Dodaj do ulubionych

Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/

03.07.11, 15:58
Od wczoraj nacieszam sie moim nowym nabytkiem i choc baaardzo mi sie podoba i na prawde wszystko jest w nim super tak jego wielkosc troszke mnie jednak zmartwila sad Moj dwulatek juz sie nie miesci, tzn na sile owszem ale wszystko ma na styk a 7 miesieczna coreczka wyglada w nim akurat wink

Czyli do konca wozkowania na pewno mi nie starczy przy moich tak duzych dzieciach ... moza powinnam byla kupic jednak Urbana ? echhh

No ale ja nie o tym mialam pisac wink
Dziewczyny sprawdzie prosze czy w Waszych Swiftach tez tak macie ? Nie powiem ale troszke mnie to denerwuje:

http://img8.imageshack.us/img8/7411/zdjecie1w.jpg

Nie wiem czy mnie zrozumiecie ale na moje oko, skoro naszyta jest ta skora do zmiany wysokosci pasa to nie powinno byc juz dziury pod spodem w czerwonym materiale - strasznie mi sie to siepie i nie wyglada ladnie.

http://img35.imageshack.us/img35/556/zdjecie2vy.jpg

Zas na samej gorze tak jest przyszyty pasek ze wystaje to biale wypelnieni oparcia i nie moge sie tego pozbyc.

Wiem to sa szczegoly ale ja nie lubie niedociagniec !

Sprawdzcie prosze czy u Was tez tak jest wink
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 03.07.11, 16:33
      Ja szelki przekładalam tylko raz - jak kupiłam wozek i z tego co kojarzę to zamocowane były na najnizszym poziomie a ja przemontowywałam je poziom wyżej. I wydaje mi się że w oparcia na materiale dziura była tylko u góry a szelkę przeciągało się pod tą skórą i nie było dodatkowych rozcięć w materiale.
      Nie mam teraz wózka przy sobie ale jak będę miała to sprawdzę.
      I na pewno się tak nic nie siepało, a w ogóle co to jest to białe? Nie kojarzę żeby było tam jakieś białe wypełnienie.
      Tak czy siak jak będę miała wózek w domu to mu się dogłębnie przyjrzę, chyba, że ktoraś z dziewczyn Ci szybciej odpisze.
      • saras-wati Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 03.07.11, 22:12
        mam rozcięcia w materiale, ale nie wygląda to, jak u Ciebieuncertain właściwie nic spod tej skóry nie wystaje...wszystko estetycznie wyglądasmile

ale(chyba Lucyna to wykrakała) terkocze mi ten plastik od hamulcówsad co z tym zrobiłaś? bo jestem przewrażliwiona, jeśli chodzi o jakiekolwiek stukanie i pukanie oraz innewink
    • walker85 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 03.07.11, 22:48
      Mnie na szczęście nic nie terkocze. Jedyne co mnie drażni w tym wózku to okropny zapach gumy uncertain, przypominający chińskie trampki... Materiał też mi nie wystaje.
      A miejsca jest rzeczywiście mało, mój syn ma 8 miesięcy i wózek wydaje się na niego na styk.
      Dla mnie jednak najbardziej się liczy to, że wózek jest lekki i ma pompowane koła. smile
      • gaga-sie Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 03.07.11, 23:59
        Hmmm. U mnie wszystko w porządku, nic nie terkocze, nie strzępi się i gumy nie czułam specjalnie, ani na początku, ani teraz. Co do obszerności siedziska, to wiadomo,że on do największych nie należy (swoją drogą, nie porównywałam nigdy wymiarów siedziska swift-urban, ciekawe jakie są różnice?), w każdym razie mojemu roczniakowi jest wygodnie. Wcześniej miałam tendencję do wybierania obszernych wózków "na zapas" i ciągle coś było nie tak. W końcu kupiłam swifta i z każdym dniem lubię go coraz bardziejsmile Mam nadzieję,że nie zapeszę i coś nie zacznie się psuć...
        • marge.s Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 00:54
          Dzieki dziewczyny, czyli te naciecia na materiale pod spodem sa na pozadku dziennym ? Ale takie biake farfoly tez Wam wystaja ? No u mnie to ladnie nie wyglada jak widzicie sad reklamowalybyscie cos takiego ?
          No i hamulec podczas jazdy tez mi dzwoni uncertain

Ale mialyscie racje prowadzi sie super no i jest piekny tongue_out

I tak chodzi mi po glowie teraz czy nie zamienic go na urbana ... a moze przesiadlwszy sie z Emmaljungi Smart mam tylko takie odczucie ? Jutro Wam pokaze jak moje 7 miesieczne dziecko w nim wyglada, boje sie ze za pol roku bedzie juz dla niej na styk i nie bedzie mogla juz w nim wygodnie spac sad
          • m7-7 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 07:41
            Proszę podaj też wymiary swojego dzieciątka ze zdjęciami. Ja juz byłam na swifta zdecydowana jako wózek na zime, ale teraz znów zaczełam sie zastanawiać. W tej chwili moj maluch ma 14 m-cy i do kruszyn nie należy. Nie jest wysoki ale taki pulpecik z niego smile Ma 74 cm (choc ubranka zakładam juz na 80) i koło 11 kg.
            • emma301 [FOTO] 9,5 miesięczniak w Urbanie 04.07.11, 08:50
              Dziewczyny, dla porównania ze Swiftem, wrzucam Wam fotkę 9,5 miesięcznego facecika w Urbanie.
              Młody waży 9,4 kg, ubranka nosi na 80 cm i bardzo lubi jeździć MBsmile
              U nas nic nie skrzypi/terkocze, nie wystaje spod pasów, ogólnie świetny wózek.

https://wrzesien2010.blox.pl/resource/Hubert_MB_2.JPG

Pozdrawiamy
          • gaga-sie Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 09:03
            Nacięć nie sprawdzałam jeszcze,ale zerknę dzisiaj, ale na pewno nic mi się nie strzępisadi nie grzechocze. Nie wiem, co Ci radzić...Ja zadzwoniłabym do Euro-Trade i opisałabym problem. Mój maluch skończył rok, jeszcze ma kilka cm do podnóżka. M7-7, najlepiej, jakbyś obejrzała wózek w realu, gdzie mieszkasz? Może coś podpowiemy.
            • m7-7 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 10:06
              U mnie w mieście taki wozek zobaczyc w realu to marzenie ścietej głowy. Najbliżej mi do trójmiasta smile Byłam kilka razy w mama i ja ale tam też takich okazów nie uświadczysz sad
              • gaga-sie Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 10:43
                To nie pomogęsad Mieszkam na Dolnym Śląsku.
    • lucyna_1980 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 01:42
      Na te hamulce jest taka rada - trzeba tam do środka wpuścić kroplę silikonu sanitarnego (chyba tak to się nazywa) i przestaną grzechotać te nakładki. Mi one grzechotały "od nowego"
      • saras-wati Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 08:55
        Dzięki - zaraz tam napsikam silikonemsmile

Farfocle nie wystają u mnie, ale nie wiem czy reklamowałabym? Jeśli bardzo Cię to irytuje, to reklamujsmile
        Na szczęście mojego chińskimi trampkami nie czuć, bo jest jeszcze z Nowej Zelandiismile) Ale pamiętam, że właśnie ten zapach wkurzał mnie w maclarenie i bj mini, ale wywietrzyło sięsmile

Co do wielkości wózka...jeździ w nim obecnie moja 18-miesięczna córeczka, która jest przeciętnych rozmiarów - 50 centyl waga oraz 75 centyl wzrost. Do końca oparcia ma jeszcze trochę, siedzi w wózku wyjątkowo wygodnie i dopiero od kilku dni stawia całe stopy na podnóżkusmile Myślę, że ten wózek spokojnie starczy do końca wózkowania(dla mnie to ok. 3 lat), bo później maluch nie rośnie już tak szybkowink
        • walker85 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 10:06
          Mnie ten zapach dobija uncertain Mam obawy przed wożeniem synka dopóki się całkowicie nie wywietrzy, bo jest baaardzo intensywny. No dosłownie taki jak te czarno-białe chińskie trampki indifferent Wózek jest prawie cały czas na dworze czy przy otwartym oknie i na razie nie ma zmian.

Dziewczyny a Wy jakie macie patenty na to rysowanie stelaża przez pałąk?
          Bo ja mam ten wózek około tygodnia a stelaż porysowany ( w tym miejscu) bardziej niż w rocznym Mutsy.

Mój syn waży 9 kg i ma 74 cm wzrostu (ostatni pomiar) i do podnóżka ma daleko. Powiedzcie mi czy u Was materiał z budki i te boki z siedziska też są na dziecku? Jak temu zaradzić?
          Słyszałam coś o wkładce od Pani Helenki. Ile kosztuje taki bajer i ile się na niego czeka? smile
          • tygisek Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 10:50
            ja bym sprobowala poporstu wyprac tapicerke, no a kola (bo jak sadze to one "daly" przykry zapach calemu wozkowi) zgubia pewnie po kilku spacerach smrodek gumy...
            material z wozka, ktory otacza dziecko w srodku (i troche zabiera miejsce) wyciagam na zewnatrz: wypycham od tylu oparcie na maxa, tak, zeby cale oparcie zostalo w srodku, a ten zbedny material zostaje wtedy na zewnatrz (nie wiem jak to wyjasnic dokladnie, ale da sie, poprobuj)
            co do palaka, to my nie odpinamy go nagminnie (ja mam urbana i Mlody jest drobnym dzieckiem, wiec spokojnie wkladam go i wyjmuje bez odpinania palaka, sprawdzilam jak to jest u mnie z tymi ryskami, sa, ale bez przesady, nie tragiczne i nie przeszkadzaja mi, pewnie da sie je jakos wypolerowac-trzeba zapytac Malza, faceci maja wieksza wiedze na ten temat)
            mysle ze mozna zabezpieczyc to miejsce np okrecajac rurke w miejscu zapinania palaka np tasma izolacyjna-jest cienka i dobrze sie przykleja, a po odlepieniu nie zostawia lepkich sladow, sa rozne kolory, mysle ze moze to byc dyskretne i estetyczne zabezpieczenie przed rysowaniem...
            a wkladki od Pani Helenki sa bardzo fajne, ja na swoja czekalam bardzo krotko (to napewno zalezne jest od tego, jak z czasem i planami stoi Pani Helenka, ale wszystkiego sie dowiesz co i jak jak napiszesz do Pani Helenki mejla, to przemila osoba i jest z nia swietny kontaktsmile) dodam ze cena jest naprawde przystepna, no a sama wkladka bardzo estetycznie i profesjonalnie wykonana wiec warto!
            • gaga-sie Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 13:14
              Faktycznie, ten pomysł z upychaniem materiału pod oparciem też jest fajny, tygiskusmile Muszę spróbować, jak będę jeździć bez materacyka. Co do zarysowań na rurkach, codziennie zdejmuję pałąk, ale nie mam mocnych zarysowań. Z początku trudniej szło mi zapinanie pałąka, teraz już chyba nabrałam nawyku. Pozdrawiam.
          • gaga-sie Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 10:50
            Materiał układałam nad głową dziecka, ale to nie jest wygodne. Od kiedy mam wkładkę u p. Helenki, układam go równo pod materacykiem i jest o niebo lepiej. Wkładka kosztuje 50 zł +przesyłka (np. ekonom. 6 zł). Co do zapachu, pewnie jakoś wózek było czuć gumą, ale nie aż tak intensywnie,żebym zapamiętała. Ja następnego dnia byłam z nim na spacerze, wózka nie trzymam w domu, tylko w wózkowni. Zapachu nie czuję wcale. Mam nadzieję,że szybko się z nim uporasz.
            • saras-wati Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 11:16
              ja robię z tym materiałem, jak tygisek - zerknij może na youtube, tam jest pokazane - wypchnij oparcie maksymalnie do przodu i cały materiał znad oparcia oraz z boków, przekładam do tyłu i poprawiam oparciesmile nie jest to dla mnie problematyczne, bo moja mała rzadko śpi na spacerach, więc rzadko poprawiamwink

materacyk od Pani Helenki jest bardzo fajnysmile chociaż mi bardzo podobają się te dedykowane dla mb z amerykańskiego ebaya(dziewczyny linkowały w którymś wątku)
            • fk4i4 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 11:16
              emma a nie chciałoby Ci się zrobić fotki z rozłożonym daszkiem, mam starszą wersję i chciałabym sobie porównać, jeśli to nie kłopot, najlepiej z tym ślicznym facecikiem wewnątrz dla ozdoby smile
              • walker85 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 11:41
                Bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi, zaraz zacznę coś kombinować z tym materiałem wink Tylko poczekam aż mi paznokcie wyschną big_grin
              • emma301 Proszę bardzo:) 04.07.11, 11:50
                zdjęcia jeszcze "ciepłe", a facecik już 10-miesięcznysmile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/fe/ze/ssax/bkPmqHaVTOaBYadcGX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/fe/ze/ssax/kmFnyNeU7G7prmoPZX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/fe/ze/ssax/aIOeISl2S3mk5B8xbX.jpg
    • saras-wati swift vs. urban zdjęcia 04.07.11, 11:53
      nie moje wprawdzie, ale może coś podpowiedząsmile

www.flickr.com/photos/25654684@N06/4544360763/
    • coco_rosie Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 14:53
      Ja po przekładaniu szelek miałam te meteriałowe farfocle. Przycięłam je ostrożnie nożyczkami.
      Myślę, że z białymi (to chyba ta watolina ze środka) możesz zrobić to samo.
      Pasek na górze wychodzi spod materiału (ja mam na najwyższym ustawieniu), więc może trzeba wkładać pasek pod materiał aż, zmieniając jego wysokość.

A dzwoniące czerwone nakładki na hamulce zostały zdjęte - w niczym to nie utrudnia naciskania hamulca.

Materiał koniecznie tak jak dziewczyny piszą - za oparcie, można też trochę wyregulować wielkość siedziska przekładając ten kawałek między nogami pod naszywkę z ostrzeżeniem, tylko wtedy mniejsze dziecko zjeżdża niżej. A budę można podnieść. Mój młody, 2 lata, a wzrostowo 94 cm i mam nadzieję zimą jeszcze z wózka korzystać. Za to chudy jak szparag, więc nie martwię się że się w śpiworku i kurtce nie zmieści - najwyżej będzie miał bardzo przytulnie wink
      • fk4i4 Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 16:19
        dzięki emma
    • ollasja Re: Posiadaczki Swifta, czy tez tak macie ? :/ 04.07.11, 21:02
      Mnie kusiła już kilka razy zamiana Urbana na Swifta (głównie z racji gabarytów i wagi), ale ostatecznie nie zrobiłam tego właśnie z powodu wymiarów siedziska. Synek ma 18 m-cy i do najmniejszych nie należy (rozmiar 86 powoli robi się za mały), a w Urbanie siedzi (i często śpi np na boku) bardzo wygodnie i ma mnóstwo miejsca. Nie dosięga jeszcze nogami do podnóżka i naprawdę aż miło patrzeć jak tak sobie jedzie jak król smile
      • marge.s Przesiadka na Urbana 05.07.11, 10:09
        Zobaczccie same jak to moje prawie siedmiomiesieczne dziecko wyglada w Swifcie

http://img695.imageshack.us/img695/7495/julka1.jpg

http://img835.imageshack.us/img835/1954/julka2.jpg

Jak spala wczoraj w nim pierwszy raz to doznalam szoku, ruszyc sie w tym kokonie nie mogla a glowa wybrzuszala sie z tylu poza siedzisko uncertain

To jest i mial byc moj jedyny wozek tak do 2 latek max 2,5 az urodzi sie nasze ostatnie dziecko ale skoro teraz ona jest juz tam wciskana to nie mam wyjscia. Jesli zdecyduje sie za pol roku na zmiane widzac, ze juz sie nie miesci strace baardzo duzo - sprzedajac teraz uzywany wozek dwa dni plus zapakowana wciaz w kartonie gondole z czysta gwarancja powinnam uzbierac na samego Urbana mam nadzieje wink

Tylko jedno mi nie daje spokoju na zdjeciach porownawczych (za ktore bardzo dziekuje kiss) rzucaja sie w oczy wieksze kola i to ze jest dluzsza rama i podnozek ale jak z siedziskiem ?
        Czy bedzie dla nas odczuwalnie wieksze ?

Co radzicie mi zrobic ? Wydaje mi sie ze Elite jest chyba wiekszy tzn siedzisko jest obszerniejsze ale MB jest ladniejszy tongue_out no i chcialabym poniej go pouzywac z gondola a ELite z tego co kojaze nie ma opcji z gondola prawda ?
        • m7-7 Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 10:15
          Marge.s a możesz podaj wymiary swojej pociechy? Tzn na ile jej ciuszki kupujesz i ile wazy? Bo rzeczywiście patrząc na zdjęcie ma się wrażenie że wózeczek jednak mały sad
          Mnie w Urbanie nie bardzo się podoba to że te koła są większe (przez co wózek więcej miejsca zajmuje w bagażniku) no i od razu waga idzie w górę sad
          • lucyna_1980 Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 10:42
            Marge.s a jak masz zapięty pas krokowy? Na ten blizej oparcia? Bo na piewerszym zdjęciu mała prawie cała lezy na powierzchni oparcia i siedziska, nóżki nie zwisają Później jak bedzie większa to inaczej bedzie się rozkładała. Na drugim zdjeciu jak siedzi to jeszcze ma całkiem dużo miejsca nad główką. Więc może jak podrośnie, zacznie lepiej siedzieć to inaczej to ciałko bedzie się ukladało.
            Moja jak miała 7 miesiecy też była taka okrąglinka a teraz chudziak taki , że jeszcze jedna by weszła do wózka.
            Daj temu wózkowi szansę - bo wg mnie Twoja córka jeszcze jest za malutka do niego. Wiem, że twierdzisz inaczej... big_grin
            Zobacz jak wyglada moja - dotyka nogami podnożka a nad głową całkiem sporo miejsca.
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2717876,2,15,Mountain-Buggy-kolor-Flint.html
        • m7-7 Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 10:20
          Czy siedzisko w Swifcie jest dużo mniejsze od siedziska mini?
          • saras-wati Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 11:23
            nie wiem czy widać, bo zdjęcia robione na szybko telefonemsad

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2638011,2,2,mini-vsswift.html

wg mnie trochę szersze jest mini, choć budki, jak na moje oko na tej samej wysokościwink ale wg mnie swift sprawia takie wrażenie - małości i wąskości, ale dziecko ma miejsce, bo rozpycha się w materialewink

miałam urbana i niestety dla mnie ten wózek okazał się za dużysad oparcie jest trochę wyższe, jest na pewno szerszy, ale ta rama i koła są ogromnewink choć dzięki temy naprawdę fajnie wyglądasmile

wg mnie ten wózek do 2,5 lat wystarczy, bo maluchy później się wyciągają - przynajmniej moje, bo jak widzisz calineczka napisała, ze u niej było odwrotniesmile

niestety, ale sama musisz podjąć decyzję...elite jest naprawdę sporo większy! szkoda...szkoda, że nie zrobiłyśmy ze srebrnolistką zdjęć porównawczych na spacerzesad
            • m7-7 Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 12:43
              Dzięki Saras... ze zdjęcia wnioskuję że siedzisko w Swifcie jest troszkę węższe niż w mini. Mini teraz jeździmy i zimą zapakowałabym młodego w spiworze bez problemu (tak myślę) tylko ze względu na kółka nie uśmiecha mi się jezdzić mini zima. jakoś tego wózka nie widzę sunącego po śniegu smile Dlatego szukam alternatywy smile
              Moj maluch wysoki to nie jest i nie obawiam się że wózek będzie za mały na wzrost, ale jest pulpecikiem (no chybaże się wysmukli przez lato smile zaczyna dreptać więc jestem dobrej myśli smile
              Urban mnie niestety przeraża wielkością zawieszenia sad
              • saras-wati Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 15:48
                ja przejeździłam zimę w minismile
        • calineczka793 marge.s 05.07.11, 10:45
          Ja myślę, że Mała spokojnie pojeździ Swiftem do 1,5-2 lata - Ty wiesz jak Ci rosną dzieci - ja tylko z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że Junior w wieku 7 m-cy był drobniejszy, a teraz jako 19 m-czny chłopak mieści się wg mnie na styk do Swifta. Chociaż jak pytałam Małża czy wózek nie jest za mały, to stwierdził, że jestem przyzwyczajona do Elite w którym Tobiasz ma duuużo miejsca jeszcze.

