kicior99 06.04.05, 16:14 co tydzien nowy tom! Wpisujcie wyrazy dziwne, ciekawe, lub zle uzywane. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 ABSZTYFIKANT 06.04.05, 16:17 zalotnik, uderzajacy w konkury. Prawie wyszlo z obiegu. Ostatnio znalazlem inne, szokujace mnie uzycie: ..."że wyczyny LPR, ,,wszechpolaków'', Samoobrony, ,,Niemylnego Ojca Dyrektora'', jego TV Trwam i Radia Maryja to prosta podbudowa i droga do wrednej faszystowskiej dyktatury z klerem w tle. Musimy jednak odróżniać prawdziwe wielkości jak: prymas Wyszyński, czy Ojciec Święty od absztyfikantów, którzy chcą przy żywym ogniu upiec własne smrodliwe pieczenie. " zrodlo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22310853&a=22316928 Odpowiedz Link
stefan4 pokolenie dżejpi 06.04.05, 17:50 kicior99: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html Przez odrę, świnkę, forum ,,Kraj'' i do drugiej klasy każdy z nas kiedyś musiał przejść. Ciebie dopadło akurat na obczyźnie Odpowiedz Link
brezly Re: pokolenie dżejpi 07.04.05, 16:19 Faktycznie, Kicior, co tobie? Za sterylne te UKejskie warunki i musisz sie w czyms bogatym w mikroflore ponurzac? Przecie jakby te pare w gwizdek stamtad na jaka turbine skierowac to niezle miasto by mozna oswietlic. Odpowiedz Link
cptniamo a czemu nie pokolenie dżejpi the second? 30.04.05, 16:47 > Co do dziwnych słów, to niedawno się dowiedziałem z nieocenionego Radia TOK FM > (może też już czas z niego wyrosnąć?), że wyrosło nam pod bokiem pokolenie Dżej > Pi. Chodziło o polską młodzież zauroczoną Papieżem. Dlaczego Dżej Pi a nie Jo > t > Pe? Pokolenie JP? A czemu nie JPII? Liczą na sequel? Odpowiedz Link
hajota Re: ABSZTYFIKANT 07.04.05, 01:11 > Ostatnio znalazlem inne, szokujace mnie uzycie: > ..."że wyczyny LPR, ,,wszechpolaków'', Samoobrony, ,,Niemylnego Ojca > Dyrektora'', > jego TV Trwam i Radia Maryja to prosta podbudowa i droga do wrednej > faszystowskiej dyktatury z klerem w tle. Musimy jednak odróżniać prawdziwe > wielkości jak: prymas Wyszyński, czy Ojciec Święty od absztyfikantów, którzy > chcą przy żywym ogniu upiec własne smrodliwe pieczenie. " Duch Machejka? Do dziś pamiętam: "W słodkim dymku wojny arabsko-izraelskiej chcieli wędzić polityczne półgęski". Odpowiedz Link
hajota Re: ABSZTYFIKANT 20.04.05, 10:27 Cytat wyłowiony przed chwilą w usenecie: "Wiem, ze jestem absztyfikantem i nie znam sie na literaturze". Odpowiedz Link
harfiarka Re: slownik wyrazow dziwnych - tom I - A 13.04.05, 21:27 Adoptować - adaptować. Agnostyk. To ze źle używanych. Absorpcja. Apsyda - sprawia kłopoty w pisowni. Abominacja. Akolita. Akuratny. Aleatoryczny. Alkierz. Alkowa. Ambiwalentny. Asumpt - cuś lubię te słowa. Adolf, Alfons - chyba najbardziej spektakularne upadki imion w XX wieku. Altowiolista - heheh. Polecam dowcipy o altowiolistach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10242&w=11176031&v=2&s=0 Odpowiedz Link
kicior99 Re: slownik wyrazow dziwnych - tom I - A 15.04.05, 17:02 O Alfonsie dyskutowalismy juz na forum. Zabraklo jeszcze dwoch alternatyw... Odpowiedz Link
luloo1 Negliżować przeciwnika 27.04.05, 15:09 "Negliżować przeciwnika" - przyznam, że miałam problem ze zrozumieniem kontekstu, bez zaglądania do SJPDrogą dedukcji nie doszłam do niczego konstruktywnego (nie zważać na kogoś, na coś; lekceważyć, zaniedbywać, ignorować» Negliżować przeciwnika. Negliżować czyjeś argumenty). Odpowiedz Link