olizabeth 29.03.11, 17:12 czy ktoś dysponuje tłumaczeniem konstytucji KRLD? ewentualnie bardzo proszę o namiar na bibliotekę, która posiada polski tekst. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: konstytucja Korei Północnej 29.03.11, 21:18 tytuł wątku to chyba oksymoron jakiś, pomyślałem. ale nic, może tu pomogą: www.krld.pl/krld/biblioteka Odpowiedz Link
olizabeth Re: konstytucja Korei Północnej 30.03.11, 11:20 nie, tam nie pomogą, bo nie ma tam tekstu konstytucji, a i nie można się z nimi skontaktować. poza tym internet już przejrzałam. chodzi mi o konkretne źródło - namiar na bibliotekę, najchętniej warszawską albo bezpośrednio posiadacza tekstu. Odpowiedz Link
hajota Re: konstytucja Korei Północnej 30.03.11, 12:51 Spróbuj zapytać na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/f,29184,KRL_D.html A z bibliotek to może Sejmowa? Odpowiedz Link
olizabeth Re: konstytucja Korei Północnej 31.03.11, 12:38 dziękuję pięknie. w Sejmowej patrzyłam, nie ma, ale w Narodowej jest tekst z 1948 roku (nie wiem, czy znowelizowany, jeszcze sprawdzę). chyba muszę się tym zadowolić pozdrawiam serdecznie i dziękuję za rzeczowa pomoc. Odpowiedz Link
black.joanna Re: konstytucja Korei Północnej 01.04.11, 20:38 Po angielsku tylko: en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_North_Korea_%281972%29 Odpowiedz Link