Dodaj do ulubionych

B.proszę o poprawki

29.09.05, 10:18
excellent internet ? IS IT GOOD?(chodzi o b.dobrą znajomość internetu)
- Secondary School-leaving examination or Certificate of completing The Secondary School or Polish school-leaving examination
certificate
WHICH ONE IS CORRECT? (chodzi o świadectwo ukończenia szkoły średniej, świadectwo dorzałości badz matura- nie wiem dokładnie jak
się pisze to w ang.)
- Service of communication between the management and the environment.IS IT GOOD?
- Translating of the mail OR Translating mail ?WHICH ONE?
- In charge of work of the reception OR (...)work in the reception? Which one?
- In charge of dinette and offices equipment IN different sections OR (...)FOR different sections ? which one?
Thanks!!!!!
Obserwuj wątek
    • bo.tak Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 13:12

IMO:
      Familiar with Internet (proponuje z duzej literki)
      lub mocno: Incredible Internet knowledge
      Graduation Certificate of ...(tu jaka szkola)
      - nie rozumiem
      - e-mails translation from ... to ...
      - nie wiem o co chodzi dokladnie:
      praca w recepcji: work as a receptionist
      zarzadzanie pracownikami w recepcji: ?
      - in different sections = w roznych dzialach
      na pewno ma byc dinette?
      • mayaosa Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 13:57
        Thanks "no.tak"!

a jeśli chodzi o "In charge of work in the reception"-chodzi tu o zarządzanie pracą na recepcji, kierowanie nią.tylko nie wiem czy "of czy in"?
        "Service of communication between the management and the environment"(to zdanie przetłumaczyła mi tłumaczka)ale juz mi ktos powiedzial, że nie rozumie tego,tak więc sprawdzam, czy rzeczywiście jest to źle napisane?
        Ma być z tym dinette.tylko czy "in czy for"?(po pl miało by to być zarzadzanie, sprawowanie kontroli nad zaopatrzeniem innych działow w mat.biurowe oraz "doglądanie"aneksu kuchennego.
        (ps.Bardzo proszę aby nie odpowiadał mi malakas! nie potrzebuję Twoich rad,uwierz mi!)
        • bo.tak Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 14:18
          odbierz poczte gazetowa smile
          • mayaosa Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 14:46
            oki.thanks.odpisałam
        • pusiket Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 20:32
          jesli chcesz by sprawdzic, czy cos zostalo dobrze przetlumaczone, to najlepiej
          podaj polski tekst. czasami mozna ta sama mysl wyrazic na kilka sposobow.
          ja w CV wpisalam: excellent Internet skills.
    • malakas Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 13:34
      Przemyśl sobie jeszcze raz ten pomysł z samodzielnym tłumaczeniem. I nie
      odpowiadaj, gdyż zapewne nie masz czasu, ani ochoty, zresztą forum nie to -
      rzecz jasna. Tu nie wolno dyskutować, tylko trzeba dostarczać gotowce.

Pzdr
      m.
      • mayaosa Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 13:40
        napewno nie dostarczyłabym tej gotówki Tobie, gdyż jasne dla mnie jest, że jesteś tłumaczem liczacym na zarobek.
        • bo.tak Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 13:58
          Oczywiscie, skoro taka jego praca? Za co ma sie utrzymywac jak nie za
          tlumaczenia. Jezeli zalezy ci na dobrym i rzetelnym tlumaczeniu to rzeczywiscie
          lepiej zaplacic i miec super napisane. Takie tlumaczenia "domowe" nie sa zle,
          tyle ze czasem smiesznie nieprofesjonalne.
          • mayaosa Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 14:07
            tzn.ktoś mi to tłumaczy( a nawet juz przetłumaczył), ale nie chciałabym się opierac na 1 opinii i dlatego zasięgam jej też tutaj.
            a te zdania(zwroty) które wlasnie tłumaczyłam sobie kiedys przez profesjonalnego, jak sie ogłaszał tłumacza, okazują się niezrozumiałe dla innych...więc próbuję się asekurować.a wydaje mi się, że tłumacz nie powinien siedzieć na forum i tylko dawać innym złote rady, tylko zrobic sobie w jakiś sposób reklamę(jeśli już tu jest, a nie antyreklamę...
            ale to tylko moje zdanie.
            pozdr.
        • malakas Re: B.proszę o poprawki 29.09.05, 23:34
          Między gotowcem a gotówką jest pewna subtelna różnica, Chyba Cie rozczaruję, nie
          jestem tłumaczem języka angielkiego, nie liczę na żaden zarobek. W ogóle znam
          słabo angielski, ale niestety dla Ciebie na tyle dobrze by wiedzieć, że żadna z
          Twoich propozycji nie nadaje się do niczego. Może trudno Ci w to uwierzyć, ale
          piszę w Twoim interesie. Ostatecznie CV to raptem 2 strony, czyli wydatek rzędu
          - 50-80 zł, pamiętaj że nie bedziesz miała drugiej szansy u tego samego
          pracodawcy. Twoje "thanks a lot" czy " which one is correct" nie są w stanie
          tego zatuszować. A jutro proponuje zawołać Ci elektryka i polecic mu wymianę
          okablowania powołując się na zasady solidaryzmu społecznego.

Pzdr
          m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka