Dodaj do ulubionych

5-lecie "Neptuna" - gratulujemy!

06.01.05, 08:13
W "Rozrywce" nr 1 jest okolicznościowy blok zadań członków klubu z Gdańska.
Stuknęła im piątka, za co należy się gratulacji moc (i osobny wątek!), bo to
klub na szóstkę. Kto bywa w Gdańsku na imprezach, ten wie, jaka to
zorganizowana i zgrana ekipa. Chwalę, bo i jest za co. Trzymajcie się,
Neptuniątka - kolejnej piątki!
Obserwuj wątek
    • ahaba Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 06.01.05, 08:36
      Wznoszę toast pod tą drewnianą rocznicę. Wszystkiego miłego!
    • reptar Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 06.01.05, 08:59
      Wszystkiego Najlepszego, Szanowni Neptunianie!

Pamiętam, jak podczas jednych wakacji odwiedziłem gdański klub. Rodzina została
      na gdańskiej starówce; umówiłem się, że wrócę o którejś tam i pojechałem na
      Dragana. Spotkanie się zaczęło, mija godzina, mnie czas wracać, bo tak sobie
      wyliczyłem, a tu się nikt nie zbiera do domu! Klubowicze dopiero się rozkręcają!

Kontaktu z rodziną nie miałem, żeby zawiadomić, więc cóż było robić - opuściłem
      klub w poczuciu, że jest to niezbyt ładnie z mojej strony. W tamtym czasie
      spotkania w "Agorze" wyglądały tak, że osób było góra cztery, a po półgodzinie
      wszyscy się już rozglądali, jak by tu się zmyć. Zaznaczam, że dziś jest o niebo
      lepiej w tym krakowskim względzie, ale to działo się WTEDY. Cóż, choć do "Agory"
      należałem już od paru ładnych lat, nie zaznałem jeszcze takich klimatów na
      spotkaniach klubowych. To był dla mnie pierwszy powiew przeczucia, czym naprawdę
      może być klub. I do dziś uważam Neptuna za jedno z najwspanialszych osiągnięć
      ludzkości na tej niwie.
      • uhuhu Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 06.01.05, 09:27
        Ja również podczas jednych wakacji gościłem na zebraniu klubowym, ale nie
        zwinąłem się po godzinie, o nie! Byłem pod wrażeniem, gdy jak na komendę
        wszyscy wyciągnęli dwutygodniki i rozpoczęli sprawdzanie rozwiązań.

A tak na marginesie - kto z Państwa ma wszystkie 17 numerów biuletynu Neptuna,
        no kto? Tych początkowych to nawet na stronie klubowej nie ma, o! Ciekawe, czy
        sam prezes je ma? ;-)
      • jfalek Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 06.01.05, 10:41
        Wszystkiego Najlepszego z okazji jubileuszu.

Oby było Wam dane doczekać następnych, czytając listę waszych klubowiczów, to
        sądzę że będą następne.

BTW. Nie popsuję zapewne świetnej atmosfery z okazji Waszego jubileuszu gdy
        zapytam, czy może mi ktoś dać odpowiedź na pytanie: od kiedy www klubu NEPTUN,
        pokazała się w sieci (data).

Podrawiam wszystkich klubowiczów

Jędrzej

• jw1969 Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 06.01.05, 10:50
          Dołączam do gratulacji. Z Neptuniakami lączą nas bratnie stosunki, więc tym
          bardziej miło patrzeć na prężną działalność trójmiejskiego klubu. Tak trzymać!
        • djjack Klub Neptun w Internecie 06.01.05, 11:06
          Internetowy serwis Gdańskiego Klubu Szaradzistów Neptun swoją oficjalną
          premierę miał w marcu 2002 r. Jego pierwszym autorem był zaprzyjaźniony z
          Trójmiastem szaradzista z Krakowa – Jerzy Buczek. W kwietniu tego samego roku
          obowiązki Jurka przejął szaradzista klubowy z Gdańska - Jacek Górski.
    • cherrywt Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 06.01.05, 19:45
      Pierwszych pięć lat to lata na ogół najłatwiejsze dla klubów,bo idzie się z
      rozpędu. Ale z drugiej strony trudne, bo poprzeczkę ustawili inni. Wy jednak
      nie tylko doskoczyliście do niej, ale chyba zawiesiliście ją jeszcze wyżej.
      Zrobić tak dużo dla popularyzacji szaradziarstwa w tak krótkim czasie, to
      wielkie osiągnięcie. Przez 5 lat poznałem mnóstwo fantastycznych gości z
      Trójmiasta ( bo to nie tylko Gdańsk). Tak trzymajcie, teraz musicie pamiętać o
      tym, że niektóre kluby w tym kraju działają już lat dziesiąt.
      Wszystkiego najlepszego.
    • taddy01 Dziękuję w imieniu 10.01.05, 01:25
      W imieniu wszystkich zrzeszonych wokół władcy mórz i oceanów Neptuna za
      wszystkie miłe słowa skierowane podnaszym adresem serdecznie dziękuję.Aby
      uczcić 5 rocznicę naszych spotkań chcemy zorganizować nasze V Mistrzostwa w
      sposób wyjatkowy i nader uroczysty. Chcemy by nasza impreza trwała 2 dni 9-10
      kwietnia w jednym z ośrodków wypoczynkowych w Kamiennym Potoku (przystanek SKM
      za Sopotem w stronę Gdyni)w programie turniej o Mistrzostwo Gdańska,
      szaradziarski spacer po Sopocie, dyskoteka z konkursami. Koszt całodziennego
      wyżywienia, noclegu oraz biesiadnej kolacji będzie oscylował wokół sumy
      100zł.Aby ta impreza się powiodła musimy przekonać do przyjadu na V M. Gdańska
      minimum 40 uczestników. Jest to wyzwanie dla nas bowiem na turnieje do Gdańska
      zgłaszało się ok 35 osób
      Dlatego też serdecznie namawiam tych, którzy u nas bywali, jak i tych którzy
      jeszcze tego nie doświadczyli.
      Zapraszam wszystkich piszących na tym forum i tych co to tylko czytają.
      POZNAJMY SIĘ.
      Zgłaszajcie swój akces tu i teraz.
      • yksy31102 V Szaradziarskie Mistrzostwa Gdańska 02.03.05, 14:31
        taddy01 napisał:

> Zgłaszajcie swój akces tu i teraz.

Właśnie ukazało się ogłoszenie na stronie "Rozrywki".
        Zgłaszam więc swój akces. Swój i "aniki19".
        Jednocześnie pytam, do kiedy należy uiścić wpisowe oraz (choć być może na to
        jeszcze za wcześnie) na którą godzinę przewidywany jest początek imprezy?

yksy31102
        anika19
    • szaraadzista Re: 5-lecie "Neptuna" - gratulujemy! 10.01.05, 08:19
      Gratulacje od Warmmi i Mazur.
      Może jakas filia wśród jezior ?
      Szaradzista
    • taddy01 V Szaradziarskie Mistrzostwa Gdańska 03.03.05, 11:47
      Gdański Klub Szaradzistów „Neptun” serdecznie zaprasza na V Otwarte
      Szaradziarskie Mistrzostwa Gdańska, które odbędą się w dniach 9-10 kwietnia
      2005r. w ośrodku wypoczynkowym „Natura tour” Gdynia ul. Bernadowska 1.(dojazd
      SKM do przystanku Sopot Kamienny Potok) Przewidujemy liczne konkursy i
      wspaniałą zabawę. Całkowity koszt uczestnictwa, wraz wyżywieniem i noclegiem
      wynosi 100zł. Bliższych informacji udziela i wpisowe przyjmuje (przekazem
      pocztowym z dopiskiem: Turniej) Tadeusz Olejarczyk 80-766 Gdańsk. ul. Zamiejska
      38/12 . tel. (58) 303 – 68 – 42 lub tel. kom. 609-107-909

Program V Szaradziarskich Mistrzostw Gdańska

Sobota 9.04.2005

12,00 Turniej o MG.
      15,00 Obiad
      16,00 "Wąska w taliii" - zabawy na świeżym powietrzu prowadzi Jacek Górski
      19,00- 23,00 Wieczerza szaradzistów
      Wśród wielu smakowitych kąsków znajdzie się konkurs muzyczny prowadzony przez
      Bogdana Malacha i "Neptun w głębinach"przygotowany przez Grzegorza Chomicza

Niedziela 10.04.2005
      9,00 Śniadanie
      10,00 Ogłoszenie wyników V Szaradziarskich Mistrzostw Gdańska
      Przed, po i pomiędzy turniejami pogaduszki szaradzistów

Wpłaty prosimy wpłacać w tygodniu poświątecznym(poczta będzie miała już mniej
      pracy) do 3 kwietnia
      Jeszcze raz serdecznie zapraszam wszystkich forumowiczów, a szczególnie tych,
      którzy u nas nie bywali.
      Swego czasu widok22 postulował stworzenie utworzenie swego rodzaju platformy
      dyskusyjnej w czasie naszych imprez. Czasu będzie co niemiara Bo komu tam sie
      będzie chciało spać
      Przeglądając wpisy tego wątku zauważyłem, że pytanie uhuhu o to czy prezes ma
      wszystkie Biuletyny Neptuna pozostało bez odpowiedzi. Pozwolę sobie przy okazji
      stwierdzić że MA.
      • uhuhu Re: V Szaradziarskie Mistrzostwa Gdańska 07.03.05, 08:34
        Wygląda na to, że to ten ośrodek.

Co organizator przewiduje po wieczerzy? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka