otli 08.02.05, 14:15 Niby proste ale jakoś nie kumam - co to takiego? Może nazwa gry hazardowej? A w ogóle to tytuł filmu. Będę wdzięczny za podpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienka74 Re: Hard Eight na nasze 09.02.05, 14:43 to sie nazywa "trudna osemka" to rodzaj obstawiania w grze w kosci (craps), to zaklad, ze wyrzuci sie 4+4, zanim wyrzuci sie 7. Zasady tej gry sa skomplikowane, zwykle zostaje sie przy angielskim okresleniu, ale jesli sie je tlumaczy to wlasnie jako "trudna 8" Odpowiedz Link
otli Re: Hard Eight na nasze 09.02.05, 17:02 Serdeczne dzięki Jagienko - tak myślałem, że chodzi o kości, ale nie znałem polskiego odpowiednika hard 8. Teraz już wiem ale to nie koniec - muszę wymyślić tytuł filmu. Trudna ósemka niewiele mówi - cóż, trzeba kombinować. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link
otli Re: Hard Eight na nasze 10.02.05, 01:07 Millefiori, Jagienko - dzięki za propozycje. Pracodawca życzy sobie, by tytuły były "handlowe", tzn. przykuwające uwagę. Film trochę w stylu Tarantina, więc muszę się pomęczyć - jeśli coś wymyślę, nie omieszkam napisać. Sama nazwa "trudna ósemka" nie bardzo się nadaje - chodzi raczej o manipulowanie młodym graczem przez starego wyjadacza. Pozdrawiam Odpowiedz Link