Gość: maj4 IP: 195.117.152.* 29.07.02, 08:32 bangla? Ostatnio usłyszalam, że nie jest dobrze - "bangla i bangla"- a odpowiedzią na te narzekania było: "a mnie to bangla" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stranger Re: a co to jest IP: *.panoramix.net.pl 02.08.02, 13:02 moze to sie wzielo ze starego kawalu "Bangladesz"? pamietacie? Odpowiedz Link
Gość: Johnny Re: a co to jest IP: *.chello.pl 02.08.02, 14:54 hgw... bangla, bangla... nic mi to nie mowi, może te slowo zostalo utworzone przy jakiejs humorystycznej sytuacji, ktora owi osobnicy przypominali sobie przywolujac wyraz "bangla". A kawalu z bangladeszem nie znam, prosze opowiedz Odpowiedz Link
Gość: stranger kawal IP: *.panoramix.net.pl 07.08.02, 14:32 Facet siedzi sobie sam w przedziale w pociagu, no i nudzi sie z braku towarzystwa. Nagle spostrzega, ze ktos staje przy otwartym oknie na korytarzu. Ucieszyl sie, ze wreszcie bedzie mial z kim pogadac, wyszedl szybko na korytarz i dopiero wtedy spostrzegl, ze wspolpasazer ma ewidetnie azjatyckie rysy. Stropil sie troche, bo nie znal zadnych jezykow obcych, ale nie chcial juz sie cofnac, zeby nie zrobic glupiego wrazenia. Zaczal sie wiec zastanawiac, jak tu przyjaznie zagadac "to moze chociaz sprobuje zapytac, z jakiego jest kraju?". jak pomyslal tak zrobil, podszedl do niego i zapytal: - Bangladesz? Tamten spojrzal na niego ze zdziwieniem i nic nie odpowiedzial. Po chwili nasz bohater ponowil wiec pytanie: - Bangladesz? Reakcja byla i tym razem podobna, nasz bohater odczekal wiec tym razem naprawde dluga chwile i podjal ostatnia probe: - Bangladzesz? Na co wspolpasazer wystawil reke przez okno, potrzymal chwile, po czym odpowiedzial - nie, nie bangla. stoi sobie czlowiek Odpowiedz Link
sylvio Re: a co to jest 05.08.02, 13:20 Banglać - znaczy tyle co robić coś co wydaje jednostajny odgłos: np. Bangla się pisząc na klawiaturze komputera, deszcz też bangla. Słówko znam od lat. Fajne jest Odpowiedz Link
Gość: stranger Re: a co to jest IP: *.panoramix.net.pl 07.08.02, 14:33 > deszcz też bangla. Słówko znam > od lat. Fajne jest no to wskazuje, ze rzeczywiscie slowko pochodzi z tego kawalu Odpowiedz Link
Gość: ati Re: a co to jest IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 07.08.02, 20:48 w mojej rodzinie slowko "bangla" znaczy tyle co "pada", wiedzialam, ze pochodzi od nazwy "Bangladesz", ale nie mialam pojecia, ze istnieje taki kawal, takze dzieki, ze go opowiedziales No i wlasnie u mnie zaczal banglac deszczyk... Odpowiedz Link
Gość: xxx Re: a co to jest IP: 62.233.187.* 11.01.03, 23:46 coś może być "pobanglane" to chyba "nienormalne" pzdr Odpowiedz Link