marutax 10.03.21, 20:22 Zapowiedź od Akapit Press: www.swiatksiazki.pl/w-labiryntach-jezycjady-krzyzowki-quizy-konkursy-czytelnicze-6725810-ksiazka.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_i_ola Re: W labiryntach Jeżycjady 10.03.21, 23:20 Hihi, patrząc na tytuł wątku uznałam, że będzie o niepojętym rozkładzie mieszkania na Roosevelta. Odpowiedz Link
rashida Re: W labiryntach Jeżycjady 11.03.21, 03:44 oho. Na okładce podobno Elka, ale mi na nią nie wygląda, zawsze wyobrażałam sobie bardziej zadziorną twarz, mocne brwi. znalazłam przedsmak- link do gazetki bibliotecznej, której Bożena Zwierzyńska jest redaktorem naczelnym(jest tam krzyżówka na temat Feblika): issuu.com/pbwbytom/docs/bbp34-16/20 Odpowiedz Link
bupu Re: W labiryntach Jeżycjady 13.03.21, 13:02 rashida napisała: > oho. Na okładce podobno Elka, ale mi na nią nie wygląda, zawsze wyobrażałam sob > ie bardziej zadziorną twarz, mocne brwi. > znalazłam przedsmak- link do gazetki bibliotecznej, której Bożena Zwierzyńska j > est redaktorem naczelnym(jest tam krzyżówka na temat Feblika): Co portret Elki to MM używa zimniejszej palety barw. Niezgodnie zresztą z opisem z książki. Odpowiedz Link
mamuka_z_boru Re: W labiryntach Jeżycjady 13.03.21, 17:12 Czemu ona ma kupę na głowie? W ogóle, ostatnimi laty wszystkie bohaterki mają jakąś niezidentyfikowaną, jednolitą masę zamiast włosów. Odpowiedz Link
herbacianasaszetka Re: W labiryntach Jeżycjady 14.03.21, 15:47 Ostatnimi laty? A co z Cesią na okładce SK? Odpowiedz Link
la_felicja Re: W labiryntach Jeżycjady 14.03.21, 21:32 Ciekawe, czy w tych quizach znajda sie tez pytania: - w ktorym roku urodzila sie Laura? - Ile mial lat Robrojek, kiedy zostal ojcem? - dlaczego Ida z rodzina mieszka w piwnicy? - jakiego koloru oczy ma Roza/Pyza? - jaka specjalizacje ma dr Marek? I ciekawe, czy rozwiazania uwzglednia oba warianty... Odpowiedz Link