BJ Elite również mają opcje z gondolą, ja wczoraj podjęłam decyzję, że dla nowego Obywatela kupie jednak gondole do Swifta, właśnie z powodu "za małości" Swifta. Elite Tobiasz będzie mógł jeszcze użytkować spokojnie do końca okresu wózkowego.

Jakbyś chciała sprzedać gondolę do Swifta to ja baaardzo chętnie odkupięwink

pozdrawiam!

D.

Ps. Po południu postaram się zrobić zdjęcia Wrzaskuna w Swifcie i Elite - oczywiście jeśli szanowny model wyrazi chęć pozowaniawink
          • calineczka793 Re: marge.s 05.07.11, 11:02
            Ty piszesz o BJ Elite czy MBU Elite (ten myślałam, że jest już nie dostępny)?
          • aga7-77 Re: marge.s 05.07.11, 11:28
            Marge.s, nie namawiam absolutnie, ale gdybyś jednak zdecydowała się na sprzedaż, a Calineczka793 odkupiłaby gondolęsmile, to ja może odkupiłabym resztę, czyli wersję spacerową. Gdybyś sprzedawała daj mi proszę znać na maila gazetowego jaka byłaby cena wraz z przesyłkąsmile Pozdrawiam!
        • isabel_o Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 11:30
          Faktycznie nie za szczęśliwie wygląda Twoja mała w swifcie. Mi to przede wszystkim jej szkoda, że nie ma podnóżka podnoszonego, na którym mogłaby położyć nóżki. Ja akurat jestem z tych, które uważają, że takie małe bąble powinny mieć regulowane podnóżki. Ja swifta mojemu kupiłam jak miał 2 latka, ale on chudziak jest, więc szerokość mi nie przeszkadzał. Za to żałowałam, że podnóżek nie jest dłuższy bo mój długie nóżki ma i to było problemem jak jeszcze trochę podrósł... Urbana też miałam i uważam , że to jest super wózek! Jeśli nie przeszkadza Ci, że jest duży po złożeniu to spokojnie możesz o nim myśleć. Chociaż ja i tak najpierw Twojemu bąbelkowi wybrałabym wózek z regulowanym podnóżkiem. Nóżki dużo bardziej odpoczywają jak są wyżej ułożone. Ja ostatnio nawet kupiłam concorda z regulowanym podnóżkiem i mój synek, który należy do śpiochów wózkowych śpi z podniesionym podnóżkiem i ma wygodnie jak na łóżkuwink No ale ja wiem bo widzę, że moje dziecko lubi spać z nóżkami wyżej a nie opuszczonymi. W concordzie ma grubo ponad metr powierzchni leżącej...
          • calineczka793 Re: Przesiadka na Urbana 05.07.11, 12:37
            Muszę się zgodzić z Izą - dla takiego Szkraba podnóżek jest niezbędny - niby Swift ma fajnie profilowany podnóżek, ale ja mojego Ssaka chyba nie dałabym rady tak wozićwink Dlatego jak zastanawiałam się nad BJ Elite i MB Urban stanęło na Elite - w sumie nawet teraz, gdy Junior zaśnie, zdarza mi się korzystać z podnóżka w ELite.

D.
    • walker85 Pokaże Wam mojego syna... 05.07.11, 11:50
      w Swifcie, tylko powiedźcie mi jak tu się wkleja zdjęcia ????
      • lucyna_1980 Re: Pokaże Wam mojego syna... 05.07.11, 12:08
        logujesz się na stronie
        www.imageshack.us/
        ładujesz zdjecie zdjęcie z komputera na Imageshack za pomoca przycisku Browse
        wciskasz "Przeslij teraz"
        i wklejasz na forum skrót który jest pod nazwą "Link Bezpośredni" w konfiguracji
        tekst linka

Próbuj - czekamy smile
        • lucyna_1980 Re: Pokaże Wam mojego syna... 05.07.11, 12:11
          w konfiguracji

• lucyna_1980 Re: Pokaże Wam mojego syna... 05.07.11, 12:12
            tekst linka
            ale pisane jednym ciagiem w jednym wersie smile
            • lucyna_1980 Re: Pokaże Wam mojego syna... 05.07.11, 12:13
              napiszę Ci na gazetowego bo tu się od razu wyslwietla smile
              • walker85 To tylko próba :) 05.07.11, 12:41
                Ale może Marge pomoże w sumie smile

To mój syn - 9 kg, 74 cm w BJ City Elite. Ma 8 miesięcy 2 dni aktualnie smile Mam tylko takie zdjęcie a wózka już nie mam.

https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97a33b2cab6ddfc7.html
                • calineczka793 walker85 05.07.11, 12:48
                  A masz może fotkę z Młodym w Swifcie?

W ELite widać, że ma bardzo dużo miejsca i aż jestem ciekawa jak to faktycznie wygląda w Swifcie w przypadku jednego modelawink

Pozdrawiam!

D.
                  • walker85 Model śpi 05.07.11, 12:59
                    Jak w temacie, jak tylko wciągnie pępuszek to zrobię i Wam pokaże smile

BTW czasami brakuje mi BJ smile
                • walker85 Re: To tylko próba :) 05.07.11, 12:49
                  http://img38.imageshack.us/img38/2140/15062011028.jpg
                  • calineczka793 Re: To tylko próba :) 05.07.11, 13:14
                    Ja się przywiązuję do wózków, więc nie sprzedam nigdy Swifta i Elitewink Już z 3 kołowym Mini było mi się trudno rozstać, ale dość szybko kupiłam 4 kołowe, więc przeżyłam tę stratę jakośwink

W planach mam jeszcze kilka wózków dla Nowego i pewnie kiedyś będę musiała je sprzedaćwink
    • walker85 Synek w Swifcie 05.07.11, 14:41
      https://img221.imageshack.us/img221/989/swift010nbf.jpg
      https://img27.imageshack.us/img27/2936/swift015.jpg
      https://img810.imageshack.us/img810/4011/swift018.jpg

na szybko, ale dla porównania wink
    • walker85 Zdjęcie jak w Elite 05.07.11, 14:59
      Ta sama perspektywa.

https://img34.imageshack.us/img34/2696/swift2003.jpg
      • marge.s Swift + gondolka na sprzedaz 05.07.11, 15:40
        Dziekuje za fotki i rady dziewczyny, widze ze nie ma co sad jak to napisalyscie wyglada biednie i na lezaco ma na prawde malo miejsca, juz teraz jej brakuje a co bedzie za pol roku ?!

Wiem, ze to nie to miejsce ale jesli ktos zainteresowany prosze pisac suspicious
        gosia@live.ie

Ja rodze na prawde duze dzieci, Julka wazyla ponad 4kg jak sie urodzila a teraz majac 7 miesiecy wazy 11kg a ubranka nosi z metka 12-18 miesiecy (nie wiem ile to na polski rozmiar)

Czyli znowu musze szukac czegos dla niej, nic nie mam poza tym Swiftem teraz. Myslalam nawet o BJ Elite ale z wygladu bardziej mi sie podoba MB suspicious a czy Elite prowadzi sie rownie dobrze jak Swifta ? Bo on super plynie big_grin

Dla przykladu tylko powiem, ze moj 20 miesieczny synek do Cameleona sie juz nie miescil sad tzn miescil sie bez budki wink wiec nie wiem czy jest sens w takim razie dla Julki brac Cameleona, ja juz nie wiem chyba co kupic sad lubie komfort prowadzenia ale i komfort dziecka i zeby byl dobrej jakosci, dobrze wykonany i cieszyl oko tongue_outtongue_outtongue_out
        • isabel_o Re: Swift + gondolka na sprzedaz 05.07.11, 15:49
          Kup concorda fusionawink No jeśli chodzi o miejsce dla dziecka i wygodę (podnóżek regulowany, osłona przeciwwiatrowa schowana w pałąku) to jest naprawdę super. Mój 5-latek ostatnio w nim usnął (podsiadł brata) i było mu tak dobrze, że spał kilka godzin i jak wróciłam z dzieciakami do domu to go tylko przełożyłam do łóżka i spał do rana... No i prowadzi się leciutko nawet z dużym dzieckiem...
          • isabel_o Re: Swift + gondolka na sprzedaz 05.07.11, 15:54
            P.S. No i jeszcze co do concorda to ma ogromny kosz (piszę o wersji 2011). I jeszcze mnie dodatkowo pozytywnie zaskoczył jak się okazało , że idealnie pasuje do niego dostawka bugaboo, którą lubię bo szybko się zakłada i ściąga. A jak jej nie potrzebuje to wkładam do kosza, który jest naprawdę pojemny...
          • saras-wati Re: Swift + gondolka na sprzedaz 05.07.11, 15:54
            concord ma super gondolębig_grin i faktycznie miejsca ma sporosmile tylko mnie w nim denerwowała budkasad jeszcze jak siedziała, to nie było najgorzej, ale tragedia, jak się rozłożyło oparciesad
        • saras-wati Re: Swift + gondolka na sprzedaz 05.07.11, 15:53
          wg mnie elite prowadzi się gorzej i pcha się go ciężej niż swiftasad ale oczywiście tragedii nie ma, tylko każdy wózek w porównaniu do MB gorzej się prowadziwink

no faktycznie sporesmile ale powiem Ci, że moja starsza córeczka, mając 10 miesięcy ważyła 12kg i na bilansie 2-latka w dalszym ciągu ważyła 12 kg, a tylko wyciągała siębig_grin

może faktycznie kup elite'a? możesz do niego dokupić gondolę, a jest naprawdę sporysmile Mi bardzo się podobał taki w kolorze sand, który miała Iza i chyba Calineczka masmile
        • walker85 Elite 05.07.11, 18:22
          Elite jest dużym wózkiem, dużo większym od Swifta i zaryzykowałabym stwierdzenie, że od większości wózków. Ma wielkie siedzisko, wielką budkę i bardzo szeroki rozstaw tylnych kół. Tak szeroki, że nie zmieściłam się w kasie w Tesco. Wózek prowadzi się dobrze, ale czuć jego ciężar i gabaryty. Nie ma tutaj co porównywać do Swifta. Wykonany jest bardzo porządnie, tylko tapicerka jest trochę błyszcząca. Poza tym nie ma się do czego doczepić. Są magnesy zamiast rzepów.
          Elite jest wózkiem komfortowym dla dziecka, ma dużo schowków, siatkę na siedzisku.
          Ciężko jest porównać te dwa wózki, bo są kompletnie inne. Mnie zależało na wadze wózka, jego gabarytach i lekkości prowadzenia. Miałam pierwsze Elite i oddałam. Był dla mnie za duży, miałam z nim problem podjeżdżać pod krawężniki, czułam się jak gdybym prowadziła czołg big_grin
          Ale gdybym miała tak duże dziecko to chyba bym zaryzykowała. Choć jeżeli masz go gdziekolwiek znosić czy wnosić odradzam.
          • calineczka793 Re: Elite 05.07.11, 19:41
            Aaaaa 3 raz zjadło mi postasad

Co do Elite - z komfortem jazdy nie jest źle, dobrze się podbija, prowadzi jedną ręką, u mnie w Tesco przechodzi między kasamiwink, jednak nie oszukujmy się - Swift płynie, jak nie miałam Swifta to Elite też dla mnie płynąłwink

Jeśli chodzi o komfort dziecka to jest wg mnie o niebo lepszy w Elite - patrząc z perspektywy 7-10 m-cznego Ssaka - BJ jest szeroki, ma długie oparcie no i regulowany podnóżek, patrząc z perspektywy 20 m-cznego Ssaka również.

Może dla Ciebie rozwiązaniem były Urban - chociaż mnie osobiście odstraszały jego gabaryty po złożeniu i w ogóle taki wielki mi się wydaje nawet w porównaniu do Elite.

Pozdrawiam!

D.

Ps. Mogę Ci przesłać fotki Juniora w Elite robione trzy tyg. temu i jak miał roczek.
        • calineczka793 Re: Swift + gondolka na sprzedaz 05.07.11, 19:07
          Napisałam w sprawie gondoliwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka