zeynab 11.08.11, 13:14 Witam! Wlasnie przyjelam pierwsza dawke 0,2ml hcg. Moze macie jakies rady na poczatek? Jakm wasza skora? Jestem po cc, mam "flaka" ale i mase tluszczu. Waze ok.69kg przy 167cm, a przed ciaza 58... Ile zrzuciliscie na diecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajolek17 Re: Wlasnie zaczynam diete 11.08.11, 19:16 Hej! Ja własnie zaczęłam wczoraj. Jutro pierwszy dzień HCG z dietą 500 kal Tym razem mam krople homeopatyczne...zobaczymy jak będzie. Ostatnio miałam Pregnyl i zrobiłam program 25 dni, schudłam 7 kg! Było świetnie! Naprawde nie miałam problemów z dietą i codzienne wazenie sprawiało mi wielka frajdę poniewaz waga za kazdym razem pokazywała mniej! To było niesamowite! Próbuję teraz homeopatyczne bo chcę sprawdzić czy będa takie same efekty..:) Trzymam za Ciebie kciuki i za siebie również:) Tym razem chciałabym schudnąc 5 kg ale byłoby cudnie gdyby było więcej!!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
zeynab Re: Wlasnie zaczynam diete 11.08.11, 20:09 Hej! Milo ze napisalas :) Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki :) Kajolku powiedz, mi jak to jest z tym miesem? 2x dziennie po 100g piersi z kurczaka, czy 100g 2 razy dziennie? I jak ze skora? Moze napiszesz czy czegos uzywalas? Odpowiedz Link
zeynab Re: Wlasnie zaczynam diete 11.08.11, 20:10 Gratuluje zrzucenia 7kg :) Mam nadzieje ze i ja z 7 zrzuce :) Odpowiedz Link
kajolek17 Re: Wlasnie zaczynam diete 11.08.11, 20:37 Hej! Wierze, że Ci się uda!! Ja robiłam sobie piers z kurczaka na grilu, możesz tez na patelni bez tłuszczu lub w piekarniku, do tego 150 gram warzyw( brokuły lub kalafior z wody, czasami sałate z octem balsamicznym. Mięso dwa razy dziennie po 100g. Ryba, ale tylko chuda. Powiem szczerze, ze trzymałam sie ścisle zaleceń. Rano czarna kawa bez cukru. O 10-tej pieczywo chrupkie zytnie i pól jabłka a o 14-tej obiad. O 16-tej znowu pieczywo chrupkie( jedna kromka:)) i pól jabłka a o 19-tej kolacja, czyli mięso z sałatą, czasami odtłuszczony serek wiejski granulowany ze szczypiorkiem i rzodkiekową( nie dawałam rady dwa razy dziennie zjadać mieso bo nie bardzo je lubię)) Kiedy byłam głodna zgryzałam rzodkiewka. I powiem Ci, ze bardzo wazne jest wypijanie wody, 2 litry dziennie. Mnie bardzo pomagała zielona herbata cytrynowa. Robiłam sobie do termosu i piłam kiedy tylko mogłam. Super zabija to uczucie głodu, które i tak po kilku dniach znika:) To był mój sposób, zamierzam sie znowu tego trzymać. Zobaczysz, ze nam sie uda! Wazna jest motywacja, a My przeciez bardzo chcemy schudnąć! Nieprawdaż? :)) Pozdrawiam cieplutko! I bede pisac jak mi idzie, w grupie zawsze raźniej:) Miłego wieczoru:)))) Odpowiedz Link
zeynab Re: Wlasnie zaczynam diete 12.08.11, 15:40 Witam! U mnie 2 dzien, jeszcze bez 500kcal :) Wlasnie robie zupke na jutro:175g piersi z kurczaka,45g cebuli oraz 200g spidskål(mieszkam w DK)to jest cos w stylu mlodej kapusty. Calosc zupy bedzie ok.280kcal, wiec mam "miejsce" na 2 kromki chlebka(jakis ryzowy chyba-bez tluszczu) oraz jablko :) Zaopatrzylam sie w ogórki(bardzo lubie)Wiesz moze czemu nie mozna tunczyka? Przeciez to chuda ryba, mam mase bialka. Odpowiedz Link
kajolek17 Re: Wlasnie zaczynam diete 13.08.11, 18:34 Hej! Dzisiaj drugi dzien diety 500 kal. Póki co idzie mi nieźle:) Dzis miałam na wadze 600 gram mniej niz wczoraj:) Zobaczymy jak bedzie jutro. Co do tuńczyka to nie wiem dlaczego nie mozna go jeść, chyba jednak jest zbyt tłusty. Powiem, ze najbardziej przeszkada mi brak mleka w kawie:-( Ciekawa jestem jak bedzie z Twoja waga jutro, tylko nie zapominaj duzo pic, to bardzo wazne!!!!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
zeynab Re: Wlasnie zaczynam diete 13.08.11, 20:33 Hej! Tunczyk ma 1g tluszczu na 100g, wiec nie jest tlusty....piers ma 1.5g. Pije sporo :) Od tygodnia hulam, nie pije ile powinnam i z 68.1 zrobilo sie 70....(po dukanie)Wiem ze to woda...mam nadzieje ze jutro z rana zobacze ladna wage, i bedzie spadac, tak jak to czytam na roznych forach :) A plnaujesz cos PO hcg? Ja wroce do Dukana zeby sie nie roztyc :P ale bez jajek, bo ponoc po hcg tucza :) Odpowiedz Link
kajolek17 Re: Wlasnie zaczynam diete 16.08.11, 13:51 Hej! No jak tam u Ciebie???? Jakie rezultaty? Ja zrzuciłam 2 kg. Nie popadam w euforie bo wiem, że narazie to tylko woda ale jestem pełna optymizmu i wierze, że uda mi sie zrzucic parę zbędnych kg.:)) Trzymam kcuki za Ciebie i za siebie. Jak będziesz miała chwilkę to napisz co u Ciebie. Buziaki:))) Odpowiedz Link
zeynab Re: Wlasnie zaczynam diete 16.08.11, 15:58 Hej! Ja niestety zrezygnowalam, bo musialam....dostalam potwornego swedzenia na twarzy, lekarz kazal przestac stosowac ta diete....wrocilam do Dukana. Nie jest zle. Dzis 2 dzien fazy ataku-3 dni-1kg mniej :) Bede zagladac i sprawdzac jak Ci idzie :) Trzymam mocno kciuki :) Odpowiedz Link
agatisa Re: Wlasnie zaczynam diete 21.09.11, 15:44 Hej dzis rozpoczelam pierwszy dzien z kroplami (jeszcze bez diety 500 kcal), ale odczuwam dziwne dzialanie: - po pierwszej dawce porannej lekkie zawroty glowy + rozkojarzenie - po drugiej dawce: nagly szum w uchu (przeszedl po kilku sek, ale mocno mnie przestraszyl), lekkie zawroty glowy, brak koncentracji - gdy zaczelo ustepowac pojawilo sie chwilowe opuchniecie dloni, jakby zdretwienie To dziwne, bo bylam przekonana ze hcg potrzebuje 2 dni na to aby zaczelo dzialac (stad pierwsze i ostatnie 2 dni startowe/koncowe). Szczerze mowiac nie wiem co teraz, czy kontynuowac, czy moze te objawy sa zbyt ryzykowne. Czy spotkaliscie sie z czyms podobnym? Odpowiedz Link
margie Re: Wlasnie zaczynam diete 11.05.12, 22:22 i dlatego ja sie dziwie ze wy siwe decydujecie na hormony. Od miesiaca pije krople homeopatyczne, jem ok. 1000kcal dziennie, schudlam 6kg. Glodu nie czuje, czuje sie swietnie, zadnych skutkow ubocznych. Wg mojej wiedzy, na diecie 500kcal to kazdy schudnie, bez zadnych kropli czy hormonow. Dla mnie zaleta to brak uczucia glodu, z ktorym najtrudniej walczyc. Odstawilam jakiekolwiek pieczywo, poza ryzowym czy chrupkim, z tluszczu zuywam wylacznie oliwe z oliwek do salaty, mieso i ryby z grilla lub gotowane. Zadnego cukru, slodyczy, ryzu, kasz czy ziemniakow. I sa efekty:)) Odpowiedz Link
basia_mikulski Re: Wlasnie zaczynam diete 13.05.12, 13:30 margie napisała: > Wg mojej wiedzy, na diecie 500kcal to kazdy schudnie, bez zadnych kropli czy ho > rmonow. Widac, ze nie czytalas opracowania doktora Simeonsa. Odpowiedz Link
margie Re: Wlasnie zaczynam diete 20.05.12, 10:33 ale po co to czytac, skoro do normalnego funkcjonowania potzreba dziennie ok. 2000 kcal, a ty dostraczasz organizmowi 500? Schudniesz tak, czy inaczej. Pytanie tylko, co sie bedzie dzialo po zakonczeniu diety? Wg mnie, jesli nie bedzie sie pzrekraczalo dziennego zapotrzebowania, to sie nie utyje. W 2001 roku bylam na diecie 1200 kcal, schudlam 30kg w 10 miesiecy i gdyby nie to, ze z roznych powodow zaczelam nie uwazac na to co jem i ile jem, to bym nie utyla, bo podczas diety trwajacej tyle czasu zmieniaja sie nawyki jedzeniowe. Odpowiedz Link