sofijufka 26.04.09, 13:56 błagam o pomoc! chodzi o pigułkę antykoncepcyjną. "Low dose pill" - to chyba nie jest tożsame z minipigułką? Z góry dziękuję tym, którzy udziela pomocy pomimo niedzieli!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nobullshit Re: low dose pill - pilne! 26.04.09, 14:24 Nie, to nie to samo, bo minipigułka jest jednoskładnikowa, tzn. zawiera tylko jeden hormon, progestagen, nie zawiera estrogemu. Low dose pill, jak wskazuje nazwa, zawiera mniejszą dawkę hormonu (estrogenu). Po polsku mówi sie na nią "pigułka o niskiej zawartości hormonów / estrogenu" albo mikropigułka. I sorry, ale przecież to wszystko jest w necie... Wystarczy poszukać definicji "low dose pill", otworzyć pierwszą lepszą polską stronę o antykoncepcji i dopasować definicję... Nie mówiąc o tym, że kobieta powinna wiedzieć takie rzeczy Odpowiedz Link
sofijufka Re: low dose pill - pilne! 26.04.09, 14:53 serdecznie dziękuję za pomoc, a w necie szukałam, ale może w pospiechu znajdowałam tylko podstawowe informacje, poza tą jedną - mi potrzebną. Jeszcze raz - wielkie dzięki! Odpowiedz Link
azm2 Re: low dose pill - pilne! 26.04.09, 18:16 A może kobieta jest w takim wieku, że właśnie się dowiaduje? I nie każda kobieta jest tak biegła w angielskim i w sieci, jak nobullshit . Odpowiedz Link
nobullshit Re: low dose pill - pilne! 26.04.09, 20:35 Jeszcze raz przepraszam założycielkę wątku. Uwaga nr 1 była "wskazówką warsztatową" koleżanki po fachu. Uwaga nr 2, fakt, była złośliwa - ale zrobiła ją kobieta w wieku menopauzalnym. Zrozum i wybacz, Sofijufko Odpowiedz Link
sofijufka Re: low dose pill - pilne! 27.04.09, 10:44 alez ja sie nie obraziłam - za pomoc dziękuję serdecznie. Gdybym miała trochę więcej czasu i nie była ogłupiała ze zmęczenia - a tu jeszcze pani redaktor zadzwoniła i powiedziała, ze komputer zjadł jej mój tekst i musiałam pisac od nowa, bo z głupoty po miesiącu wykasowałam kopię! - to bym jeszcze pogrzebała w necie i nie przeszkadzała bliźnim w świętowaniu! Jeszcze raz serdeczne dzięki! Odpowiedz Link