jkawalec 01.09.08, 21:23 Witam, używa ktoś tego w Niemczech ? ponoć za darmo do Polski można dzwonić albo wykupić numer jak normalny w Warszawie i rodzina dzwoni na niego a telefon dzwoni u mnie - może ktoś powiedzieć gdzie jest haczyk ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
realdirect2 nastepny naiwny:DDD 01.09.08, 22:19 vom nix kommt nix. widziales cos za darmo? Odpowiedz Link
jkawalec Re: nastepny naiwny:DDD 03.09.08, 01:05 no faktycznie - nic za darmo :( Napisałem do nich pytanie i rano miałem taką odpowiedź na skrzynce: ------------------------------------------ Szanowny Panie aby dzwonić bez użycia komputera należy zakupić dedykowaną bramkę VoIP (koszt najprostszej bramki to 139,90 zł z vat). Może Pan również bez żadnych kosztów zainstalować specjalny Komunikator TARTEL i wykonywać i odbierać połączenia z jego pomocą - musi jednak wtedy mieć Pan włączony komputer. Połączenia pomiędzy wszystkimi użytkownikami sieci Tartel są bezpłatne, połaczenia na 'tradycyjne' numery w Polsce i w Niemczech - 7 groszy z VAT. Jeżeli chodzi o numeracje to dobrze Pan rozumie, może Pan wykupić 'tradycyjny' numer w strefie Warszawskiej (+48-22-xxxxxxxx) i połączenia z nim będą kierowane do Pana, niezależnie gdzie się Pan znajduje na świecie. Pana rodzina w Polsce dzwoniąc na ten numer będzie taryfikowana jak za normalne połączenie telefoniczne lokalne lub międzymiastowe (z uwzględnieniem darmowych minut, wybranych numerów i podobnych promocji polskich operatorów) ------------------------------------------------------ Czyli trzeba kupić tą bramke za 150 pln, bo włączanie kompa za każdym razem jak chce zadzwonić średnio mnie kręci :((. Ale perspektywa odbierania w Hamburgu numeru z Warszawy mi się podoba :-) Odpowiedz Link
znana.jako.ggigus przeciez masz teraz polaczenia 03.09.08, 12:34 za pare centow mozesz za tyle dzwonic z Hamb do W-wy ale zrobisz, jak uwazasz tyle ze jeszcze zadna firma nikomu nie dala niczego za darmo Odpowiedz Link
ewa553 Re: telefon 02.09.08, 09:49 ja place w miesiacu ok.5 Euro extra i mam flat na Polske. Jestem w Arcor, a wiem ze Telekom ma to samo, wiec pewnie i inne towrzystwa tak maja. A zeby ci z Polski mogli za darmo do nas? Nie wiem, ale moi krewni-i-znajomi zostali przeze mnie poinformowani, ze jak chca porozmawiac, to daja mi sygnal i ja do nich dzwonie. Odpowiedz Link
realdirect2 za 5 € to ja mam 100 h rozmow 02.09.08, 10:00 przez www.sparvoip.de. P.S. Caly czas pokutuje przekonanie, nas (rodzine w Polsce) nie stac na rozmowy zagraniczne? Ale z wypasionymi komorami to kazdy lata. Gdy ktos ze mna chce rozmawiac niech dzwoni na wlasny koszt. Odpowiedz Link
ewa553 Re: za 5 € to ja mam 100 h rozmow 02.09.08, 10:52 dosc smieszne nastawienie. skoro ja mam za darmo, to dlaczego oni maja placic? Wiekszosc moich krewnych/znajomych stac na rozmowy ze mna, ale po co jesli...itd. Mnie sie te 5 euro oplaca. Dawniej moje rachunki tel.byly powyzej 100 euro, teraz ponizej 40:))))) Odpowiedz Link
felikss Re: telefon 15.12.08, 08:04 nio tego to akurat nie uzywam ale mam cos innego i dziala próbowales mo-call??jak dzwonie za granice i dzwonie naprawde tanio,uzywam mo-call to wlasnie taki jeden z operatorów wirtrualnych, wystarczy zainstalowac oprogramowanie bez zmiany dotychczasowego operatora i dzwonisz poo iskich stawkach do angli , do 200 innych krajow zreszta tez, i takie placzenie jest najlepsze,placisz tylko grosze za minuty i nadal uzywasz swojej kom Odpowiedz Link