merteuil 03.08.05, 12:46 czy jest taka strona z rozkladami jazdy autobusow we Francji i z cenami biletow? Dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smaggia Re: polaczenia autobusowe we Francji-strona www 03.08.05, 13:27 Czy chodzi Ci o autobusy miedzynarodowe ? Albo o jakies dluzsze trasy ? Bo jezeli chodzi o miejskie, wszystko zalezy od miasta/regionu. Podaj skad dokad - to bede Ci w stanie odpowiedziec. W Paryzu na przyklad, mozna kupic bilet (jedno-dniowy, na miesiac etc....) i korzystac z wszelkich srodkow lokomocji : metro, autobusy, pociagi. Odpowiedz Link
merteuil Re: polaczenia autobusowe we Francji-strona www 03.08.05, 13:49 nie,chodzi mi o cos w rodzaju PKS, chodzi mi o lokalne polaczenia autobusowe w Burgundii-Macon,Dijon,Chalon Odpowiedz Link
smaggia Re: polaczenia autobusowe we Francji-strona www 03.08.05, 14:06 Tu powinnac znalezc odpowiedzi : www.transbus.org/reseaux/ Polecam Ci rowniez www.ter-sncf.com/centre/ - sa i autobusy i pociagi, ja jakos we Francji zawsze wole pociagi, ale to chyba kwestia praktyki i przyzwyczajenia ! Pozdrawiam i zycze Ci milego pobytu we Francji. Odpowiedz Link
koralka Re: polaczenia autobusowe we Francji-strona www 04.08.05, 12:38 Jezeli Ci chodzi wlasnie o te trzy miasta, najlepsze polaczenie miedzy nimi to pociagi, sa szybkie, punktualne i niedrogie... zobacz www.ter-sncf.com Odpowiedz Link
koralka Re: polaczenia autobusowe we Francji-strona www 04.08.05, 12:39 oczywiscie region Bourgogne Odpowiedz Link
nugat Re: a może InterRail? 05.08.05, 22:17 jeśli zdecydujesz się na kolej, to zastanów się nad ofertą InterRail albo Euro Domino. Z InterRail zwiedziłam pół Francji, polecam - sama wypisujesz sobie bilet przed wejściem do pociągu, jeździsz bez ograniczeń. Nie wiem ile w tym roku kosztują strefy, ale warto sprawdzić. Podróżować można w 2 klasie, dopłaca się tylko za ewentualne miejscówki w ekspresach, ale to zależy.Jechałam TGV do Grenoble bez dopłaty. Pozdrawiam Odpowiedz Link