angieblue26 21.07.04, 10:08 www.grappa.univ-lille3.fr/FAQ-LaTeX/21.25.html www.iclve.com/frenchclve/sabircyber/arobase.htm Ktora wersja jest prawidlowa ? Ja do tej pory czytalam "at" i "arobasse"... To "arobase" zupelnie mnie zaskoczylo... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: @ i problem.... 21.07.04, 10:42 hehe znalazlam jeszcze arobas to pewnie tak, jak z e-mailem. mowia roznie courriel, email, mail (jak u nas nota bene). nie sadze, zeby ktoes bylo bledne Odpowiedz Link
krystyna_jl Re: @ i problem.... 21.07.04, 16:56 wymawia sie: [arobaz] lub [at]. pozdr. Odpowiedz Link
klymenystra Re: @ i problem.... 21.07.04, 17:49 jak jest arobasse i arobas tez? a to ciekawe... Odpowiedz Link
angieblue26 Re: @ i problem.... 21.07.04, 18:00 Mnie tez wlasnie to zastanawia... -asse zwyklam wymawiac jako "as"... Jak widac, od kazdej reguly sa wyjatki, a uczymy sie przez cale zycie Odpowiedz Link
klymenystra Re: @ i problem.... 21.07.04, 18:23 nie wierze w TAKIE wyjatki. podtrzymuje moja teorie- sa 3 terminy, podobne, wszystkie uzywane, wszystkie poprawne Odpowiedz Link
wieje.wiatr Re: @ i problem.... 21.07.04, 19:35 klymenystra napisała: > nie wierze w TAKIE wyjatki. podtrzymuje moja teorie- sa 3 terminy, podobne, > wszystkie uzywane, wszystkie poprawne No to raczej nie całkiem tak jest. Arobasse - jest popularne i często występuje, ale nie jest poprawne. Arobase - jest poprawne, ale rzadziej stosowane. @ - at jest w porządku, popularne, ale nie znajduję etymologii ani oceny ppoprawności. Wszystko to można znaleźć w Góglu. Odpowiedz Link
klymenystra Re: @ i problem.... 21.07.04, 22:07 czuje, ze arobasse sie przyjmie. jak wiele niepoprawnych, a czesto uzywanych. "at" jest dla mnie dziwne- kojarzy sie bardziej z angielskim, a przeciez francuzi sa znani z walki o czystosc jezyka. co z arobas (rowniez na guglu znalezionym) ? Odpowiedz Link
zielka Re: @ i problem.... 22.07.04, 14:16 "un arobas" przeciez, oczywiscie. Robert akceptuje rowniez "une arobase", ale nie mam pojecia skad panie i panowie wytrzasneliscie "arobasse"... Odpowiedz Link
angieblue26 Re: @ i problem.... 22.07.04, 14:24 pierre.blanc38.free.fr/doc/glosinfo.pdf www.crt.umontreal.ca/~lab_info/latex/FAQ-LaTeX/21.25.html math.univ-angers.fr/structure.html www.rosada.net/carakteres/carakteres23.html www.cybeosphere.fr/html/arcenweb/edition/initiation/autofor/html/nav/mail/mail.htm www.cybeosphere.fr/html/arcenweb/edition/initiation/autofor/html/nav/mail/mail.htm itd, itd, itd.... Odpowiedz Link