ampolion 23.04.10, 18:04 Czy w Polsce ortografii już nie uczą? Gramatyki, składni? Na tych forach od byków aż się roji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Otrografia 23.04.10, 18:37 ampolion: > Otrografia Otrografia, mówisz... Czy ona ma coś wspólnego z otropedią, albo z francuskim autrement dit? ampolion: > Na tych forach od byków aż się roji. Mówisz, że roji... A nie padłeś ofiarą urojenia? ampolion: > Czy w Polsce ortografii już nie uczą? Wygląda na to, że nie uczą; i to przynajmniej od Twojego urodzenia. Pozdrawiamy Cię całym otrorojem. - Stefan Odpowiedz Link
stefan4 Re: Otrografia 24.04.10, 08:15 ampolion:ądź > Logiki, jak widzę, też nie uczą. Ampolionie, nie bądź taką nadętą purchawą. Przyznaj, że w tekście długości 20 słów strzeliłeś aż 2 literówki (czym wypełniłeś ogólnoforumową normę byków) i śmiej się z tego razem z nami. Wytykanie bliżej nieokreślonym osobom bliżej nieokreślonych wad jest zawsze czynnością niebezpieczną i łatwo prowadzącą do różnych zabawnych pri quo pro (tu mnie masz, teraz mi skutecznie to i owo wytknąć). A nauczania logiki do tego nie mieszaj, bo przecież nie wiesz niczego szczegółowego o mojej pracy zawodowej... - Stefan Odpowiedz Link
imponeross Blad ortograficzny, nie literowka! 24.04.10, 12:38 stefan4 napisał: > ampolion:ądź > > Logiki, jak widzę, też nie uczą. > > Ampolionie, nie bądź taką nadętą purchawą. Przyznaj, że w tekście długości 20 > słów strzeliłeś aż 2 literówki (czym wypełniłeś ogólnoforumową normę byków) i > śmiej się z tego razem z nami. > > Wytykanie bliżej nieokreślonym osobom bliżej nieokreślonych wad jest zawsze > czynnością niebezpieczną i łatwo prowadzącą do różnych zabawnych pri quo > pro (tu mnie masz, teraz mi skutecznie to i owo wytknąć). A nauczania > logiki do tego nie mieszaj, bo przecież nie wiesz niczego szczegółowego o mojej > pracy zawodowej... > > - Stefan Otrografia - w porzadku, tu zrobila mu sie literowka. Ale roji zamiast roi? To zwykly blad ortograficzny! Przyganial ampolion- kociol reszcie-garnkowi. Troche niesmaczne, ale przede wszystkim zabawne Odpowiedz Link
dar61 Przykład idzie z góry 24.04.10, 13:14 Jeśli sama Gazeta ... Kroi się pono reforma z tym wygłosowym "jotowaniem" Odpowiedz Link
imponeross Re: Przykład idzie z góry 24.04.10, 22:25 dar61 napisał: > Jeśli sama Gazeta ... > > Kroi się pono reforma z tym wygłosowym "jotowaniem" Jesli to byl efekt przykladu z gory to w porzadku Czyli bedzie tak: zmija - zmiji zamiast zmii rojic sie zamiast roic sie Bareja - Bareji zanmiast Barei itp. itd.? Wlasciwie to chyba lepiej, bo przeciez wymawia sie rojic, a nie roic, zmiji, a nie zmii i Bareji, a nie Barei. Odpowiedz Link
ampolion Re: Blad ortograficzny, nie literowka! 25.04.10, 01:13 Mea culpa, mea maxima culpa! Odpowiedz Link
ampolion Re: Otrografia 25.04.10, 01:11 Ortografia a literówki to dwie nazwy i dwie zupełnie inne rzeczy. Odpowiedz Link
bimota Re: Otrografia 24.04.10, 20:38 Moze ucza, a na forach oduczaja... Aczkolwiek temat raczej na (pod ? ) psychologie... Odpowiedz Link
ampolion Re: Otrografia 25.04.10, 16:36 W szkole psychologii nie uczą, tylko ortografii. Powinni. Odpowiedz Link