Dodaj do ulubionych

peg perego - który model

05.02.11, 07:08
Wiem, ze było dużo takich watków na starym forum, ale nie zdążyłam ich dokładnie przejrzeć. Prosze więc o pomoc. Bardzo podobają mi sie wózki peg perego, ale nie wiem który model wybrać. Szukam spacerówki dla dużego dziecka (ma rok i 85 cm, 14 kg). Wózek powinien być dostosowany do wysokich osób (mam 180 cm wzrostu). Będzie to jedyeny wózek w domu, wiec powinien sprawdzać sie w każdych warunkach. Fajnie jezeli dałby się prowadzić jedną ręką. Czy wszystkie modele peg perego mają tak samo duże budki? Waga i wymiary wózka po złożeniu nie mają większego znaczenia.
Będę wdzieczna za każdą podpowiedź
Obserwuj wątek
    • variuss Re: peg perego - który model 05.02.11, 13:06
      jezeli waga i wymiary nie maja znaczenia, a wozek ma byc w kazdy teren to moze GT3 ?

Z tym, ze jezeli chodzi o 3- kołowce to jest duzo imnych, fajnych modeli
      • kornelka01 Re: peg perego - który model 06.02.11, 08:18
        Wolałabym spacerówkę na 4 kołach. Trójkołowce nie bardzo mi się podobają.
    • annulka79 Re: peg perego - który model 06.02.11, 14:26
      A czy koniecznie musi to być Peg Perego? Jeśli GT3 odpada jako trójkołowiec to zostaje w zasadzie tylko Switch EASY DRIVE. Żadnego z podwójnymi rączkami nie da sie wygodnie prowadzić jedną ręką a innych z pełną rączką amortyzacja na pewno nie jest na każdy teren.

Obszerny, z super budką i łatwy w składaniu, prowadzeniu jest np. BJ City elite ale to trójkołowiec, może Jane Nomad ? nie wiem tylko jak z wysokością rączek w tych modelach.
      • kornelka01 Re: peg perego - który model 08.02.11, 09:00
        Chciałabym Peg Perego, chociaz nie upieram się i jestem otwarta na inne propozycje. Przy pierwszym dziecku miałam wózek trójkołowy i zraziłam się do nich.
        Podoba mi się ten Switch Easy Drive. czy łatwo sie prowadzi? Czy jest to odpowiedni wózek dla dużego dziecka? jak sprawdzaja sie te pojedyncze obrotowe koła?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka