Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Francji

24.11.11, 17:29
Salut!

Mam pytanie - czy są jakieś wyjazdy do Francji, coś jak Au Pair, tylko dla mężczyzn. Za rok kończę liceum i chciałem zrobić sobie rok przerwy przed studiami. Myślałem o wyjeździe do Francji albo Hiszpanii, ale Francja bardziej mi odpowiada. Czytałem o Au Pair i było napisane, że tylko kobiety. I ciekawi mnie czy są jakieś wyjazdy organizowane dla mężczyzn? Zawsze mógłbym pojechać na własną rękę, ale takie właśnie z jakąś organizacją z zewnątrz są pewniejsze. Czy ktoś słyszał o takim czymś?

Merci d'avance.
Obserwuj wątek
    • jean.jacques Re: Wyjazd do Francji 05.12.11, 12:07
      O au-pair nic nie wiem. Może sprawdź, czy odpowiadałby Ci wolontariat z Les Petits Freres des Pauvres?
    • tomek854 Re: Wyjazd do Francji 08.12.11, 18:45
      Poszukaj po innych agencjach Au Pair. Moi koledzy byli w tej roli za granicą kiedyś.
    • lekoni Re: Wyjazd do Francji 02.03.12, 14:01
      Wyjazdy do Francji dla licealistów organizuje stowarzyszenie Swiat bez Granic z siedzibą w Krakowie w współpracy z AFS France. Są to 3 miesięczne lub dwumiesięczne pobyty odpłatne, w rodzinie oraz obowiązkowe uczęszczanie do szkoły francuskiej z rówieśnikami. Działamy już od 15 lat i wszyscy uczestnicy wracają bardzo zadowoleni. Polecamy ! Prezes Stow SBG
      • juliasz28 Re: Wyjazd do Francji 06.04.12, 17:45
        Witam, czy są w internecie informacje na temat tej organizacji, jeżeli nie, gdzie powinnam się zgłościć aby uzyskać bardziej sczegółowe informacje?

Bardzo proszę o odpowiedz.
        • osmanthus Re: Wyjazd do Francji 17.04.12, 11:55
          juliasz28 napisał(a):

> Witam, czy są w internecie informacje na temat tej organizacji, jeżeli nie, gdz
          > ie powinnam się zgłościć aby uzyskać bardziej sczegółowe informacje?
          >
          > Bardzo proszę o odpowiedz.

Nie wyglada mi to na powazna firme, zajrzyj do linku nizej:

bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=2610
        • lekoni Re: Wyjazd do Francji 14.05.12, 16:58
          Przepraszam że tak długo nie odpowiadałam - jesteśmy organizacją jak najbardziej poważną - współpracujemy z AFS FRANCE ( można sprawdzić na internecie ) aktualnie mamy parę miejsc na 2 miesiące do FR grudzień/ styczeń dla licealistów, którzy nie ukończyli 18 lat.
          PREZES STOWARZYSZENIE
    • alicez Re: Wyjazd do Francji 03.03.12, 17:51
      Mój kuzyn pracował jako au-pair w Paryżu 3 lata, ale jak on się tam znalazł to nie pamiętam. Mogę zapytać jeśli potrzeba smile
    • justynastrasbourg Re: Wyjazd do Francji 22.04.12, 19:55
      Zapraszam na bloga o nauce jezyka francuskiego:
      www.je-suis-justyna.blogspot.com

Mozna polubic takze na facebooku:
      www.facebook.com/LaVieEstBelleBlog
      Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka