lupa_87 11.03.11, 13:25 Proszę o opinie mamy, które korzystały z takiego rozwiązania - sprawdziło się czy nie? Oczywiście chodzi o Letnie dziecko. Jakoś do pół roku w tym, a potem już spacerówka (vintage 3) rozkłada się na płasko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanna79 Re: Prima Easy zamiast gondoli 11.03.11, 14:08 U nas się sprawdziło, choć nie był to mój wybór, a konieczność. Synek jest majowy i w wieku 2,5 miesiaca kategorycznie odmówił leżenia w gondoli, po prostu nie szło wyjść na spacer, a w tym foteliku na stelażu S4 jakoś dobrneliśmy do przeprowadzki do spacerówki. Odpowiedz Link
mak-111 Re: Prima Easy zamiast gondoli 11.03.11, 14:15 u nas to sie sprawdzilo zamiast spacerowki . mloda byla mala (4,5 miesiecy jak sama siadala) i bardzo drobna. w zwyklej spacerowce nam sie topila. uzywalam ze stelazem inglesiny magnum zanim nie kupilismy zwyklej mniejszej spacerowki. mysle, ze latem moze byc w tym dziecku bardziej goraco niz w zwyklej gondoli. Odpowiedz Link
majkusia08 Re: Prima Easy zamiast gondoli 11.03.11, 21:16 U nas sprawdził się ten fotelik zamiast gondoli Mieliśmy do niego oryginalną folię p/deszczową i był używany na stelażu Mutsy 4Rider. Córka urodziła się 15 lutego. Odpowiedz Link
lupa_87 Re: Prima Easy zamiast gondoli 16.03.11, 12:08 W zasadzie to mam wątpliwości odnośnie wielkości, wygody i płytkości tego rozwiązania. Wiem, że to tylko około pół roku, ale w sumie codziennych spacerów. Szkoda mi kupować i prima easy i gondolę, wywalić kasę i próbować, czy będzie gondola potrzebna czy nie. Myślałam, też sobie, że skoro vintage 3 rozkłada się całkiem na płasko to ostatecznie mogę dokupić nosidło / miękką gondolę i wkładać do spacerówki, gdyby brak gondoli się nie sprawdził. Może macie jakieś real foto dzieciątek w prima easy? Odpowiedz Link
hanna79 Re: Prima Easy zamiast gondoli 16.03.11, 13:49 Proszę bardzo kilka znalazłam. Wiek dziecka na kolejnych zdjęciach ok 2,3,4 miesiące (średniak-50 centyl) Ps. Jak byś chciała dla porówniania, jakieś zdjęcia w gondoli Moon, to mogę poszukać... Odpowiedz Link
lupa_87 Re: Prima Easy zamiast gondoli 16.03.11, 16:34 Aż tak świetnej odpowiedzi wizualnej się nie spodziewałam - dzięki serdeczne. A jak wygląda "dno" tego fotelika. W sensie, czy jest tak na prawdę płaskie i w miarę twarde, odpowiednie dla małego kręgosłupa? Czy jak jest wpięty w stelaż (rozłożony na płasko), to potem przy wkładaniu do auta z dzieckiem w środku, nie ma problemów ze zmianą pozycji, kąta nachylenia odpowiedniego do jazdy? Odpowiedz Link
hanna79 Re: Prima Easy zamiast gondoli 16.03.11, 20:10 Dno fotelika nie jest płaskie, bo to jednak fotelik, jest takie profilowane i wyłożone gabeczkową wyściółką. Na zdjęciach jest też władka redukcyjna dla noworodka, którą się wyciąga. Zmiana pozycji bezproblemowa, rozkładałam i składałam fotelik nawet jak dziecko w nim spało, jest taki "podnośnik" z tyłu fotelika. Tak wygląda fotelik maksymalnie rozłożony: A tak maksymalnie siedzący: A może jak szkoda Ci kasy na gondolę, to kup używaną na allegro (gondolki się mało niszczą), a potem odsprzedasz bez straty. Jak tak właśnie zrobiłam, nawet na niej zarobiłam Odpowiedz Link
lupa_87 Re: Prima Easy zamiast gondoli 18.03.11, 11:24 Jeszcze raz dzięki za świetne zdjęcia i pomoc w podjęciu decyzji. Po przemyśleniu i obejżeniu, uważam, że jednak bez gondoli sie nie obejdzie. Albo kupię używaną i prima easy, albo nową i baby zero Odpowiedz Link
hanna79 Re: Prima Easy zamiast gondoli 18.03.11, 16:00 Myślę, że to dobra decyzja! A używana gondolka to naprawdę dobre rozwiązanie, akurat na allegro są tylko dwie używane, jedna mako i jedna moon, ale dość często się pojawiają, można upolować jakąś ładną Nie wiem czy masz nowy wózeczek czy jakiś starszy, ale wózek z unisystemem musi mieć gondolkę z unisystemem, a wózek z osobnymi adapterami musi miec odpowiednia gondolę. Udanych zakupów życzę Odpowiedz Link