h_hornblower 07.10.04, 18:52 Jak Wam sie tegoroczny - "językowy" właśnie - Nobel z literatury podoba? pzdr horatio Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h_hornblower Re: Nobel 07.10.04, 20:40 Niestety na gadaniu tym razem sie nie skończyło pzdr Hornblower (lord angielski - nie: austriacki hrabia!) Odpowiedz Link
h_hornblower Re: abo 07.10.04, 23:47 jottka napisała: jelinek dobra jest, można ją i nagrodą obsypać Ale na co jest dobra? Bo ja mam odciski to nie wiem czy się nada? pzdr horny Odpowiedz Link
jottka Re: abo 08.10.04, 00:04 > Ale na co jest dobra? Bo ja mam odciski to nie wiem czy się nada? jak ugniata cie cuś na zwojach do myslenia, to ona dobrze robi na te przypadłość Odpowiedz Link
h_hornblower Re: abo 08.10.04, 07:53 Usuwa bez śladu? To szkoda, że za to biceps od tego jeszcze nie rośnie... OK, nie będę udawał, że coś jej czytałem. Za to sporo o i mam wrażenie, że to jednak wybitnie polityczna decyzja. Przy okazji - jeśli Castro coś napisał to może już za kilka latek... pzdr horny Odpowiedz Link
ardjuna Re: abo 08.10.04, 08:19 h_hornblower napisał: > OK, nie będę udawał, że coś jej czytałem. Jeśli kumasz choc trochę po austriacku, ajrzyj na jej stronę ourworld.compuserve.com/homepages/elfriede/ Na polski tylko "Pianistkę" przetłumaczono, zresztą - rynkowa porażka. Teraz to się zmieni, heh. > Za to sporo o i mam wrażenie, że to > jednak wybitnie polityczna decyzja. A czy są w ogóle noble literackie niepolityczne decyzyjnie? > Przy okazji - jeśli Castro coś napisał to > może już za kilka latek... Nooooo, "Przemówienia wybrane" Fidela... Objętość co najmniej jak "Encyklopedia Britannica". Odpowiedz Link
h_hornblower Re: abo 08.10.04, 08:58 No tak, ale ta decyzja jest WYBITNIE polityczna. Ale mniejsza o to. Po austriacku fersztejam, ale na te stronkę wejdę dopiero wieczorem. Też ze mnie człowiek pracy i do fabryki muszę... Ale braki mam. Jak stodoła. Dario Fo też nic nie czytałem... No, ale nie chwalę się ignorancją. pzdr horacy Odpowiedz Link
ardjuna Re: abo 08.10.04, 09:46 h_hornblower napisał: > Ale braki mam. Jak stodoła. Dario Fo też nic nie czytałem... No, ale nie chwalę się ignorancją. Spoko, Panie Admirale. Niekoniecznie trzeba czytać wszystko, co każą. Odpowiedz Link
h_hornblower Re: abo 08.10.04, 18:56 No dobrze. Muszę wyznać, że to była kokieteria i inne certolenie. Fo, tej Jelinek i inszego kilwateru nie przewidziano w moim spisie lektur. pzdr Lord Admirał Horatio Hornblower Esq. Odpowiedz Link