Dodaj do ulubionych

Katowice - Ustka?

IP: *.sgt.3s.pl 30.05.12, 09:18
Witam

Jak najlepiej pokonac tą trasę, czy na Wrocław ,Poznań, czy też Łódź , Toruń, Gdańsk? Będę jechał 9 czerwca z niemowlakiem.

dziekuję
Łukasz
Obserwuj wątek
    • mario431 Re: Katowice - Ustka? 30.05.12, 11:18
      No witaj
      Ja pytam jak widzisz o trasę ze Skoczów do Darłówka i halo echo. Ale mogę Ci deczko naświetlić temat, bo w ubiegłym roku na wakacje jechałem z 1,5 roczniakiem ze Skoczowa na Hel i miałem troszkę podobny dylemat jak Ty. Wybrałem trasę S1 do Łodzi, a potem odbiłem na zachód (z pominięciem płatnej A2) na Konin, Bydgoszcz, Tucholę, aż dopochałem się do obwodnicy Trójmiasta. I powiem, że wybór był raczej trafny, bo jechało się bez korków, bez objazdów. Nie jechałem z Łodzi dalej jedynką, bo dowiedziałem się, że jest na niej wiele wahadeł, remontów, itd. (w szczególności w okolicah Włocławka i Torunia). Na miejscu spotkałem ludzi, którzy wybrali 1-kę od Łodzi i przeklinali na czym świat stoi. Jechali średnio 2-3h dłużej niż ja, chociaż km wychodzi im krócej. Ale to było w zeszłym roku. W tym może być całkiem inaczej, trza po prostu przeprowadzić rozeznanie.
      Co do 2-iej trasy to tak. Od 1-go czerca A4 płatne 16,20zł. Trasę Wrocław-Poznań określę jako średnią (wracałem nią w zeszłym roku), natomiast Poznań-Piła i dalej na północ to już katastrofa.
      Myślę, że na Twoim miejscu wybrałbym S-1 z ewentualnymi modyfikacjami - może fragmentami płatnej A1.
      • Gość: pp Re: Katowice - Ustka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 08:25
        No ale jak już byłeś w Koninie, to czy zamiast pchać się przez Bydgoszcz nie lepiej było pojechać dalej DK15 do Torunia, a potem odpocząć jadąc pustą A1 aż do Gdańska? Myślę, że spokojnie godzina oszczędności kosztem opłaty za autostradę.
    • Gość: tommyl Re: Katowice - Ustka? IP: 81.219.145.* 30.05.12, 14:31
      3 lata temu jechałem Kraków-Łódź-Toruń-Świecie-Chojnice-Bytów-212/210Słupsk-Ustka
    • Gość: jarekkkk Re: Katowice - Ustka? IP: 66.90.101.* 31.05.12, 16:38
      według mnie najlepiej kupic mape i obrysowac sobie trasę którą bedziemy chcieli najlepiej tak by dla niemowlaka droga była bezpieczna i spokojna tzn bez korków i dużego natężenia ruchu. Na zumi .pl jest możliwosc opisania drogi i dostaniemy całą trase, ale najlepiej na bieżaco patzrec w mape lub kupic GPSwink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka