Dodaj do ulubionych

Pytanie o quinny zapp

02.02.11, 20:31
Może to już było, nie wiem, na starym forum wózkowym dopiero od miesiąca byłam. Chodzi mi o wózek quinny zapp, czy oparcie jest w nim regulowane, aby np. dziecko mogło sobie w nim pospać. Bo jeśli oparcie w zappie nie jest regulowane, to chcę kupić wózek o wyglądzie a'la zapp np. titanium bab, espiro czy lira (chyba tak one sie nazywają). Miałam już przy starszym synku titanium baby i byłam naprawdę zadowolona. Czy jest może jakiś inny wózek tego typu, który byście poleciły?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 20:35
      kup nakładke do zappa zappxtra przekladane siedzisko i regulowane polecam
      • simimi Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 20:49
        Oglądałam na youtube i jest super. Ale gdzie można kupić tę nakładkę zappxtra? Na allegro nie widziałam. W ogóle ile taka nakładka kosztuje?
        • mama1dawidka Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 20:53
          nakładke ja mam i jest naprawde super ta buda i w ogóle bonoc na bobowózki maja ja kupiłam moja w niemczech za 75 euro ale widzialam raz jak ktos na allegro za 500 złotych sprzedawał (jak dla mnie zdzierstwo) ale jak komu zalezało to kupil smile
          w sumie to nie wiem czy wtedy babka sprzedala ta nakładke
    • sylki Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 20:41
      Nawet jeżeli gdzieś tam o tym było, to tu nie było big_grin

Tak więc, zapp nie ma regulowanego oparcia, chyba, że kupisz zappa xtra, który wygląda tak:
      na zdjęciu masz oba modele, tak dla porównania
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/hh5xBlPBPM7YZDggRB.jpg
      • simimi Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 20:51
        Acha, w sumie to zappxtra odpada, bo nakładki sie nie da złożyć i trzeba ją pakować do bagażnika w oryginalnej wielkości + złożony stelaż. A mam mały bagażnik i chodzi mi o wózek, w którym tapicerka składa się razem ze stelażem.
        • pomilak1 Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 21:28
          no niestety "zwykły" zapp się nie rozkładauncertain ja miałam ze 2 miesiące espiro magic byłam zadowolona ale dziewczyny które go dłużej użytkowały skarżyły się na opadanie stelaża w dół. Podobno fajny i wytrzymały jest titanum baby spider nie wiem niestety pod jaką obecnie nazwa można go dostać smile
          • afroddytta Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 21:49
            Ja właśnie też mam Titanium baby spider już 3 lata i wszystko super!
            Ale piszę dużymi literami NIE KUPUJCIE ESPIRO MAGIC ani LIRA. Niestety magic to jakaś tragedia w użytkowaniu chyba jeszcze nie słyszałam od żadnej użytkowniczki aby się nie zepsuł czyli nie opadł. Sama namówiłam przyjaciółkę i kupiła, a po trzech mies. rączki były przy ziemi-załamka!
            O lirze jest mniej opinii, ale ostatnio też czytałam o tych rączkach więc chyba nie warto ryzykować.
            Na poprzednim forum dziewczyna pisała, ze nie psują się te pod nazwą chyba z firmy Babywelt flic i fit, ale one chyba w PL niedostępne, tylko w DE (one mają nawet adaptery do fotelików).
            Taitanium Baby to teraz bywa sporo na allegro, ale używane i nie wiem czy warto (nie wiadomo co ludzie z nim zrobili), a ten dystrybutor od którego kupowałam to chyba przepadł.

Pojawiły się też nowe bardzo podobne wózki (też rozkładane do spania, z barierką) allegro.pl/ultralekki-wozek-vivi-2010-swiateczna-promocja-i1425203921.html
            Moja szwagierka ma już ponad rok (dość intensywnego użycia) i sobie bardzo chwali. On ma nieco inną konstrukcję, rączka jest sztywniejsza, chyba nieco wyższa i właśnie przez to nie powinien opadać. Szwagierce po jakimś czasie materiał puścił na szwie na siedzisku to przysłali po to kuriera i następnego dnia przysłali naprawione-całkiem przyzwoicie. Co roku chyba mają inny kolor, ona ma czerwony, a teraz sprzedają pomarańczowe, zresztą wtedy były droższe. Sama myślę, że taki kupie jak Titanium się rozpadnie (ale to chyba nigdy nie nastąpi).
            • mamaly Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 22:54
              Baby Welty też siadają, widziałam nie raz taki "padnięty" na ulicy. O titanium Baby Spider było sporo na starym forum kilka lat temu, jak na rynek weszły i niestety , ale dziewczynom też zaczynały siadać po ok. 2-3 miesiącach. Twój egzemplarz musi być wyjatkowo szczęśliwy.

A.
              • simimi Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:09
                Jak pisałam wcześniej, też miałam do starszego synka titanium baby spider, jeździłam nim półtora roku i rewelacja, nic się nie działo, obładowany jeździł zakupami nie raz, o prostu super wózek. A teraz przy młodszym synku chciałam wypróbować coś o podobnej konstrukcji, ale innego. Dzięki za info o espiro i lira, na te w ogóle nie zwrócę już uwagi. Pozostaje zatem ponownie titanium i oczywiście ten VIVI. Jak ja lubię takie wózki w wersji light smile
              • afroddytta Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:09
                No nie wiem bo koleżanka kupiła razem ze mną, i jeszcze jedna od tego dystrybutora tylko nazywał się Picolo (nie rozkłada się na płasko) i wszystkie 3 są ok.

Dlatego ten VIVI wydaje się ok. Nie jest drogi, a konstrukcja opadanie wyklucza. Generalnie czuje się różnicę w prowadzeniu, rączki są sztywniejsze i czuć, że w pionie nie pracują więc raczej luzy się nie zrobią. On bardziej konstrukcyjnie do zappa podobny.
                • mamaly Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:30
                  afroddytta napisała:

> No nie wiem bo koleżanka kupiła razem ze mną, i jeszcze jedna od tego dystrybut
                  > ora tylko nazywał się Picolo (nie rozkłada się na płasko) i wszystkie 3 są ok.
                  >

Ja też nie wiem bo nie miałam, ale choćby tutaj: na 4 wpisy , dwie opinie negatywne - obniżanie się wózka, w tym jedna od naszej forumowej Magdy

www.bangla.pl/wozki/spacerowki/titanium-baby-wozek-spider-p3076.htm
                  A.
    • sylki Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:08
      A tak w ogóle nie lepiej kupić buggstera?
      Fakt w PL ciężko dostępny, ale można kupić używany, trzeba tylko trafić. Wczoraj np poszedł jeden na all za 201 zł
      Wózek nie do zdarcia. Sama kupiłam używany, a już 2 córa będzie nim jeździć.
      • simimi Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:12
        Widziałam tego buggstera z allegro, ale moim zdaniem był w fatalnym staniem, sporo dziur w tapicerce i okienku, a do tego tapicerka w zbyt jasnym kolorze. W pierwszej kolejności jest u mnie buggster, ale szukam jakiegoś w rozsądnej cenie już z miesiąc i nic. Najpóźniej do marca chcę kupić taką lekką spacerówkę. Mój Janek będzie miał wtedy 7 mc, będę woziła go do żłobka, a wózek będzie musiał być wtedy zawsze w bagażniku. Teraz wożę quinny speedi, ale musiałam wyjąć półkę, bo inaczej się nie mieści. Oczywiście speedi nie sprzedam, bo przyda się na nasze wyprawy do lasu smile
        • afroddytta Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:27
          Też widziałam tego buggstera, bo jakby była okazja to bym się skusiła smile
          Ale ten wydał mi się strasznie syfny, a te uszkodzenia (nie wiem czy poważne i istotne), ale mojego męża by zdenerwowały, a myślisz sylki, że cena była ok te 200zł?
          Widziałam ten wózek raz na wakacjach w i jednak wydał mi się dość spory (nie jest to żadna wada, ale przy zappie to chyba jak czołg wygląda).
          A wiecie co mnie dziwi, ze mieszkam w warszawce, a buggstera widziałam w Grecji, city mini w Mikołajkach, bugaboo też na Mazurach, a w mojej dzielnicy to jakieś średniowiecze (a generalnie to dzielnica młodych rodzin i nie jakaś biedna).
          • szamiran81 Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:45
            Ja miałam Espiro Magica przez ponad dwa lata i obie z córą byłyśmy zadowolone. Nic mi się nie popsuło przez cały ten okres, fakt raz stelaż siadł, ale okazało się, że zgubiłam śrubkę na której stelaż się trzyma. Kupiłam w sklepie z częściami taką za 1 zł i po sprawiesmile
            Nie wiem tylko czy we wszystkich Magicach tak jest, bo w moim pod pupą była taka tektura i ona była jakby za mała i musiałam pilnować, żeby była na środku, bo inaczej córka krzywo siedziała. Jakby ktoś kupował to warto to sprawdzić. Poza tym mankamentem i brakiem okienka w budce nie narzekałam.
          • sylki Re: Pytanie o quinny zapp 02.02.11, 23:56
            No niestety Buggster przy Zappie wydaję się krowiasty, ale wszystko przez tą ramę, dzięki której dziecko ma więcej miejsca. Mam Zappa i jedyne co ma fajne, to małe składanie, cała reszta mnie nie powala.
            Porobię jutro foty porównawcze, mąż mi tylko musi Zappa z auta przynieśćsmile

Co do ceny, ja za swojego dałam 250 albo 350 nie pamiętam, kurcze, dawno to było z 3 lata temu na pewno. Mój miał małą plamkę na budzie (nie do sprania) i oderwany nap od kosza. Mój buggster to ten sam model co ten z aukcji, zastanawiam się tylko czy ten nie jest starszy czyli 2006, bo ma dziwną "folię" na środku budki (dokładnie na pałąku tej budy)
            Jeżeli chodzi o pęknięcie tej grubej folii na podnóżku, to bardzo częste było (chociaż moja jest cała), ale już pęknięcie plastiku...200 zł to nie jest duża cena, ale ja lubię wózki bez wad i jak folię na podnóżku bym przeżyła, tak pęknięcia plastiku już nie.
        • mamaly Re: Pytanie o quinny zapp 03.02.11, 00:14
          A może Baby jogger city mini (lub micro) , jest mniejszy niż Buggster.

A.
          • afroddytta Re: Pytanie o quinny zapp 03.02.11, 11:04
            Micro oglądałam w Świcie dziecka i nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, taki hamak na stelażu. Radziłabym obejrzeć na żywo przed kupnem bo ja trochę w szoku byłam.
    • marle200 A może navington scooner? 03.02.11, 14:10
      Widziałam go w sklepie. Wygodny, świetna buda i tapicerka, skladanie w pół i z pewnością nadaje się również na zimę. Ma również osłonę na nogi a siedzisko bajka prawie 40 cm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka