Dodaj do ulubionych

size threes

19.03.11, 16:55
"I really must be more careful where I put my size threes, mustn't I?" - tak reaguje dziewczyna, otrzeżona, że znajduje sie na terenie prywatnym.
przegrzebałam słowniki, w internecie - i nadal nie wiem, o co chodzi...
Będę wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • zlota.sowa Re: size threes 20.03.11, 09:10
      sentslaue napisała:

> "I really must be more careful where I put my size threes, mustn't I?" - tak re
      > aguje dziewczyna, otrzeżona, że znajduje sie na terenie prywatnym.
      > przegrzebałam słowniki, w internecie - i nadal nie wiem, o co chodzi...

Więcej kontekstu by może pomogło. Co ona robiła? Dorosła czy dziecko? Ten teren prywatny to rzeczywisty czy w internecie?
      Przede wszystkim może tu chodzić o ubranie albo buty/stopy w rozmiarze 3 (czyli małym, zwłaszcza w przypadku butów - ale to całkiem możliwe).
      Zatem zgaduję, że powinna uważać, gdzie: 1. kładzie swoje ubranie (?), 2. stawia swoje małe stópki. Raczej to drugie.

AdamS
      • sentslaue Re: size threes 20.03.11, 09:57
        to osoba dorosła, skracała sobie drogę przez las ledwo widoczną ścieżką, usiadła na chwile na ściętym drzewie, zeby odpocząc. Te małe stópki nawet mi pasują... Chociaż małe, mogły poczynić spustoszenia w rekultywowanym drzewostanie...
        Dzięki!
        • anna-pia Re: size threes 21.03.11, 11:27
          Brytyjski rozmiar 3 to nasze 36, więc wcale nie takie małe stopy smile
          • eeela Re: size threes 22.03.11, 11:56
            Moim zdaniem właśnie całkiem małe. Nie jest to specjalnie często spotykany rozmiar, nawet u niskich kobiet.
            • serumserum Re: size threes 22.03.11, 12:40
              Po prostu musi uważać, gdzie chodzi/ stawia stopy - i nie chodzi tu raczej o to, że ma małe stopy, ile o to, że "trójeczki" zastępują słowo stopy. Nic więcej.
            • bestraga Re: size threes 22.03.11, 19:15
              no, co ty, to tylko młode pokolenie kobiet miewa czterdziesty numer buta! Kiedyś gdy ktoś miał tak duże stopy , to zasromany trzymał nogi pod stołem, a "normalne numery to było 35 - 36 -37!
              Może książka jest bardzo współczesna? Albo przeciwnie ?
              • mukidwie Re: size threes 25.03.11, 16:22
                A Ty skąd niby wiesz, że kiedyś stopy były mniejsze? Robiłaś jakieś badania czy co? Jakoś trudno mi w to uwierzyć na słowo.
                • bestraga Re: size threes 25.03.11, 18:26
                  proste,
                  kiedyś nie można było kupić butów jeżeli się miało nogę powyżej 37, a dzisiaj ja nie mogę kupić butów numer 35,( taki mam)! bo w damskiej numeracji robi się je bardzo rzadko - przeszły do numeracji dziecięcej , więc jako sandałki mam propozycje wyłącznie różowo białe z kokardkami i koralikami.Więc jak zobaczysz starsza panią w takich ..to jestem ja!
                  • viki2lav Re: size threes 31.03.11, 14:42
                    moze chodzi o prawidla do butow?
                  • anna-pia Re: size threes - OT 01.04.11, 15:10
                    bestraga napisała:

> proste,
                    > kiedyś nie można było kupić butów jeżeli się miało nogę powyżej 37, a dzisiaj
                    > ja nie mogę kupić butów numer 35,( taki mam)! bo w damskiej numeracji robi się
                    > je bardzo rzadko - przeszły do numeracji dziecięcej

nieprawda, choćby Ryłko ma 35 i mniejsze, a takie Ecco w rozmiarze 37 jest dobre na moje ryłkowe 35,5, a szyją od r. 35

>, więc jako sandałki mam
                    > propozycje wyłącznie różowo białe z kokardkami i koralikami.Więc jak zobaczysz
                    > starsza panią w takich ..to jestem ja!

trzeba szukać smile chyba że lubisz dziecięcy design
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka