kolekstas Re: Kim jestem? 26.01.03, 01:56 Przypadkowo mi się enter nacisnął i poszło na pusto, a przecież miał tam być mój wiersz. Oto on: Kim jestem? Pytam. Gdy patrze w lustro, wyginam twarz i jak wrona kraczę. Kim jeste? Czy coś znaczę? Potykam się tylko między obrazami. Oka, ucha, ręki, nosa i ust - smakami Oto Stwórca. Bóg, czy Pierwszy? Nie wiem. Oto Siła, która zwie się... - nie wiem. Gdy mnie stwarzał w swojej chwale, przystanął na chwilę, przerwał i dłuto pozostawił w skale. Zapomniał. Homo sapiens - sapie - sapiens. Homo faber - sapie - faber Homo novus - sapie - novus Homo viator - sapie - viator Homo niewiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Kim jestem? 26.01.03, 02:18 "Gdy mnie stwarzał w swojej chwale, przystanął na chwilę, przerwał i dłuto pozostawił w skale. Zapomniał." ten fragment bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
e19.64 Re: Kim jestem? 05.03.03, 17:52 Homo niewiadomo, Oczy, uszy, rece, nos i ust smaki Kim jestes niewiadomo- kto cie stworzyl, jak zwie sie? Twoim slusznym pewnikiem jest dluto pozostawione za skalnym umykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
e19.64 Re: Kim jestem? 07.03.03, 14:57 "tak tez myslalem"- wiec odpowiedzialem. Gdy powiesz cos nowego to ja odpowiem jak echo. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Kim będę tato? 11.03.03, 04:21 fnoll remixed kolekstas: Kim będę? Pytam taty. On żuje w milczeniu. Staję nagi przed lustrem odciągam z ciała skórę i widzę kości. Są jak zaproszenie do gry. Kim będę? Czy gdy wyrosną mi na genitaliach włosy coś będę już znaczył? Dotykam się niecierpliwie między udami. Oczy same uciekają mi w krągłe reklamy, ucho, ręka, nos i usta wyczulone na obietnicę najcenniejszych wrażeń, których laury spowijają mądre, doświadczone czoła starszych. Oto Stwórcy, Moi Płodziciele. Bogowie w oczach niemowlęcia, czy Najpierwsi na Świecie? Nie wiem. Oto Siła, która zwie się... - JESTEM. Gdy mnie płodzili w swojej chwale, czas na chwilę się zatrzymał, i choć przerwali w rozkoszy swe dzieło, polała się glina stworzenia i gdy obeschła ociosali ją dłutem w mój niewyraźny jeszcze kształt. To słowa mamy. Ja nic nie pamiętam... Homo sapiens - dyszy - sapie Homo faber - puszcza - farbe Homo novus - sika - w trawie Homo viator - ściska - wibrator A ja? Homo niewiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
kolekstas Re: Kim będę tato? 30.03.03, 03:16 fnoll pedale jeden,mam ci chęć dojebać. Czaisz baze? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Kim będę tato? 03.04.03, 01:26 fnoll remixed kolekstas (białoszewski verszion): "fnoll (..) Czaisz bazie?" fnoll - pęd ale je rozolim skie brrrm, brrrm den (ko) mamci chę? ciiii... do je fa sol la si do! bać? cza-cza! iszba ze kolekstasa ciszba ze kolekstasa zekole sekole ananasa brrrm... brrrm... Odpowiedz Link Zgłoś