Dodaj do ulubionych

praktyki zagraniczne

06.02.05, 22:38
czesc. szukam info na temat praktyk zagranicznych poza europa. czy wie ktos
moze jakie organizacje posrednicza lub rekrutuja na praktyki?
jakie sa wymagania wobec praktykantow, oplaty, kraje praktyk?

z tego co wiem to aisec rekrutuje na praktyki m.in. do indii. czy ktos
uczestniczyl w ich programie?

interesuja mnie praktyki platne, zwiazane z ekonomia. na wolontariat mnie nie
stac ale jesli ktos byl na praktyce w ONZ, w jakims egzotycznym kraju, to
chetnie poczytam info na ten temat.
jesli ktos ma namiary na firmy (bliski wschod, indiach, generalnie w azji)
chetnie biorace studentow na praktyki to bylbym wdzieczny za namiary.

pozdro smile)
Obserwuj wątek
    • rootka Re: praktyki zagraniczne 08.02.05, 19:41
      bylam na paktyce AIESEC w Turcji, platne tyle zeby do nich nie doplacac,
      pracowalam w marketingu i bylo super.

jesli chcesz jechac do Indii -AIESEC to dobry adres, najwiecej oferowanych
      praktyk jest wlasnie do Indii, a ludzie nie chca tam jezdzic bo malo sie zarabia
      i daleko i niebezpiecznie i goraco i mozna sie czyms zarazic i tym podobne bzdury smile
      powodzenia
    • madziabisqp Re: praktyki zagraniczne 09.02.05, 00:48
      hej
      bylam na praktyce aisecu w malezji przez 10 miesiecy. super sprawa. praktyki sa
      ronego rodzaju, ta na ktorej ja bylam byla platna. nie da sie zrobic na tym
      jakis wielkich pieniedzy, ale wynagrodzenie starcza na utrzymanie sie i na
      podroze po kraju.
      polecam
      magda
    • rasta69 Re: praktyki zagraniczne 09.02.05, 14:05
      czesc.
      w sumie na kasie teraz mi nie zalezy,tyle zeby do tego nie doplacac.
      liczy sie poznanie nowego kraju, nowych ludzi. a najlepiej jakbym w przyszlosci zarabial jednoczesnie podrozujac.
      czy po takiej praktyce, utzrymujecie kontakty z tamtymi firmami? wiem ze duzo firm zatrudnia obcokrajowcow po to zeby pozniej wejsc na rynki europejskie.

dzieki serdeczne za info
      pozdrawiam
      • madziabisqp Re: praktyki zagraniczne 10.02.05, 00:19
        wiele firm w Azji zatrudnia praktykantow z Europy glownie dlatego, ze po
        pierwsze podnosi to ich prestiz, a po drugie licza na to, ze "bialasy" wniosa
        cos nowego do ich firmy. Ja pracowalam w firmie, ktora nie miala zadnych planow
        wejscia na rynki pozaazjatyckie. chodzilo im glownie o to zebym nauczyla ludzi
        innego spojrzenia na pewne rzeczy i wniosla nowe pomysly.
        owszem, utrzymuje z nimi kontakt, ale tylko na stopie przyjacielskiej - ta
        praca dala mi przede wszystkim nowych przyjaciol oraz szanse na poznanie czegos
        czego pewnie ianczej bym nie poznala. taka praktyka to najlepszy sposob na
        poznanie odmiennej kultury. Polecam jechac na jak najdluzej. moim zdaniem kazda
        praktyka ktora jest krotsza niz 6 miesiecy nie do konca spelnia swoje zadanie.
        bo zanim zdazysz sie zaadoptowac i poczujesz sie pewnie (co w takim kraju jak
        np. malezja zabiera kilka tygodni) to juz myslami jestes przy tym, ze niedlugo
        trzeba wracac.
        jesli chodzi o pieniadze to wynagrodzenie nie jest wysokie, ale spokojnie
        starczy na zycie. latwo znalezc sobie dodatkowa prace, np uczac angielskiego.
        ja, mimo, ze nie zarabialam za dobrze, zdolalam odlozyc kase na w sumie 6
        tygodni podrozy po malezji, tajlandii i kambodzy.
        bardzo polecam taki wyjazd. Przy szukaniu potem pracy CV z takim doswiadczeniem
        wzbudza zainteresowanie, na kazdej rozmowie pytano mnie o malezje. Prace
        znalazlam bez zadnych problemow.
        pozdrawiam i zycze powodzenia
        magda
        • madziabisqp Re: praktyki zagraniczne 10.02.05, 00:22
          jeszcze jedno. musisz byc przygotowana na zaplacenie za samolot, ktory do azji
          troche kosztuje. firmy nie zwracaja za to pieniedzy. no i oczywiscie kasa na
          pierwszy miesiac. ale to w zasadzie jedyne twoje koszty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka