kicior99 07.11.02, 19:38 Niniejszym oglaszam zmiane nazwy forum na "o jezyku" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keekees Re: ZMIANA NAZWY 07.12.17, 23:24 kicior99 napisał: > Niniejszym oglaszam zmiane nazwy forum na "o jezyku" To najstarszy wątek, jaki udało mi się tu wygrzebać Wątek ten (jendowpisowy!) traktuje o zmianie nazwy tego forum na "O języku". Czy ktoś pamięta, jaka była poprzednia nazwa forum? I czy za poprzedniej nazwy nie było w nim ani jednego wpisu?... Odpowiedz Link
arana Re: ZMIANA NAZWY 08.12.17, 06:33 keekees napisał: > To najstarszy wątek, jaki udało mi się tu wygrzebać Wątek ten (jendowpisowy!) traktuje o zmianie nazwy tego forum na "O języku". Czy ktoś pamięta, jaka była poprzednia nazwa forum? I czy za poprzedniej nazwy nie było w nim ani jednego wpisu?... Owszem, wygrzebałeś najstarszy wpis. Poprzednio forum nosiło nazwę Gramatyka, ale najstarszy łączek, który znalazłam, a który Kicior zostawiał na różnych forach, już tam nie prowadzi, lecz jedynie do Gazety. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce forumowej słowa: gramatyka kicior, a pokażą się dzieje promocji tego forum. *łączek - wyrażenie, które wynalazł Randy. Trafne i ładne, prawda? Krótką historię forum masz tu. Odpowiedz Link
arana Re: ZMIANA NAZWY 09.12.17, 06:02 apersona napisała: > Łączka brzmi mi naturalniej I jest żeńska, co też ma swoje zalety i nikt nie ma wątpliwości w dopełniaczu lp i nie rejtani między końcówkami -a oraz -u. Już na forach pytają dramatycznie: linku czy linka? Ja często używam linki, ale łączka ma zdecydowanie ładniejsze skojarzenia, bo to i Leśmian i Tetmajer... No chyba że ktoś napisze wiersz o linku. Odpowiedz Link
tbernard Re: ZMIANA NAZWY 12.12.17, 12:35 Tak nawiasem mówiąc, czy są jacyś badacze potrafiący wskazać najstarszy na świecie aktywny link WWW? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: ZMIANA NAZWY 12.12.17, 13:43 tbernard napisał: > Tak nawiasem mówiąc, czy są jacyś badacze potrafiący wskazać najstarszy na świe > cie aktywny link WWW? To jest zadanie dla nowej nauki, Archeocefalologii. Odpowiedz Link
arana Łapanie historii 12.12.17, 16:09 tbernard napisał: > Tak nawiasem mówiąc, czy są jacyś badacze potrafiący wskazać najstarszy na świecie aktywny link WWW? Jako pierwszy na świecie serwer internetowy, Berners-Lee zastosował komputer NeXT, na którym stworzył również pierwszą przeglądarkę o nazwie WorldWideWeb (zmienionej później na Nexus). Do czasu świąt Bożego Narodzenia 1990 roku Berners-Lee zbudował wszystkie narzędzia niezbędne do działania WWW: przeglądarkę WWW (która służyła również jako edytor), pierwszy serwer WWW oraz pierwsze strony WWW, opisujące nowo powstały projekt. 6 sierpnia 1991 roku zamieścił krótkie podsumowanie projektu „WorldWideWeb” na grupie dyskusyjnej alt.hypertext. Ta data jest również uznawana za debiut publicznie dostępnych usług w Internecie. Odpowiedz Link
kalllka Re: ZMIANA NAZWY 14.12.17, 13:02 Najstarszy link to, pewnie znalazłby się na jakiej dyskietce... /na tasmie magnetycznej nawet debugi... zachowują się przyzwoicie Odpowiedz Link