Dodaj do ulubionych

ZMIANA NAZWY

07.11.02, 19:38
Niniejszym oglaszam zmiane nazwy forum na "o jezyku"
Obserwuj wątek
    • keekees Re: ZMIANA NAZWY 07.12.17, 23:24
      kicior99 napisał:

> Niniejszym oglaszam zmiane nazwy forum na "o jezyku"

To najstarszy wątek, jaki udało mi się tu wygrzebać smile Wątek ten (jendowpisowy!) traktuje o zmianie nazwy tego forum na "O języku". Czy ktoś pamięta, jaka była poprzednia nazwa forum? I czy za poprzedniej nazwy nie było w nim ani jednego wpisu?...
      • arana Re: ZMIANA NAZWY 08.12.17, 06:33
        keekees napisał:

> To najstarszy wątek, jaki udało mi się tu wygrzebać smile Wątek ten (jendowpisowy!) traktuje o zmianie nazwy tego forum na "O języku". Czy ktoś pamięta, jaka była poprzednia nazwa forum? I czy za poprzedniej nazwy nie było w nim ani jednego wpisu?...

Owszem, wygrzebałeś najstarszy wpis. Poprzednio forum nosiło nazwę Gramatyka, ale najstarszy łączek, który znalazłam, a który Kicior zostawiał na różnych forach, już tam nie prowadzi, lecz jedynie do Gazety. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce forumowej słowa: gramatyka kicior, a pokażą się dzieje promocji tego forum.

*łączek - wyrażenie, które wynalazł Randy. Trafne i ładne, prawda?

Krótką historię forum masz tu.
        • apersona Re: ZMIANA NAZWY 08.12.17, 21:15
          Łączka brzmi mi naturalniej
          • arana Re: ZMIANA NAZWY 09.12.17, 06:02
            apersona napisała:

> Łączka brzmi mi naturalniej

I jest żeńska, co też ma swoje zalety i nikt nie ma wątpliwości w dopełniaczu lp i nie rejtani między końcówkami -a oraz -u. Już na forach pytają dramatycznie: linku czy linka?

Ja często używam linki, ale łączka ma zdecydowanie ładniejsze skojarzenia, bo to i Leśmian i Tetmajer... No chyba że ktoś napisze wiersz o linku.
            • tbernard Re: ZMIANA NAZWY 12.12.17, 12:35
              Tak nawiasem mówiąc, czy są jacyś badacze potrafiący wskazać najstarszy na świecie aktywny link WWW?
              • zbyfauch Re: ZMIANA NAZWY 12.12.17, 13:43
                tbernard napisał:

> Tak nawiasem mówiąc, czy są jacyś badacze potrafiący wskazać najstarszy na świe
                > cie aktywny link WWW?

To jest zadanie dla nowej nauki, Archeocefalologii.
              • arana Łapanie historii 12.12.17, 16:09
                tbernard napisał:

> Tak nawiasem mówiąc, czy są jacyś badacze potrafiący wskazać najstarszy na świecie aktywny link WWW?

Jako pierwszy na świecie serwer internetowy, Berners-Lee zastosował komputer NeXT, na którym stworzył również pierwszą przeglądarkę o nazwie WorldWideWeb (zmienionej później na Nexus). Do czasu świąt Bożego Narodzenia 1990 roku Berners-Lee zbudował wszystkie narzędzia niezbędne do działania WWW: przeglądarkę WWW (która służyła również jako edytor), pierwszy serwer WWW oraz pierwsze strony WWW, opisujące nowo powstały projekt. 6 sierpnia 1991 roku zamieścił krótkie podsumowanie projektu „WorldWideWeb” na grupie dyskusyjnej alt.hypertext. Ta data jest również uznawana za debiut publicznie dostępnych usług w Internecie.
              • kalllka Re: ZMIANA NAZWY 14.12.17, 13:02
                Najstarszy link to, pewnie znalazłby się na jakiej dyskietce...
                /na tasmie magnetycznej nawet debugi... zachowują się przyzwoicieindifferent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka