zaskoczyles mnie, bo.. 19.08.11, 15:48 camel_3d napisał: > ...jada bezposrednio do Hauptbahnhof, czyli w sumie mozesz spokojnie tam wysiac. To jest maly dworzec i na pewno sie nie zgubicie. < Camelu, dowcipnis z Ciebie. Berlin Hbhf, maly dworzec? Gdzie widziales wieksze, w Polsce? Pozdrawiam. > > > Odpowiedz Link
nesanica śląsk ---> berlin tegel? 09.02.09, 21:26 czesc, musze wkrotce dojechac do berlina, a konkretnie na lotnisko berlin tegel. w polsce mieszkam na slasku, szukam jakiegos przewoznika - autobusu, ktorym moglabym pojechac bezposrednio na lotnisko. czy ktos sie orientuje? jesli nie ma nic takiego, to jak daleko jest z centrum berlina na to lotnisko? bede bardzo wdzieczna za jakakolwiek pomoc. Odpowiedz Link
camel_3d Re: śląsk ---> berlin tegel? 18.02.09, 14:48 zalezy gdzie wysuadziesz: jezeli na glownym to TXL - autobus jedzie na samo lotnisko. z Ostbanhof takze Odpowiedz Link
anais_nin666 Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 17.04.09, 09:02 No to jeszcze się tu dopiszę. Jak dojechać z Storkower Strasse do np. Alekxanderplatz? Wedle sugestii hostelowych to ok 8 min.? Czym najlepiej? A na piechotę gdybym się chciała pokusić? Jak wyglada dotarcie do tego samego celu z Delbrückstrasse? Metrem (jesli jedzie z tych okolic-nie wiem) to mniej wiecej jaki czas? Odpowiedz Link
guernsey.1 Zentral Omnibusbahnhof do Berlin Schoenefeld 1:30 24.05.09, 23:32 witam, z piątku na sobotę muszę się dostać z Zentral Omnibusbahnhof(tam zatrzymuje sie autobus lini Eurolines) na lotnisko Schoenefeld, zajade do Berlina o 1:30 w nocy.. Czy ma ktos jakies propozycje? Jak daleko jest z tego miejsca na lotnisko(ile potrzebuje czasu na dojazd) i ewentualnie ile by kosztowała taxi jeśli nie ma innej opcji. dziękuję Odpowiedz Link
pia.ed Metro przy nowym Bundestagu 03.07.09, 12:09 Buduje sie przystanek metra, dokladnie naprzeciwko budynku. Z zewnatrz wyglada jakby bylo gotowe, bo jest nazwa "Bundestag" i schodki w dol, ale jest nieczynne i musialam isc wzdluz kanalu/rzeki dobry kawalek do jakiejs stacji, chyba S-Bahn i U-Bahn, przed ktora siedzialo pelno meneli z psami ... Psy chyba zlecialy sie z calego miasta! Camel, przywiozlam z Berlina broszurke wzieta ze stacji ... w srodku byla wkladka z liniami S-Bahn i U-Bahn. Czy mozesz wkleic te mapke, bo nie moge znalezc mojej broszurki ... Odpowiedz Link
aka10 Re: Metro przy nowym Bundestagu 02.04.10, 17:15 Lotnisko Tegel-------->Novotel Tiergarten. To dosc blisko, wiec taksowke spokojnie mozna wziac, ale jak inaczej dostac sie do hotelu? Odpowiedz Link
martasss23 Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 30.04.11, 13:58 camel_3d napisał: > jak nie wiesz jak dojechac z X do Y.. to pytaj:) cos wymslimy. > hej ja tez mam problem jak dojechać z ZOB am funkturm na reetzer weg?nie znam berlina i będę tam jutro o godz 3 w nocy. > > > Odpowiedz Link
jaari_65 Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 15.08.11, 01:13 Szukam połączeń z Zentral Omnibusbahnhof w okolice Bramy Brandendurskiej. Jeżeli ktoś byłby tak miły i podał możliwości i ceny połączeń - byłbym bardzo wdzięczny. Bedziemy w Berlinie przez jeden dzień i chcemy zobaczyć Bramę Brandenburską, Alexanderplatz i najchętniej Muzeum Pergamon... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 19.08.11, 16:04 jaari_65 napisał: > Szukam połączeń z Zentral Omnibusbahnhof w okolice Bramy Brandendurskiej. Jeżeli ktoś byłby tak miły i podał możliwości i ceny połączeń - byłbym bardzo wdzięcznx Bedziemy w Berlinie przez jeden dzień i chcemy zobaczyć Bramę Brandenburska, Alexanderplatz i najchętniej Muzeum Pergamon... < Wszelkie informacje o polaczeniach komunikacji miejskiej (BVG) na terenie Berlina znajdziesz w internecie, na stronie: www.fahrinfo-berlin.de albo www.BVG.de-Fahrplanauskunft. Zycze milego pobytu i pozdrawiam. Odpowiedz Link
iwona423 Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 20.08.14, 16:09 Witam Jadę pociągiem ze Szczecina 6,11 do Berlina.Końcowy przystanek to Berlin Gesundbrunnen gdzie jestem o 7,56 i stąd muszę dostać się w 0,5h do Raichstagu. Proszę o podpowiedź Odpowiedz Link
camel_3d Re: Jak dojechać z X do Y ? FAQ 25.08.14, 19:49 wsiadasz do S1 lub S2 i jedziesz do friedrichstr.- 4 stacje. stamtad juz na nizkach...jakies 10 minut wzdloz unter den linden. Odpowiedz Link