Dodaj do ulubionych

Followersi

02.06.15, 17:58
Ta współczesna angielszczyzna w języku polskim wydaje mi się często urocza, np. tacy "followersi" smile

"Caitlyn Jenner założyła już konto na Instagramie i Twitterze. Do tej pory największym "zwycięzcą" Twittera był Obama - w najkrótszym czasie zdobył milion followersów. Jednak Caitlyn szybko pobiła ten rekord. Liczba śledzących ją internautów to już prawie 2 miliony."
www.plotek.pl/plotek/1,78649,18036156,Caitlyn_Jenner_pobila_rekord_Twittera__Jej_przemiane.html#Prze
Obserwuj wątek
    • randybvain Re: Followersi 03.06.15, 01:32
      A kiedyś byli stronnicy, zausznicy, adherenci, zwolennicy, sympatycy, poplecznicy...
      • arana Re: Followersi 03.06.15, 05:45
        randybvain napisał:

> A kiedyś byli stronnicy, zausznicy, adherenci, zwolennicy, sympatycy, poplecznicy...

Ależ są w dalszym ciągu! Ciągle zrozumiali, a więc żywi - chyba tylko zausznice jako ozdoby uszne zostały zastąpione przez kolczyki.

A followersi też się przydadzą. Choćby tylko do żartów: Ach, ty mój followerssaku!
      • cyberros sympatycy 03.06.15, 16:12
        randybvain napisał:

> A kiedyś byli stronnicy, zausznicy, adherenci, zwolennicy, sympatycy, popleczni
        > cy...

"Sympatycy" pasuje chyba najbardziej, ale to też obce słowo. Dlaczego followersi maja być gorsi niż sympatycy?
    • zbyfauch Re: Followersi 03.06.15, 08:32
      Przed wojną byli rewelersi. Z Mieciem.
      • cyberros Re: Followersi 03.06.15, 16:14
        zbyfauch napisał:

> Przed wojną byli rewelersi. Z Mieciem.

A kto to taki ci rewelersi?
        • zbyfauch Re: Followersi 03.06.15, 16:25
          pl.wikipedia.org/wiki/Rewelersi
          Patrz "Chór Dana"
          pl.wikipedia.org/wiki/Mieczys%C5%82aw_Fogg
    • cyberros Gejmerzy 04.06.15, 16:54
      cyberros napisał:

> Ta współczesna angielszczyzna w języku polskim wydaje mi się często urocza, np.
      > tacy "followersi" smile
      >
      > "Caitlyn Jenner założyła już konto na Instagramie i Twitterze. Do tej pory najw
      > iększym "zwycięzcą" Twittera był Obama - w najkrótszym czasie zdobył milion fol
      > lowersów. Jednak Caitlyn szybko pobiła ten rekord. Liczba śledzących ją interna
      > utów to już prawie 2 miliony."
      > www.plotek.pl/plotek/1,78649,18036156,Caitlyn_Jenner_pobila_rekord_Twittera__Jej_przemiane.html#Prze

A dziś natknąłem się na nowe słówko "gejmerzy":
      foch.pl/foch/1,136696,18038786,Seks_w_malym_miescie_odc__65__seks_w_grach_wideo_w.html#BoxVidImg
    • cyberros Nowy challenge 16.06.15, 19:25
      Nowy challenge:
      deser.pl/deser/1,111858,18132414,Belly_button_challange_przywedrowalo_az_z_Chin__Myslisz_.html#Prze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka