marialamour 20.09.06, 22:56 czy ktos moze byl jakie sa ceny zywnosci rozrywek itp bardzo prosze o przyklady Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autotramp Re: wyspy kanaryjskie 27.09.06, 10:14 Byłem w marcu na Teneryfie, dokładnych cen nie podam, ale żywność jest w podobnej cenie jak w Polsce, obiad w restauracji ciut drożej,benzyna tańsza, za wynajęcie samochodu płaciłem 30 euro/doba (Seat Ibiza),a z ciekawostek,tanie jest obuwie skórzane,taniej niż w Polsce mozna kupić kosmetyki (ale nie wszystkie). Generalnie odniosłem wrażenie, że Wyspy są tańsze niż Hiszpania Odpowiedz Link
paakwezi Re: wyspy kanaryjskie 03.12.06, 22:25 No wiec bylismy na Teneryfie, La Palmie, La Gomera i El Hierro w sumie ponad 4 tygodnie, benzyna bardzo tania (w sierpniu kiedy w polsce litr kosztowal ponad 4 PLN tam ceny byly w granicach 2,7 - 3 pln za litr) ze wzgledu na brak niektorych cel. Alkohol i kosmetyki tansze niz w tzw duty free, jedzenie w knajpie dosyc tanie jak na europe i porównywalne z cenami w warszawie. Wynajem samochodu tanio (taniej niz na kontynencie 28 Euro za nowa - mniej niz 2 letnia astre) polecam cicar sa na kazdej wyspie. Przeloty miedzy wyspami to juz dosyc droga impreza biorac pod uwage czas lotu np z Tenerife do La Palmy lot traw 19 minut i kosztuje w jedna strone ok 80 Euro. Mozna tez promami ale z 15 miesiecznym dzieckiem nie zdecydowalismy sie. Odpowiedz Link
camel_3d Re: wyspy kanaryjskie 04.12.06, 09:27 bylem 4 lata temu w sytczniu. (Grand Canaria) a. przyroda super, al etrzeba miec samochod. b. polodnie..koszmar tysiace hoteli i hotelikow, zero kulturalnych rozrywek, cale zycie kreci sie wokol centrow handlowych. ale odpoczac mozna... Odpowiedz Link
mister1 Re: wyspy kanaryjskie 06.02.07, 08:21 bylem wielokrotnie - restauracje niedrogo, alkoholol i papierosy taniocha Odpowiedz Link