jtb 26.04.06, 13:17 Jestem zielony i nie wiem co trzeba nastawić i jak w komputerze żeby pisac alfabetem francuskim. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: Alfabet francuski 26.04.06, 22:25 chodzi ci oto zeby pisac z trzcianka francuska ? jesli tak nalezy po pierwsz primo miec ja zainstalowana a po drugie primo to nie te forum zajrzyj na F komputery powodzenia Odpowiedz Link
bo.tak Re: Alfabet francuski 27.04.06, 15:17 Możesz ustawić klawiaturę: Start, panel sterowania, opcje regionalne i językowe: zakładka języki: (w zależnosci od windowsa moze byc od razu, lub po kliknieciu na "szczegóły" : trzeba dodac język: dodaj --> francuski. Po takim manewrze przy zegarku (po prawej stronie ekranu na dole powinienes miec możliwosc zmiany języka z polskiego na francuski. Przypominam: klawiatura francuska ma inne ustawienie klawiszy : tzn "azerty" (w Polsce to qwerty) Jezeli nie chcesz "zgadywać" gdzie są jakie znaczki: to np é wstukuje sie kombinacją klawiszy: ctrl + ' i naciska się "e". opisane w helpie i wielokrotnie na forum. powodzenia! Odpowiedz Link
jtb Re: Alfabet francuski 27.04.06, 16:49 Merci beaucoup Je me suis debrouillé Dzięki. Po wielu próbach poradzilem sobie wg twoich wskazówek. Odpowiedz Link
bo.tak Re: Alfabet francuski 27.04.06, 22:38 i zgadujesz gdzie jakie literki, czy masz zewnętrzną klawiaturę francuską ? pozdr Odpowiedz Link
nimeska Re: Alfabet francuski 27.04.06, 23:13 jejku PRZEPRASZAM nie douczona jestes ;p Odpowiedz Link
nimeska Re: Alfabet francuski 27.04.06, 23:14 mialo bys jesteM a nie jesteS i znow PRZEPRASZAM ;D Odpowiedz Link
yenka27 Re: Alfabet francuski 27.04.06, 23:22 A ja nadgorliwa sorry za upomnienie, ale jakoś tak mam, że się tego czepiam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jtb Re: Alfabet francuski 27.04.06, 23:49 yenka27 napisała: > A ja nadgorliwa sorry za upomnienie, ale jakoś tak mam, że się tego czepiam. > Pozdrawiam. Ja też "tak mam", że wyczulony jestem na ortografię ale tylko w tekstach pisanych odręcznie albo innych pismach urzedowych. W mowie potocznej zawsze zwracam komuś uwagę jak mnie coś opowiada i mówi "wyszłem" albo "weszłem" Odpowiedz Link
nimeska Re: Alfabet francuski 28.04.06, 00:21 alez ja sie wcale nie gniewam i w ramach wytlumacznie przyznaje sie ze mi taki miesien w glowie zanika ortograficzny sie zwie ;D Odpowiedz Link