kicior99 27.11.02, 17:48 Nie wiem kto zasluguje na tytul "prawdziwego" szaradzisty, ale wiem, ze sa tacy. czy oni rozwiazuja krzyzowki panoramiczne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asci Re: Krzyzowki panoramiczne 02.12.02, 13:13 kicior99 napisał: > Nie wiem kto zasluguje na tytul "prawdziwego" szaradzisty, ale wiem, ze sa > tacy. czy oni rozwiazuja krzyzowki panoramiczne? Nie wiem czy ja jestem prawdziwym szaradzistą (cokolwiek by miał znaczyć ten cudzysłów). Czytając wypowiedzi wiodących uczestników tego forum łącznie z jego twórcą, coraz bardziej w to wątpię. A krzyżówek panoramicznych nie lubię.Lubiłam, jak byłam dzieckiem, bo się je łatwo rozwiązywało. Teraz je omijam. I jakoś tak ich nazwa też mi się nie podoba. Może się czepiam po "dziewczyńsku". Pozdawiam A. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Krzyzowki panoramiczne 02.12.02, 17:49 asci napisała: > I jakoś tak ich nazwa też mi się nie podoba. Może się czepiam > po "dziewczyńsku". Ki8edys "Szaradzista" lansowal nazwe "krzyzowki scandi". I ta mi sie podobala. Niestety zwyciezylo lobby "Rozrywki". Odpowiedz Link
reptar Re: Krzyzowki panoramiczne 08.12.02, 00:25 Największym (nie jedynym!) przekleństwem krzyżówek panoramicznych jest fakt, że tak naprawdę to nie ma w nich miejsca na treść. Na określenie jednego wyrazu autor (redaktor) ma ledwie ułamek centymetra kwadratowego, więc trudno się dziwić, że królują tu określenia utworzone minimalnym nakładem środków. Dodatkowo sami wydawcy traktują czytelników jak idiotów; jakikolwiek popis erudycji, przymrużenie oka czy próba przemycenia ciekawostki (ze strony autora) są w redakcjach tego typu bezwzględnie wychwytywane i podmieniane na banał. Odpowiedz Link
kicior99 Re: Krzyzowki panoramiczne 09.12.02, 17:25 reptar napisał: > Największym (nie jedynym!) przekleństwem krzyżówek panoramicznych jest fakt, że > > tak naprawdę to nie ma w nich miejsca na treść. A ponoc mądrej głowie dość dwie słowie... =) Odpowiedz Link
jw1969 Re: Krzyzowki panoramiczne 10.12.02, 14:01 reptar napisał: > Największym (nie jedynym!) przekleństwem krzyżówek panoramicznych jest fakt, że > > tak naprawdę to nie ma w nich miejsca na treść. Na określenie jednego wyrazu > autor (redaktor) ma ledwie ułamek centymetra kwadratowego, więc trudno się > dziwić, że królują tu określenia utworzone minimalnym nakładem środków. A może ktoś ułoży szkotkę panoramiczną? To typ krzyżówki, która nie wymaga długich określeń. Podobnie jak miszmasz czy anagramowa... To chyba jednak formy zbyt ambitne. Kto by to wydrukował? Odpowiedz Link